Shared hosting sau server dedicat?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care intentionati sa incepeti o afacere in mediul online, sau deja detineti o afacere care se desfasoara in mediul online si intentionati sa alegeti un pachet de gazduire web de la Gazduire Enterprise, puteti alege un pachet shared hosting, insa puteti opta si pentru un server dedicat. Haideti sa vedem asadar despre ce este vorba.

Gazduire comuna

Intr-un mediu de gazduire partajat, mai multe site-uri web sunt puse pe un singur server. In acest fel, gazda web poate reduce costurile sale, iar serviciile vor fi mai ieftine. Limitarile includ limite de stocare si latime de banda, iar performanta site-ului dvs. web este in mare masura afectata de nevoile celorlalte site-uri web, deoarece veti partaja aceleasi resurse server.

Acest serviciu de gazduire este ideal pentru site-uri web care nu necesita multa latime de banda, stocare pe disc sau consum CPU.

Gazduire dedicata

Intr-un mediu de hosting dedicat, site-ul dvs. este singurul gazduit pe server. Deoarece nu impartiti resursele serverului cu alte site-uri web, limita dvs. este cea a serverului. Acest serviciu de gazduire este destinat persoanelor care intentioneaza sa ruleze un site web foarte popular, un site care necesita o multime de spatiu pe disc sau care ruleaza scripturi care necesita mai mult decat consumul mediu al procesorului.

Ei bine, dar daca resursele unui server dedicat sunt foarte multe, ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca serverul trebuie administrat personal; iar resursele unui pachet de gazduire partajata nu sunt suficiente? Un server VPS reprezinta solutia in acest caz, acesta fiind o cale de mijloc intre cele doua planuri de gazduire web.

La un server VPS, exista o partajare exacta a resurselor serverului, iar astfel veti stii ceea ce ati cumparat, asa ca puteti stii si cati vizitatori puteti tranzactiona pe site si care sunt limitele.

In ceea ce priveste partea financiara, serverul dedicat este cel mai scump, gazduirea partajata este cea mai ieftina, iar serverul VPS este mai scump decat gazduirea partajata si mai ieftin decat serverul dedicat.

Ei bine, acum ca deja stiti care sunt cele mai comune planuri de gazduire, iata si care sunt cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le luati in calcul atunci cand va alegeti planul de gazduire.

Spatiu pe disc

Toate conturile de gazduire ofera o anumita cantitate de spatiu pe disc pe care o puteti utiliza pentru a stoca fisierele web. Este recomandat sa aveti un fel de estimari cu privire la ceea ce aveti nevoie pentru diverse sarcini. Cat spatiu aveti nevoie pentru e-mailurile, fisierele web, bazele de date etc. Prin impartirea utilizarii dvs., puteti sa estimati mai bine spatiul pe care ar trebui sa-l utilizati.

Conturi de e-mail

Conturile de e-mail reprezinta o caracteristica comuna a gazduirii, mai ales daca gazduiti un domeniu. Exista trei tipuri principale de conturi de e-mail: POP3, redirectionare si aliasuri.

Conturile POP3 sunt intrarile traditionale. Aveti spatiu pe server pentru a va pastra e-mailurile si, in acelasi timp, aveti posibilitatea sa utilizati un program de e-mail pentru a va descarca e-mailurile. Fiecare combinatie de conectare si parola este de obicei echivalenta cu un singur cont.

Redirectionarea conturilor de e-mail este utila daca angajati serviciul unei alte companii pentru a va filtra e-mailurile. In loc sa stocati e-mailurile pe serverul dvs. de e-mail, e-mailurile sunt redirectionate catre o alta adresa de e-mail.

Conturile de tip Alias ​​sunt similare cu conturile de e-mail de expediere. Unele gazde va permit sa configurati un alias catch-all, care este adesea utilizat pentru colectarea de e-mailuri trimise catre adrese care nu sunt recunoscute de serverul dvs. de e-mail.

Acces FTP

Dupa ce ati creat paginile web de pe computer, trebuie sa le transferati pe serverul dvs. web. Fisierele sunt transferate pe server folosind FTP.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…