Familia este un pilon fundamental si o institutie de referinta in societate. Initial, iubirea dintr-un cuplu este directionata catre parteneri intr-un mod bidimensional pentru a sedimenta armonia si coerenta unei relatii. Dupa un anumit timp, in functie de prioritati si dorinte, fiecare cuplu isi doreste unul sau mai multi copii.
Problema infertilitatii produce insa stari de anxietate intre parteneri, frustrari si chiar dorinta de despartire. Pentru a putea depasi aceasta situatie stresanta si trista, foarte multe persoane apeleaza la solutia fertilizare in vitro, un procedeu care se poate realiza in clinicile de specialitate si care implicit, transforma un vis intr-o realitate.
Daca si dumneavoastra doriti sa apelati la aceasta procedura, va prezentam in continuare cateva aspecte pe care trebuie sa le cunoasteti si care va vor ghida procesul de documentare pe tematici aferente subiectului.
Etape de urmat si recomandari din partea specialistilor
Pentru a oferi tuturor cuplurilor sansa de a deveni parinti, tehnologia s-a imbinat armo cu zona medicala pentru a rezulta una dintre cele mai des apelate tehnici de reproducere asistata si anume, fertilizarea in vitro. Avand ca rezultat producerea unei sarcini, fertilizarea in vitro este un procedeu medical prin care ambii parteneri sunt supusi unui proces de recoltare de spermatoizi si ovocite
Pentru a fi ulterior fertilizate in conditii de laborator. Intr-un timp prestabilit se formeaza embrionii care sunt implantati dupa sunt implatatii in uter in vederea continuarii sarcinii. Dupa cum putem observa, totalitatea etapelor care sunt asociate fertilizarii in vitro sunt realizate sub atentia sporita a personalului medical din clinica aleasa iar de ce uneori acest procedeu reprezinta cea mai des intalnita forma pentru obtinerea unei sarcini dorite de catre un cuplu.
Medicii recomanda apelarea la aceasta tehnica pentru toate cuplurile care isi doresc copii bun si care pana in prezent nu au ajuns la un rezultat in acest sens. Ca in orice alta procedura medicala, si fertilizarea in vitro poate fi influentata de anumiti factori interni sau externi.
Foctori care impacteaza procedeul medical de fertilizare in vitro
Plecand de la stilul de viata si ajungand pana la istoricul este asociat unei femei, acesti factori pot avea un impact profund asupra unei sarcini realizate prin intermediul fertilizarii in vitro. Mai mult decat atat, in functie de succesul dezvoltarea embrionilor in timpul starile laborator, cei mai evoluati vor creste sansele continuitatii unei sarcini atunci cand sunt implantati in uterul mamei.
Starea de sanatate a pacientei care utilizeaza fertilizarea in vitro este deosebit de importanta pentru un potentiala sarcina si nastere. Consumul de alcool, fumatul sau chiar o dieta nesanatoasa reduc semnificativ sansele ca procedura medicala sa se soldeze cu un succes.
Daca dumneavoastra si partenerul de viata doriti aduceti pe lume un copil iar ultimele incercari s-au soldat cu esec rasunator si trist, fertilizarea in vitro poate reprezenta procedura de succes care stabileste drumul catre statutul de parinte. Ca in orice alta procedura medicala exista anumite costuri financiare ce sunt implicate dar cu perseverenta si dorinta, orice vis poate deveni realitate.