Caracteristici de baza ale web hosting-ului

Caracteristici de baza ale web hosting-ului

0 Shares
0
0
0

Daca vrei sa raspunzi “prezent” pe internet, cautarea unei solutii de web hosting pentru website-ul tau este o decizie imperativa. Cauti gazduire web de cea mai buna calitate? Intra pe GazduireEnterprise.ro si vei gasi cele mai bune oferte.

A incerca sa identifici cel mai potrivit service provider pentru web hosting in ziua de astazi, poate fi destul de greu, tinand cont de multitudinea firmelor ce ofera astfel de servicii si a optiunilor/ofertelor diverse pe care acestia le au.

Dar nu trebuie sa fie greu, daca stii cu ce se mananca web-hosting-ul si ai si cateva cunostinte tehnice de baza, ce se refera la sfera IT a acestui serviciu:

Spatiul pe disk si latimea de banda.

Spatiul pe disc se refera la cantitatea spatiului ce iti este asigurata de catre un service provider, pentru stocarea website-ului sau website-urilor tale.

Acest spatiu fizic pe un hard disc (sau ssd) va fi folosit de catre server pentru stocarea fisierelor website-ului tau, inclusiv a textului, a imaginilor, a fisierelor audio, etc.

Latimea de banda se refera la cantitatea de trafic permisa inspre si dinspre website-ul tau.

Accesul inseamna fiecare data cand un vizitator introduce de la tastatura numele website-ului tau in browserul personal si apasa “enter”. “Leave” sau datele ce iti parasesc site-ul se poate traduce prin fiecare data in care un vizitator descarca sau primeste o informatie de la website-ul tau fie ca este o poza, un text, daca asculta un clip video sau audio.

De exemplu, daca website-ul tau are o multime de elemente grafice (fotografii, clipuri video), acestea vor avea nevoie de mai mult spatiu pe disc si de o latime de banda mai mare, pentru a se putea incarca in timp util si destul de rapid.

Website creator si FTP.

Daca doresti sa-ti creezi propriul website si nu ai experienta necesara, incearca sa gasesti un free hosting provider ce ofera si aplicatii pentru crearea de website-uri, cu ajutorul carora iti poti crea propriul website foarte simplu, alegand un template si adaugand manual, textul dorit si imaginile.

FTP inseamna File Transfer Protocol, adica un protocol de transfer al datelor, al fisierelor. Acesta este protocolul insarcinat cu transferul fisierelor website-ului tau de pe computerul tau personal pe serverul alocat de web hosting sau vice versa.

Aceasta permite upload-ul fisierelor proprii website-ului tau (inclusiv a imaginilor sau alte fisiere multimedia) de pe computerul tau pe serverul asigurat de catre service provider. De asemenea iti permite downloadul propriilor fisiere, de pe server pe computerul personal. Un provider bun de web hosting, ofera ftp access nerestrictionat, 24/7.

Email.

Da, providerul tau de web hosting ar trebui sa-ti asigure si servicii de e-mail, in asa fel incat sa-ti poti instala emailul pe o adresa gen email@domeniultau.ro sau .com, dupa cum doresti.

In plus fata de o interfata webmail (unde te poti loga si poti gestiona mailurile folosind un browser web), serviciul de email ar trebui sa includa si acces de tip POP3 si SMTP, pentru a-ti putea gestiona si seta accesul pe @domeniultau.com sau .ro, folosind device-uri mobile.

0 Shares
You May Also Like