Cum poti trece mai usor peste un deces al cuiva drag?

Cum poti trece mai usor peste un deces al cuiva drag?

0 Shares
0
0
0

Moartea unei persoane dragi poate fi un moment dificil si emotional, iar trecerea peste durere poate fi un proces lung si dureros. Insa exista mai multe lucruri pe care le puteti face pentru a va ajuta sa treceti peste aceasta perioada dificila.

Incepeti prin a va lua timp pentru a plange si a va exprima emotiile. Este important sa va permiteti sa simtiti durerea si sa o eliberati.

Cereti ajutor. Nu trebuie sa faceti fata durerii singuri. Inconjoarati-va de oameni care va pot oferi sustinere si confort, fie ca sunt membri ai familiei sau prieteni apropiati.

Ganditi-va la persoana care a murit si la tot ceea ce a insemnat pentru voi. Incercati sa pastrati amintirile pozitive si sa povestiti despre persoana respectiva cu altii.

Participati la servicii funerare sau la alte ceremonii care marcheaza trecerea persoanei decedate. Acestea pot fi o modalitate de a va exprima respectul fata de persoana care a murit si de a va ajuta sa va apropiati de finalitatea pierderii.

Gasiti modalitati de a onora memoria persoanei decedate, cum ar fi prin donatii catre o cauza care le-ar fi placut sau prin dedicarea timpului catre o activitate care le-ar fi placut sa o faca.

Incercati sa va concentrati pe aspectele pozitive ale vietii si sa gasiti noi scopuri si sensuri care sa va ajute sa va continuati viata.

Considerati posibilitatea de a apela la ajutor profesional, cum ar fi terapia, daca simtiti ca nu puteti face fata durerii singuri. Un terapeut poate sa va ajute sa va gestionati emotiile si sa va ajute sa treceti peste aceasta perioada dificila.

In ceea ce priveste partea de servicii funerare, acestea pot fi o modalitate de a oferi respect si onoare persoanei decedate si de a ajuta la procesul de acceptare a pierderii. Serviciile funerare pot include organizarea ceremoniei, inmormantarii sau incinerarii, preluarea formalitatilor legale si ajutorul in organizarea unei ceremonii religioase sau spirituale, daca este cazul.

Indiferent de modalitatea prin care alegeti sa treceti peste durerea pierderii, este important sa va acordati timpul necesar pentru a face fata emotiilor si sa gasiti modalitati de a onora memoria persoanei decedate.

Un alt lucru important de luat in considerare atunci cand pierdem o persoana draga este modul in care gestionam relatiile cu ceilalti oameni in timp ce trecem prin aceasta perioada dificila. Este important sa avem grija de noi insine si sa ne acordam timpul necesar pentru a face fata emotiilor, dar este, de asemenea, important sa nu ne izolam complet de ceilalti.

Incercati sa va inconjurati de oameni care va pot oferi sprijin si confort, fie ca sunt membri ai familiei sau prieteni apropiati. Este, de asemenea, important sa comunicati cu ceilalti despre cum va simtiti si sa cereti ajutor atunci cand aveti nevoie.

Un alt mod de a onora memoria persoanei decedate este prin a pastra legatura cu persoanele care au fost importante pentru aceasta persoana. Aceasta poate include a pastra legatura cu membrii familiei si apropiatii persoanei decedate, dar poate include, de asemenea, a face eforturi pentru a mentine legaturile cu prietenii si cunoscutii persoanei decedate.

Este, de asemenea, important sa gasiti modalitati de a va ocupa timpul si de a va concentra pe aspectele pozitive ale vietii. Acest lucru poate include a face activitati care va aduc placere, a petrece timp cu cei dragi si a gasi noi scopuri si sensuri in viata.

In cele din urma, este important sa luati in considerare posibilitatea de a apela la ajutor profesional, cum ar fi terapia, daca simtiti ca nu puteti face fata durerii si emotiilor legate de pierderea persoanei dragi. Un terapeut poate sa va ajute sa va gestionati emotiile si sa va ofere suportul de care aveti nevoie pentru a trece peste aceasta perioada dificila.

Cum isi ingroapa taiwanezii decedatii?

Se stie ca oamenii sunt angajati sa se planga in difuzoare pe masura ce trece cortegiul funerar, pentru a se asigura ca durerea este exprimata auditiv, femeile care poarta haine mici atrag multime in timp ce canta, obiectele de hartie sunt arse si daca defunctul a fost, de exemplu, un om de afaceri influent, procesiunea lor poate urma cu o flota lunga de masini scumpe.

Arderea banilor artificiali (denumite „bani fantoma”) este efectuata in timpul perioadei de doliu si este derivata dintr-un ritual intreprins de oameni care urmeaza taoismul, budismul si folclorul traditional, cu credinta ca prin arderea banilor artificiali de hartie inseamna o ofranda si se poate face si la mormantul unei persoane dupa moartea acesteia, ceea ce permite persoanei decedate sa foloseasca acesti bani in viata de apoi.

Ritualurile continua in timpul procesiunilor si ceremoniilor funerare, deoarece sculpturile traditionale din lemn impodobesc usile templelor si bisericilor, astfel incat oamenii sa intre si sa se roage pentru eternitate. Exista multi oameni in comunitate si oamenii se reunesc pentru a vizita aceste locuri si apoi sa manance mancare stradala.

Banii reali sunt adesea dati, de catre oaspetii de la inmormantare, familiei persoanei decedate in confesiuni impare fie la ceremonia de inmormantare propriu-zisa, fie cu o zi inainte de inmormantare, intr-un plic alb care poate avea sau nu numele donatorului.

Culoarea este semnificativa la o inmormantare din Taiwan. In timp ce negru este acceptabil pentru cei care participa la o inmormantare si este adesea, culoarea doliu, care poate fi purtata de persoanele care participa la o ceremonie de inmormantare, este alba. Exceptie de la aceasta este daca persoana decedata a murit din cauze naturale la o varsta mai mare de 80 de ani. In aceste circumstante, evenimentul poate fi vazut ca o sarbatoare, astfel incat roz sau rosu (o culoare a unei sarbatori reale) ar putea fi purtat in mod acceptabil.

Incinerarea este optiunea preferata pentru defuncti, care se datoreaza in principal lipsei de spatii de inmormantare disponibile. Odata incinerat, persoana decedata este pusa intr-o urna speciala si plasata intr-un templu budist. Cei care aleg sa fie ingropati au o perioada definita de sapte ani pentru a putea avea mormantul.

In a saptea zi dupa moartea unei persoane in Taiwan, are loc un ritual numit „Tou Qui”, pronuntat „Tow Chee”, in care se crede ca spiritul persoanei decedate se intoarce la rudele pe care le-au lasat in urma pentru a-si lua un ultim ramas bun.

Mancarea, precum prajitura si fructele, impreuna cu tamaia si florile decorative sunt prezentate la ritual, astfel incat gandurile celor prezenti sa poata fi prezentate Dumnezeului lor.

Toate usile si ferestrele sunt deschise, inclusiv sertarele si usile masinii, astfel incat spiritul persoanei decedate sa poata vizita cu usurinta acest ultim ritual inainte de a avea loc o priveghere de toata noaptea pentru ca cei dragi defunctului sa le poata aminti in felul lor.

Privegherea se termina cand soarele rasare si lumanarea aprinsa se stinge si mirosul tamaiei dispare.

0 Shares
You May Also Like