Care sunt avantajele programelor afterschool?

Care sunt avantajele programelor afterschool?

1 Shares
0
0
1

In  cazul in care nu stiti unde sa duceti copilul dupa ore pentru a isi face temele noi va recomandam afterschool Sector 1. In cele ce urmeaza va prezentam avantajele aduse de afterschool.

Exista avantaje sociale, fizice si psihologice pentru copiii care participa la activitati post-scolare. In loc sa le permitem copiilor sa-si petreaca tot timpul liber in parcare, in fata televizorului sau sa joace jocuri video, parintii care incurajeaza copiii sa participe la activitati afterschool contribuie la dezvoltarea lor. Activitatile post-scolare pot schimba viata copilului in bine si pot avea mai multe beneficii.

Activitate fizica

Avand in vedere statisticile in crestere ale obezitatii in randul copiilor, copiii care participa la activitati in aer liber si sport fac exercitiile de care au nevoie si dezvolta obiceiuri care ii pot ajuta sa evite aceasta problema si sa se mentina in stare fizica buna. Sportul incurajeaza, de asemenea, munca in echipa si jocul corect, predand lectii valoroase de cooperare si respect fata de ceilalti. Copiii dezvolta o mai buna coordonare si construiesc obiceiuri mai sanatoase.

Creativitate

Arte, muzica, artizanat, colectare … Acestea sunt toate activitatile care incurajeaza creativitatea, dar si ajuta copiii sa isi dezvolte abilitatile de rezolvare a problemelor si sa incurajeze curiozitatea lor naturala. Copiii isi pot explora talentele individuale si pot simti o mai mare incredere in timp ce isi descopera abilitatile.

Eliberarea stresului

Intr-o lume din ce in ce mai complexa, chiar si copiii pot simti stresul. Este de asteptat ca acestia sa se descurce bine la scoala si pot fi adesea supusi presiunilor. Activitatile care au loc intr-un mediu fara presiune si sunt doar pentru distractie sunt o modalitate buna de relaxare – o metoda sanatoasa pentru a face fata stresului. In aceste jocuri de grup, copiii pot sa scape de timiditate si sa obtina abilitati sociale prin observatie si interactiune ocazionala cu alti copii.

Construirea increderii

Invatarea oricarei noi calitati este o modalitate excelenta de a isi construi increderea in sine. Activitatile post-scolare predau abilitati specifice, dar reprezinta si o oportunitate pentru copii sa invete abilitati sociale cum ar fi cooperarea, negocierea si rezolvarea conflictelor. Participarea la aceste activitati le poate arata subtil cum sa interactioneze in mod corespunzator cu ceilalti. Ei invata sa gandeasca rational si sa-si dezvolte abilitati de comunicare mai bune in timp ce descopera lucruri noi pe care le indragesc si unde pot excela.

Lucrul in echipa

De-a lungul vietii noastre trebuie sa intelegem si sa ne angajam munca in echipa, iar sporturile de echipa ajuta copiii cu conceptul de a lucra impreuna pentru a atinge un obiectiv comun. In aceste activitati, copiii isi dau seama de importanta eliminarii concentrarii pe individ si abilitatile de a se concentra pe nevoile echipei. Ei invata lectii pentru tot parcursul vietii despre suportivitate si se pot bucura de entuziasmul concurentei, intelegand ca nu sunt intotdeauna castigatori.

Gestionarea  timpului

Cum copiii jongleaza cu toate lucrurile pe care trebuie sa le faca – scoala, temele la domiciliu, timpul inf amilie, prieteniile si activitatile post-scolare, participarea la o activitate preferata este pentru distractie si ii ajuta pe copii sa invete sa planifice si sa acorde prioritate anumitor activitati importante.

1 Shares
You May Also Like