Femeile pun mare pret pe frumusete si pe imaginea lor, motiv datorita caruia trec mereu pe la saloanele de infrumusetare. Unul dintre motivele pentru care doamnele si domnisoarele merg la salon, este acela ca isi doresc sa fie supuse micropigmentarii.
De regula, fetele care isi doresc o cariera intr-un salon de infrumusetare, se inscriu la diferite cursuri de formare, precum si la cursuri micropigmentare. Foarte multe tinere opteaza acum pentru cursuri micropigmentare acreditate, pentru ca se stie ca, cererea este mare, iar femeile isi doresc sa fie supuse acestei proceduri.
Pentru ca atat de multe femei iau in calcul aceasta procedura, vom discuta despre micropigmentare in urmatoarele randuri, si vom prezenta cateva dintre cele mai importante detalii, pe care cu siguranta fiecare femeie trebuie sa le cunoasca inainte de a opta pentru aceasta procedura.
Micropigmentarea este o forma de tatuaj cosmetic care se face pentru a crea efectul machiajului. Acest procedeu a fost conceput pentru a imbunatati caracteristicile faciale. Tratamentul este permanent, desi unele tratamente pot disparea in timp, iar in timpul procesului se injecteaza o cerneala sub epiderma cu un mic instrument de tatuaj.
Multe persoane viziteaza saloanele de infrumusetare pentru tratamente, deoarece tratamentul medical s-a schimbat. Ganditiva cum arata de exemplu, pierderea sprancenelor din cauza unui curs de chimioterapie (oribil), insa se poate folosi micropigmentarea pentru a crea sprancene realiste, pline, ceea ce imbunatateste increderea clientilor respectivi.
De asemenea, se foloseste acest tratament pentru a ingrosa aspectul sprancenelor atunci cand clientii simt subtierea parului prin menopauza sau prin deteriorarea cauzata de suprasolicitare.
Se poate folosi, de asemenea, micropigmentarea pentru a crea eyeliner permanent – stralucirea si deschiderea ochilor, fara dificultatea de a aplica machiaj in fiecare zi – sau pentru a adauga ruj sau lipliner pentru a defini buzele, creand din nou un aspect subtil imbunatatit, fara a fi nevoie sa aplici machiaj in fiecare zi.
Se poate spune asadar ca micropigmentarea este un mod minunat de a arata cat mai bine si de a obtine un chip frumos in fiecare dimineata!
Cine este un candidat pentru micropigmentare?
Am mentionat deja in randurile de mai sus faptul ca oricine a fost supus/a chimioterapiei, pentru a-si imbunatati aspectul fizic, poate opta pentru micropigmentare (a sprancenelor). De-asemenea, persoanele cu limitari fizice pot cauta aceasta procedura, la fel ca oricine (barbat sau femeie) de-altfel, pentru ca procedura se poate face fara probleme.
Vreti sa imbunatatiti aspectul sprancenelor sau buzelor subtiri? Aveti un fir de par inegal sau alergii la machiaj care creeaza o problema? Micropigmentarea poate fi o solutie viabila. Nu va va oferi un chip perfect (pentru ca nu exista om care sa aiba un chip perfect), dar poate ajuta la imbunatatirea anumitor caracteristici, ceea ce cu siguranta este foarte important.
Cine nu este candidat la micropigmentare?
Cei care nu sunt candidati la procedura includ:
- Pacientii cu afectiuni active ale pielii, cum ar fi ochiul roz, negi sau herpes simplex.
- Pacienti cu SIDA, diabet, sindrom de ochi uscat, tulburari de sange, hepatita B sau C sau lupus.
- Pacientii alergici la colorantii rosii D si C.
- Pacienti cu umpluturi de tesuturi moi.
- Pacientii care au luat Accutane in ultimele sase luni.
Cum se face micropigmentarea?
De obicei, micropigmentarea poate fi efectuata intr-un salon de infrumusetare. Procedura va fi efectuata cu un instrument asemanator unui stilou sau pistol de tatuaj standard. Medicul sau specialistul dvs. care a urmat cursuri micropigmentare, vor purta manusi medicale atunci cand efectueaza procedura. Procedura in sine va dura un timp scurt, poate cel mult 20 de minute pana la o jumatate de ora.
Daca primiti anestezie, vi se va cere sa ajungeti mai devreme pentru a permite efectul anesteziei. Dupa procedura, specialistul sau medicul va va oferi un antiseptic pentru a curata regiunea tratata.
Micropigmentarea este dureroasa?
Se aplica anestezice topice pentru a mentine pacientul confortabil in timpul procedurii. In unele cazuri, se utilizeaza anestezie injectabila.
Ce ar trebui sa ma astept dupa procedura?
Veti fi trimis acasa in aceeasi zi. Ar trebui sa va asteptati la umflare in regiunea tratata. Medicul sau specialistul care a urmat cursuri micropigmentare acreditate va va instrui cu privire la ce tip de unguent puteti aplica pe zona.
Daca efectuati procedura in regiunea ochilor, ar trebui sa planificati ca cineva sa va conduca la salon, si acasa din nou. Pigmentarea va parea de obicei mai intunecata in saptamanile urmatoare procedurii, dar se va estompa in timp.
Urmati instructiunile specialistului care v-a efectuat micropigmentarea, despre ce trebuie de evitat (cum ar fi peroxidul) sau lumina solara. Oricare dintre acestea va poate deteriora aspectul nou.
Noul aspect necesita intretinere. Unele persoane trebuie sa urmeze doua sau mai multe tratamente. Asigurati-va ca intelegeti exact de cate tratamente veti avea nevoie. Pe masura ce pigmentul se estompeaza de-a lungul anilor, este posibil sa fiti supus si la tratamente suplimentare pentru a mentine aspectul.
Care sunt potentialele complicatii ale micropigmentarii?
- Infectie;
- Schimbarea culorii in timp;
- Dificultate de indepartare cu unii pigmenti;
- Reactii alergice;
- Inflamatie;
- Formarea keloida.