Simptome coronavirus: intrebari frecvente

Simptome coronavirus: intrebari frecvente

0 Shares
0
0
0

In acest an 2020, omenirea s-a luptat si lupta in continuare cu un inamic invizibil, noul coronavirus Covid-19. In ceea ce priveste acest coronavirus, odata cu trecerea lunilor, de cand a aparut pandemia, oamenii au inceput sa se imparta in doua mari tabere. Unii sustin ca nu exista coronavirus, si ca de fapt totul este o metoda de manipulare in masa.

A doua tabara crede cu desavarsire in existenta virusului, mai ales cei care si-au pierdut rude, prieteni sau chiar membrii ai familiei din cauza noului coronavirus.

Aceasta pandemie, a creat o multime de probleme la nivel mondial, astfel ca unii oamenii si-au pierdut joburile, altii si-au pierdut viata, unii s-au imbolnavit, etc.

Anul 2020 este unul de care nu ne vom aduce de-aminte cu mare drag, tocmai datorita consecintelor pandemiei. Cat despre coronavirus, puteti afla mai multe detalii legate de acest subiect, in randurile care urmeaza.

Ce este coronavirus (COVID-19)?

Coronavirusurile sunt o familie numeroasa de virusuri care provoaca infectii respiratorii. Acestea pot varia de la raceala comuna la boli mai grave. COVID-19 este boala cauzata de un nou coronavirus.

A fost raportat pentru prima data in decembrie 2019 in orasul Wuhan din China. Alte coronavirusuri includ Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) si Sindromul respirator acut sever (SARS).

Care sunt simptomele coronavirusului (COVID-19)?

Cele mai frecvente simptome la om includ: febra, tuse, dureri musculare, dureri de cap, scurta respiratie sau pierderea inexplicabila a gustului si a mirosului.

Care sunt unele alte simptome care pot avea pacientii cu coronavirus?

Unii pacienti au raportat simptome suplimentare ale bolii coronavirusului, cum ar fi de exemplu oboseala. Retineti ca unele dintre aceste simptome sunt foarte frecvente si pot aparea in multe afectiuni, altele decat COVID-19 (boala coronavirus).

Eruptia nu este remarcata ca fiind un simptom al coronavirusului. O mai buna intelegere a COVID-19 poate dezvalui semne sau simptome suplimentare.

Cat dureaza pentru a dezvolta simptome dupa ce ati fost expus la COVID-19?

Simptomele ar putea aparea imediat dupa doua zile de la expunere sau pana la 14 zile mai tarziu, conform Centrelor pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC).

Un nou studiu condus de cercetatorii de la Scoala Johns Hopkins Bloomberg de Sanatate Publica arata ca timpul mediu pentru aparitia simptomelor este de aproximativ cinci zile.

De aceea CDC foloseste perioada de carantina de 14 zile pentru persoanele cu expunere probabila la noul coronavirus.

Este posibil sa aveti alte simptome coronavirus fara febra?

Este posibil sa fiti infectat cu noul coronavirus si sa aveti o tuse sau alte simptome fara febra sau cu un grad foarte scazut, mai ales in primele zile. Retineti ca este posibil sa aveti COVID-19 cu simptome minime sau chiar deloc.

Care sunt simptomele precoce ale coronavirusului?

Primele simptome raportate de unii oameni includ oboseala, dureri de cap, dureri in gat sau febra. Unii simt o pierdere a mirosului sau a gustului.

Simptomele pot fi usoare la inceput, iar la unele persoane, devin mai intense in cinci pana la sapte zile, cu tuse si dificultati de respiratie se agraveaza daca pneumonia se dezvolta.

Dar este important de stiut ca tipul si severitatea primelor simptome pot varia foarte mult de la o persoana la alta.

Pot simptomele coronavirusului sa vina si sa plece?

Da. In timpul procesului de recuperare, persoanele cu COVID-19 ar putea prezenta simptome recurente alternand cu perioade in care se simt mult mai bine. Gradele variate de febra, oboseala si probleme de respiratie pot persista zile intregi sau chiar saptamani.

Poti avea COVID-19 fara simptome?

Da. Simptomele COVID-19 apar de obicei de la doua pana la 14 zile de la expunerea la noul coronavirus, dar unele persoane infectate nu dezvolta simptome sau se simt rau.

Simptomele COVID-19 sunt diferite la copii decat la adulti?

La fel ca adultii, bebelusii si copiii cu COVID-19 pot avea febra, tuse, dureri in gat, dificultati de respiratie si diaree. Copiii cu COVID-19 au, in general, o boala mai usoara si necesita rareori tratament la un spital, dar in cateva cazuri raportate, bebelusii foarte mici s-au imbolnavit grav de pneumonie din cauza infectiei cu noul coronavirus.

Cum difera simptomele coronavirusului de simptomele alergiei? Cum ramane cu racelile si streptococul?

Alergiile sunt frecvente in lunile de primavara si pot provoca mancarimi in ochi, nas infundat si stranut. Raceala obisnuita poate aparea cu aceste simptome si altele, cum ar fi febra de grad scazut sau tuse. Streptococul este o boala bacteriana cu simptome care includ dureri in gat si febra. COVID-19 apare cel mai adesea cu febra, respiratie si tuse.

De unde stiu daca este COVID-19 sau gripa?

Nu este intotdeauna usor sa fie diferentiate aceste doua boli, fara test. Medicul dumneavoastra va poate recomanda sa accesati https://www.teste-covid.ro/despre-noi-analiza-diagnostic-coronavirus, pentru a efectua un test pentru coronavirus daca aveti simptome.

Cand trebuie sa contactez un medic si sa-i comumic simptomele mele?

Daca aveti o urgenta medicala, cum ar fi lipsa severa de respiratie, sunati la 112 si spuneti despre simptomele dumneavoastra. In caz contrar, sunati la medicul dumneavoastra si discutati-va simptomele la telefon.

Medicul dumneavoastra va comunica urmatorii pasi, inclusiv daca trebuie sa faceti un test COVID-19. Pentru cazuri mai usoare, medicul va va recomanda probabil sa va odihniti acasa si sa stati in carantina. Daca va imbolnaviti grav, este posibil sa aveti nevoie de ingrijiri spitalicesti.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…