Eight colors printer ink

Cartuse de cerneala originale vs compatibile

0 Shares
0
0
0

Cumpararea unei imprimante pentru uz casnic poate deveni extrem de confuza. In timp ce imprimantele foto si de afaceri au criterii destul de specifice, cum ar fi viteza sau rezolutia, imprimantele de acasa depind in totalitate de nevoile gospodariei tale.

Cele mai multe nevoi ale gospodariilor sunt, de asemenea, incredibil de diverse, ceea ce face ca alegerea unei imprimante de acasa sa fie tot mai dificila.

Pentru inceput, va trebui sa va dati seama ce doriti de la o imprimanta de acasa. Acest lucru poate parea evident, dar deseori gasim oameni care supraestimeaza o parte din nevoile lor, in timp ce uita de ceilalti in intregime.

O imprimanta care poate gestiona mii de pagini pe luna poate suna impresionant, dar cat de mult veti tipari acasa? Daca intr-adevar va fi nevoie sa tipariti atat de multe pagini, atunci trebuie sa va informati cu privire la cartusurile cu cerneala pe care le veti folosi, pentru ca puteti opta pentru cartusuri originale sau compatibile.

Inainte de a incepe sa discutam despre avantajele si dezavantajele cartuselor de cerneala originale si cerneala compatibila, ne-am gandit cel mai bine sa clarificam diferentele.

  • Cartus compatibil – Un cartus de cerneala sau toner compatibil este un cartus nou fabricat de un producator tert. Aceste consumabile nu sunt afiliate cu producatorii de imprimante originale.
  • Cartuse reumplute – Acestea sunt cartuse originale, care au fost folosite o data, returnate, curatate si reumplute.
  • Cartuse originale – Cartusele originale sunt consumabile noi, produse de catre producatorul imprimantei.

Cartusele compatibile sunt mai ieftine decat originalele?

Raspunsul simplu este da. Pretul cartuselor de cerneala si toner este un element de convingere in randul majoritatii utilizatorilor, dar nu este doar pretul important. Cand cumparati un cartus original de cerneala sau de toner produs de producatorul imprimantei, este garantat ca acesta sa se potriveasca corect si sa functioneze cu dispozitivul dumneavoastra.

Cu toate ca multe cerneluri terte pot costa mai putin de jumatate din pretul unui cartus original, exista de multe ori un pret de platit atunci cand vine vorba de calitate. Cartusele de cerneala si toner compatibile pot esua din mai multe motive, inclusiv:

  • Chipul nu este recunoscut;
  • Capul de imprimare se infunda;
  • Cartusul nu se potriveste corect.

De remarcat insa este faptul ca aproximativ 2% din cartusele compatibile nu reusesc. Deciziile se reduc in cazul in care doriti sa cheltuiti cu cerneluri originale care vor oferi o calitate superioara sau riscati un cartus de cerneala compatibil care s-ar putea sa nu functioneze.

Tiparesc mult, care este cel mai bun cartus pentru imprimanta mea?

Multi utilizatori se intreaba cum pot reduce cu costul unic al unui articol si uita sa evalueze daca articolul are o valoare buna pentru banii respectivi. Este cam cum ar fi sa cumparati cel mai ieftin DVD player pentru televizorul 4K, de ultima generatie care tocmai de a fost scos pe piata si pe care deja il detineti; si apoi sa va dati seama ca iesirea nu este la un standard suficient de ridicat.

Daca aveti nevoie sa listati o multime de documente, un cartus de cerneala compatibil este probabil capabil sa va economiseasca bani pe termen lung, deoarece acestea contin adesea mai multa cerneala la un cost mai mic.

Daca nu imprimati foarte mult, preocuparea principala este uscarea cernelii si blocarea capetelor de imprimare. Cartusele originale contin un produs chimic conceput pentru a preveni blocarea capetelor imprimantei.

Daca doriti sa folositi cartusuri de cerneala compatibila, este recomandabil sa utilizati un cartus original pentru fiecare 3-4 compatibile. Acest lucru va ajuta la curatarea si lubrifierea capetelor de imprimare si va asigura ca nu exista blocaje.

Cartusele de cerneala originale sunt mai bune la imprimarea imaginilor?

Nu exista niciun argument, cartusele originale de cerneala si toner cu hartie foto de calitate va vor oferi intotdeauna cele mai bune rezultate. Acestea au fost concepute pentru a lucra impreuna. Acest lucru este relevant in special daca aveti o imprimanta foto care foloseste 6 cerneluri separate.

In general, imaginile tiparite cu cerneluri compatibile se deterioreaza mai repede decat cele tiparite folosind cartuse originale. Depozitarea si tipul de hartie, de asemenea, face diferenta.

Cum obtin cel mai mult de la imprimanta mea?

Daca doriti sa obtineti performante optime de la imprimanta dvs., este intotdeauna recomandat sa utilizati consumabile de la producator.

Cartusele si tonerele originale de marca utilizate cu hartie de cea mai buna calitate si imprimanta relevanta vor bate intotdeauna cerneala compatibila. Cu toate ca s-au inregistrat mai multe progrese in tehnologia compatibila, nu puteti bate calitatea obtinuta atunci cand utilizati impreuna 3 componente originale.

Deci ar trebui sa cumparati un cartus de cerneala original sau compatibil?

Daca nu ati incercat niciodata un cartus de cerneala compatibil, merita sa va indreptati atentia spre un astfel de cartus de cerneala. Tehnologia s-a dezoltat foarte mult si acum este posibil sa obtineti o imprimare de buna calitate utilizand un cartus compatibil.

Daca doriti de fiecare data o calitate garantata a tiparirii, va recomandam intotdeauna un consumabil original. Proiectate pentru a lucra cu imprimanta insasi, acestea au fost dezvoltate pentru a va ajuta sa obtineti cele mai bune din partea imprimantei.

0 Shares
You May Also Like