Ce ai de facut daca touchscreen-ul telefonului nu functioneaza?

Ce ai de facut daca touchscreen-ul telefonului nu functioneaza?

0 Shares
0
0
0

Odata cu trecerea timpului, telefoanele mobile au devenit din ce in ce mai inteligente, astfel ca oamenii au cam inceput sa fie dependenti de aceste dispozitive.

Tinand cont de toate scopurile in care poate sa fie in prezent utilizat un smartphone, este si normal ca oamenii sa fie dependenti de aceste dispozitive extrem de performante. Din acest motiv, fiecare va cauta de fiecare data cand are nevoie de un smartphone nou, sa isi cumpere un model de la un brand de top de pe piata.

Ei bine, datorita faptului ca telefoanele perfecte inca nu au fost inventate, indiferent de ce model de telefon iti alegi, sunt sanse ca acesta sa nu functioneze asa cum ti-ai dori.

Se stie faptul ca smartphone-urile sunt echipate cu touchscreen telefon, iar o problema foarte deranjanta este aceea in care touchscreen-ul nu functioneaza la capacitate maxima sau cand nu functioneaza deloc.

In cazul in care touchscreen-ul nu functioneaza asa cum ar trebui sa functioneze, atunci cu siguranta utilizatorul fie nu isi va putea folosi telefonul la capacitate maxima, fie nu il va putea utiliza deloc.

Daca te afli in situatia in care si telefonul tau intampina o astfel de problema, ar fi ideal sa stii ce ai de facut, pentru a te putea folosi in continuare de telefon. Mai intai de toate, trebuie sa stii ca anumiti factori precum praful, caldura sau chiar si folosirea unei huse de protectie, pot sa afecteze buna functionare a touchscreen-ului telefonului.

Inainte de a incepe sa folosesti telefonul, trebuie sa te asiguri ca ecranul acestuia este uscat si curat, iar tu ai degetele uscate si curate. In caz contrar, cu siguranta touchscreen-ul telefonului nu va putea sa reactioneze la comenzi, pentru ca nu ar functiona in conditii optime.

Deasemenea ar fi ideal sa opresti dispozitivul, dupa care sa il repornesti, pentru ca astfel se vor inchide toate aplicatiile care ruleaza. Odata ce aplicatiile vor fi inchise, se va elibera spatiu din memorie, ceea ce ar putea sa duca automat la rezolvarea acestei probleme.

In cazul in care telefonul s-a blocat, iar touchscreen-ul nu mai raspunde la comenzi, atunci cea mai indicata solutie ar fi aceea de a reporni fortat telefonul. Daca vei efectua o astfel de operatiune, nu ai de ce sa iti faci griji in privinta continutului salvat in memoria telefonului, pentru ca acesta nu se va sterge.

Daca de exemplu telefonul este echipat cu o cartela de memorie, se poate ca din aceasta cauza sa se blocheze, iar atunci nici touchscreen-ul nu va mai raspunde la comenzi. In aceasta situatie este indicat sa scoti afara cardul de memorie, pentru a vedea daca problema porneste de aici.

Se poate insa si ca telefonul sa aiba ecranul deteriorat, iar atunci toate aceste operatiuni amintite anterior nu vor mai avea nici un efect. Intr-un astfel de caz, singura solutie pe care o mai ai la indemana este aceea de a te prezenta cu telefonul la service, pentru inlocuirea touchscreen-ului.

Tot la service vei ajunge si daca ecranul nu este deteriorat, insa touchscreen-ul nu mai functioneaza nici dupa ce vei urma toate etapele amintite anterior. Si in acest caz, cel mai probabil va fi nevoie de un touchscreen nou pentru telefon.

0 Shares
You May Also Like