Cand si de ce ar trebui sa apelati la un avocat specializat in drept comercial

Cand si de ce ar trebui sa apelati la un avocat specializat in drept comercial?

0 Shares
0
0
0

Pentru companiile de orice dimensiune, un avocat este un aliat indispensabil. El poate nu numai sa le ofere consultanta juridica relevanta, fiabila si personalizata, ci si sa le apere interesele in cazul unor conflicte sau litigii juridice.

In calitate de specialist, el are, de asemenea, datoria de a informa proprietarii de afaceri cu privire la drepturile si obligatiile lor legale. In cele ce urmeaza, veti afla cand si de ce ar trebui sa apelati la serviciile unui avocat drept civil comercial administrativ.

Expertiza unui avocat specializat in drept comercial

Dreptul comercial este o ramura a dreptului afacerilor. Astfel, un avocat comercial este un specialist ale carui sarcini constau in tratarea tuturor aspectelor legate de acest domeniu. Acesti experti vor putea sa va asiste si sa va reprezinte in fata instantelor civile si penale sau a Curtii de Justitie a Uniunii Europene. Fie ca este vorba de sanctiuni vamale sau de proceduri penale, avocatii specializati va vor ajuta sa gasiti solutiile potrivite.

In calitate de actor-cheie intr-o companie, acestia sunt implicati in aproape toate relatiile de afaceri. Acestia va pot ajuta, printre altele, sa creati un cadru juridic pentru relatiile dvs. de afaceri, sa va protejati de evenimente neprevazute si litigii, sa va consilieze si sa va asiste in afacerile voastre si sa va reprezinte in instanta in caz de litigiu.

Trebuie remarcat faptul ca activitatile avocatului comercial sunt reglementate de Codul comercial si de Codul civil.

De ce sa apelezi la un avocat comercial?

In general, un avocat specializat in drept comercial indeplineste 4 sarcini specifice:

  • redactarea documentelor,
  • sfaturi,
  • asistenta,
  • reprezentare juridica.

Astfel, daca va ganditi sa intocmiti contracte comerciale, puteti angaja un avocat specializat, fie pentru a le negocia, fie pentru a le redacta. Contractele comerciale includ contracte de leasing comercial, contracte de distributie, contracte de franciza, contracte de subcontractare si contracte de furnizare.

Un avocat specializat in drept comercial, care isi cunoaste foarte bine domeniul, va poate ajuta, de asemenea, sa obtineti un credit. Acesta va va indruma catre cele mai bune institutii bancare si va va insoti pe tot parcursul procesului. Competentele unui avocat specializat in drept comercial sunt, de asemenea, indispensabile in cazul recuperarii datoriilor neplatite, al procedurilor colective si al litigiilor. In calitate de aparator puternic al intereselor dumneavoastra, acesta va stabili o strategie de pledoarie adaptata la situatia dumneavoastra.

Accent pe legislatia vamala

Nu este neobisnuit sa gasim avocati specializati exclusiv in dreptul vamal. In slujba atat a persoanelor fizice, cat si a companiilor, un avocat specializat in domeniul vamal lucreaza in principal in contextul comertului international. Aceasta include operatiunile de import si export. Este posibil sa se apeleze la un avocat specializat in domeniul vamal pentru a efectua un audit al procedurilor vamale. El va poate ajuta chiar sa obtineti o certificare AEO.

Eliberat de catre autoritatile vamale, acest statut faciliteaza comertul international prin securizarea lantului de aprovizionare si reducerea riscului de frauda. In cazul unui control vamal si al unui litigiu, interventia unui avocat specializat in dreptul vamal este, de asemenea, foarte utila.

Cum sunt vazute drepturile omului in Romania?

Potrivit Statelor State Reports on Human Rights Practices , ONG-urile si mass-media au raportat ca „politia a maltratat si a abuzat detinuti, detinuti preventiv, tigani si alti cetateni, in primul rand prin folosirea fortei excesive, inclusiv prin batai”.  Conditiile de detentie sunt o alta problema: in 2017, CEDO a decis ca conditiile de detentie din inchisorile din Romania incalca Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Guvernul a fost acuzat uneori ca restrictioneaza libertatea presei . Jurnalistii care au scris reportaje critice la adresa politicilor si actiunilor guvernamentale au sustinut ca au fost tinte pentru hartuire si intimidare in timpul alegerilor prezidentiale romanesti din 2004 .  Romania a fost clasata pe locul 46 din 178 de tari in Indexul mondial al libertatii presei 2017 al Reporters Without Borders ;  un alt raport al Freedom House descrie presa din Romania drept „partial libera”.

A existat o constientizare tot mai mare a traficului de persoane ca o problema a drepturilor omului in Europa. Sfarsitul comunismului a contribuit la cresterea traficului de fiinte umane, majoritatea victimelor fiind femei fortate sa se prostitueze.  Romania este tara de origine si tara de tranzit pentru persoane, in primul rand femei si copii, traficate in scopul exploatarii sexuale. Guvernul Romaniei a demonstrat un anumit angajament in combaterea traficului, dar a fost criticat pentru ca nu a respectat pe deplin standardele minime pentru eliminarea traficului.

Noul Cod Penal, care a intrat in vigoare la 1 februarie 2014, trateaza mai multe infractiuni impotriva sclaviei , traficului de fiinte umane, traficului de copii, proxenetismului, muncii fortate si folosirii persoanelor exploatate (Art. 182 Exploatarea unei persoane , Art. 209 Sclavie , Art. 210 Trafic de fiinte umane , Art. 211 Trafic de minori , Art. 212 Obligare la munca silnica sau obligatorie, Art. 213 Comenzi, Art. 214 Exploatarea cersetoriei, Art. 216 Utilizarea serviciilor unei persoane exploatate ).

 

0 Shares
You May Also Like