Care este cea mai buna tesatura impermeabila?

Care este cea mai buna tesatura impermeabila?

0 Shares
0
0
0

Tesaturile impermeabile si tesaturile rezistente la apa nu sunt tesaturile dvs. obisnuite pe care sa le folositi in viata de zi cu zi, dar in scopul lor, nu exista niciun inlocuitor.

Se pot folosi tesaturile impermeabile in diferite scipuri, cum ar fi pentru a confectiona o prelata cu inele rezistenta la apa, pentru a confectiona sacose impermeabile, salopete impermeabile, panza pentru picnic impermeabila, prelate auto impermeabile, iar exemplele pot continua. Cand vine vorba de confectionarea acestor produse impermeabile, se pot folosi urmatoarele materiale:

1.PUL

PUL inseamna laminat de poliuretan. PUL este o tesatura din poliester cu suport din plastic acoperit cu un strat subtire impermeabil / rezistent la apa. Cel mai bun lucru despre tesaturile PUL este ca sunt complet rezistente la apa, foarte durabile, respirabile, si le puteti purta cu usurinta langa piele, deoarece partea tesaturii este moale, flexibila si confortabila.

PUL poliester este mai subtire si mai moale decat PUL de bumbacul. Cel mai bun lucru despre tesatura PUL este ca i puteti spala de nenumarate ori fara a se deteriora.

  1. TPU

TPU inseamna poliuretan termoplastic; este o alternativa mai buna la tesatura PUL si folosita in mod interschimbabil cu PUL pentru fabricarea de produse impermeabile precum scutecele din stofa – mai moale, flexibila si mai prietenoasa cu mediul (fara indoiala) decat PUL. Si functiile sunt aceleasi. Dezavantajul este ca poate fi mai putin durabil decat PUL.

  1. Nylon si poliester

Aceste materiale nu sunt intr-adevar impermeabile. Se poate spune ca sunt rezistente la apa din cauza tesaturii stranse.

Dar, cu un invelis special, aceste tesaturi sunt utilizate pentru a face cele mai impermeabile dintre toate lucrurile – umbrele de ploaie. Un strat de poliuretan este utilizat pentru a acoperi interiorul tesaturii. Aceste tesaturi sunt mai putin respirabile decat tesaturile laminate si nu sunt la fel de rezistente.

Tesatura din nylon Ripstop

Aceasta este o tesatura rezistenta la vant usoara, fabricata din fibre de nailon, dupa ce i se ofera o acoperire impermeabila. Este de neoprit ca o tesatura aspra si dura. In cel de-al doilea razboi mondial a fost folosita pentru a face parasute!

Astazi, cu calitati impermeabile, rezistente la apa, fara rupere, este utilizata pentru confectionarea corturilor, acoperirilor de mobilier de gradina, imbracamintei impermeabile, rucsacurilor si imbracamintei de lucru.

Ripstop poliester este o tesatura dura similara folosita intr-un mod similar confectionat din fibre de poliester. Este fabricat in paturi exterioare.

Poliester acoperit cu PVC

Poliesterul acoperit cu PVC este o tesatura din poliester 100% rezistenta la apa cu acoperire cu clorura de vinil din spate. Este usor rigid, dar are un finisaj neted la interior.

Terylene este o tesatura din poliester dens tesuta folosita pentru confectionarea panzelor, umbrelor solare, baldachinelor, copertinelor, datorita calitatii sale rezistente la apa.

Tafta din nylon

Taffeta din nylon cu o acoperire speciala este cu siguranta rezistenta la apa – Acesta este materialul folosit frecvent pentru a realiza umbrele de ploaie, umbrele de terasa, prelate impermeabile, etc. Are o tesatura neteda si un luciu pe suprafata sa.

  1. Bumbac laminat / poplin

Tesaturile laminate sunt o alternativa la materialul PUL, deoarece este de acelasi concept. Tesaturii i se ofera un strat subtire impermeabil. Nu este la fel de eficient ca PUL. Dar este mai ecologic, deoarece partea de tesatura este o tesatura naturala.

Tesatura laminata este folosita pentru confectionarea de imbracaminte de protectie impotriva intemperiilor, cum ar fi pelerine de ploaie, vetre, vanturi, imbracaminte de schi, jachete de protectie, palarii; aceasta tesatura il mentine pe purtator uscat si confortabil in conditii meteorologice extreme.

Laminarea este adaugata prin lipirea stratului rezistent la apa pe partea din spate a tesaturii. Drapajul tesaturii devine mai putin flexibil la adaugarea laminarii. Acest lucru da o structura si o mana crocanta panzei subtiri.

Bumbacul laminat este o tesatura minunata potrivita pentru a face multe lucruri, deoarece este respirabil si flexibil. Are un strat stratificat de grosime de aproximativ 1 milimetru pe tesatura.

Poplinul laminat este un favorit al multor marci internationale pentru confectionarea de imbracaminte de protectie, inclusiv jachete. Exista in principal 3 tipuri de laminate – strat neporoasa, laminat micro poros, acoperire vascoasa.

  1. Microfibra

Este disponibila o tesatura din microfibra din poliester cu o acoperire speciala impermeabila – aceasta este impermeabila 100%. Are un finisaj din piele de caprioara supla la exterior si este folosit pentru confectionarea articolelor de imbracaminte ca jachete.

  1. Lana

Lana este natural rezistenta la apa (nu este impermeabila) si este o tesatura naturala care daca este acoperita cu lanolina, ii puteti creste rezistenta la apa. Este posibil sa fiti nevoit sa faceti acest lucru periodic. De asemenea, puteti cumpara lana fiarta, care este de asemenea foarte rezistenta la apa.

Aceasta lana este fiarta in apa calda si facuta mai densa, astfel incat calitatea impermeabila sa fie crescuta. Pasla de lana este folosita pentru a confectiona palarii care pot suporta o anumita cantitate de expunere la ploaie.

 

0 Shares
You May Also Like