Avantajul gatitului pe un aragaz pe gaz

Avantajul gatitului pe un aragaz pe gaz

0 Shares
0
0
0

Gatitul traditional, pe gaz ramane favorizat pe scara larga de marii bucatari si de gospodariile faimoase franceze. De ce aceasta preferinta pentru aragazele pe gaz? Deoarece cu un aragaz, un cuptor cu gaz sau plita, mancarea este gatita cu precizie si fara inconveniente.

Care sunt avantajele gatitului cu gaz?

Optarea pentru gatitul pe gaz are multe avantaje:

Gatit precis

Carne in sange sau bine gatita? Folosind un aragaz pe gaz, gatitul este perfect adaptat gusturilor tuturor, la fel ca in restaurante, deoarece puteti sa observati flacara si sa o reglati dupa cum este necesar.

Gatitul cu toate tipurile de tigai si oale

Spre deosebire de inductie, nu trebuie sa cumparati tigai speciale care se pot folosi doar la aragazul pe inductie si in acest fel aveti disponibila o gama uriasa de tigai si alte vase potrivite pentru gatitul cu gaz. Acest lucru este cu atat mai important atunci cand stim ca echipamentul adaptat este adesea mai scump. Fonta, aluminiul, cuprul sau otelul sunt perfect compatibile in cazul unui argaz pe gaz.

Aragaz pentru toate bugetele

Exista aragaze pe gaz la toate preturile de pe piata. Cele mai ieftine modele costa in jur de 160 de euro, iar cele mai elaborate si de design modele se pot ridica la 1.000 de euro.

Si pentru adevaratii pasionati de gatit, exista si variante al caror pret este in jur de 1.200 – 2.000 de euro in medie. Iar pentru cei care vor ceva nici prea ieftin dar nici prea scump avem pregatit pentru voi un aragaz Heinner HFSC-V50WH de pe Dexo.ro.

Gatitul cu gaz inseamna, de asemenea, economisirea de bani pe factura de energie. Spre deosebire de plitele electrice sau cu inductie, gazul este mai putin consumator din punct de vedere energetic si, prin urmare, mai ieftin.

Gatitul pe gaz si siguranta

In cele din urma, gatitul cu gaz este acum sinonim cu seninatatea. Sistemele de siguranta termocuplu asigura o siguranta ireprosabila.

Lumina reflectoarelor pe aragaz

Apreciat de marii bucatari, aragazul este, fara indoiala, cel mai bun mod de a gati! Ofera o metoda de gatit plina de nuante, capabila sa varieze temperatura instantaneu si cu cea mai mare precizie. Modelele traditionale sunt de obicei echipate cu patru arzatoare si un cuptor. Unele sunt amestecate si combina gazul cu un alt sistem de gatit (electric sau sticla-ceramica).

In ceea ce priveste noua generatie de aragaze pe gaz, este pe cat de eleganta, pe atat de eficienta. Designul si tehnologia de ultima generatie se imbina remarcabil, la fel ca in cazul cuptoarelor multifunctionale cu gaz. Acestea permit gatitul pe mai multe niveluri fara a amesteca mirosurile.

Ce ziceti de plite?

Ele sunt mai utilizate doar prin placile electrice sau din sticla-ceramica. Si pe buna dreptate: performanta gazului este de neegalat. Pe langa finetea gatitului, placile de gaz ofera siguranta: unele sunt echipate cu un termocuplu care intrerupe alimentarea cu gaz in cazul stingerii accidentale a flacarii.

Prin urmare gatitul pe un aragaz care este pe gaz are multe avantaje pe care poate nu le stiati pana acum, datorita acestui articol ati aflat de ce este util sa alegeti un aragaz pe gaz.

 

0 Shares
You May Also Like