Ce sunt si cum functioneaza agentiile de casting?

0 Shares
0
0
0

Cum functioneaza agentiile de casting / directorii de casting pentru film si cum castiga bani? In acest articol, explicam in mod clar procesul de lucru al agentiilor de filmare indiene si cum fac bani din acesta? Sa examinam –

Cum functioneaza agentiile de casting si cum fac bani

Distribuirea actorului potrivit pentru o parte poate face sau rupe un film. Si in aceste zile regizorii sunt prea ocupati sa audieze sute de actori pentru un singur rol. Deci, cine se asigura ca un personaj interesant primeste un actor meritat in film?

Ei bine, aici vin agentiile de casting. Majoritatea filmelor din aceste zile se bazeaza fie pe o agentie de casting, fie pe un director de casting pentru a gasi actorii potriviti.

In afara de principalele directii (care sunt decise de regizori si producatori), intregul rol de sustinere dintr-un film este decis de aceste agentii. Acest lucru face ca rolul unei agentii de casting intr-o productie de film sa fie foarte critic si tocmai de aceea aceste agentii se implica in film din momentul productiei prealabile.

O buna agentie de casting face urmatoarele pentru a asigura succesul filmelor:

  • Le face cunostinta actorilor care au accesat https://www.newmediacasting.ro, cu regizorul filmului si, daca este posibil, scriitori. Viitorii actori trebuie sa cunoasca poveste asi personajele cat mai bine. Citind scenariul, pot afla mai multe informatii despre personaje.
  • Agentia de casting se asigura ca toata turnarea ramane sub bugetul productiei.
  • Agentia de casting dispune de o lista de actori pregatiti, de preferinta cu capete sau videoclipuri, pentru a accelera procesul.
  • agentie de casting trebuie sa se asigure de faptul ca actorii alesi au datele disponibile pentru productie.
  • De-asemenea, rolul unei agentii este de a face auditii si de a le arata regizorului. Nu uitati, agentia recomanda doar un actor, directorul / producatorul sau este cel care ia decizia finala.
  • Uneori negociaza contracte intre productie si actori. Cu toate acestea, cea mai mare parte a negocierilor este realizata de agentul actorului. Dar daca un actor nu este reprezentat, regizorul de casting poate intra in negocieri cu actorul.
  • agentie pastreaza o copie de rezerva pentru toti actorii pana cand actorii sunt finalizati si blocati.
  • Nu in ultimul rand, agentia ajuta actorii sa inteleaga personajele in timp ce regizorul este ocupat. Aceasta sarcina include pregatirea actorilor pentru rolurile lor.

Deci, intelegand responsabilitatea unei agentii de casting sau a regizorului, putem spune cu usurinta ca aceste agentii sunt ca un om de mijloc intre actori si o productie.

Cum aleg agentiile de casting aleg actorii?

Agentiile de casting creeaza o baza de date cu actori. Aceasta include colectarea de materiale, videoclipuri si casete de auditie ale mai multor actori si clasificarea lor in functie de varsta, aspect si abilitati.

In acest fel, atunci cand o productie cere un actor, agentia de casting o trateaza ca pe deschiderea unui director, alege cel mai potrivit actor si recomanda persoana respectiva pentru productie.

Daca nu exista un astfel de actor in baza lor de date, acestia sustin auditii (platite de productie), si apoi trimit recomandarile catre productie. Dupa aceea, candidatii selectati vor aparea pentru o alta auditie mai personala si mai detaliata. Odata ce totul este finalizat, agentia de casting informeaza actorii, felicitandu-i pentru obtinerea rolului.

Cum se conduce o agentie de casting?

Conducerea unei agentii de casting este o munca grea si este chiar mai greu decat sa infiintati o agentie noua. Un regizor de casting trebuie sa continue sa caute, pana cand reuseste sa descopere actorul perfect.

Multe roluri au nevoie de ani de zile pentru a fi finalizate si astfel este nevoie de regizorii de casting care sa aiba rabdare si persuasivitate pentru a se asigura ca un actor se regaseste intr-un personaj, si ca acesta este cel care merita sa il joace.

Multi regizori de casting insa, au ajuns sa desfasoare aceasta activitate, datorita faptului ca si-au dorit sa fie actori, insa si-au dat seama pe parcurs de potentialul muncii lor si de propriul talent de a identifica persoana potrivita pentru un rol, s-au abatut de la drum, iar acum au ajuns sa lucreze in astfel de agentii.

Cum agentiile de casting castiga bani?

Asa cum am mentionat anterior, agentiile de casting sunt ca oamenii de mijloc intre actori si productie. Desi majoritatea agentiilor de casting (reputate) sunt platite exclusiv de productie, unele agentuu iau bani atat de la echipele de productie, cat si de la actori.

Mai multi actori noi platesc aceste agentii pentru a le gasi de lucru. Agentiile care accepta bani de la actori pentru a le gasi de lucru, solicita mici procente din renumeratia actorilor dintr-un proiect. Exista insa si agentii care solicita procente uriase.

Acestea sunt asadar informatiile cele mai importante pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste agentiile de casting si serviciile prestate de catre aceste agentii.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…