Bug-ul de data iOS ce afecteaza anumite modele de iPhone si iPad

Bug-ul de data iOS ce afecteaza anumite modele de iPhone si iPad

0 Shares
0
0
0

Un bug gasit in sistemul de operare iOS, instalat pe telefoanele mobile si pe iPad-uri, poate afecta serios aceste device-uri.

Cativa utilizatori au raportat ca modificarea datei de sistem pe unele device-uri iOS, face ca gadgetul sa devina inutilizabil. Cei de la Apple cunosc deja poblema si cauta o solutie de rezolvare. Vrei si tu accesorii iPhone 6? Intra pe MagazinGsm.ro.!

Entuziastii de pe platforma Reddit, au raportat ca schimbarea datei de sistem pe iPhone sau pe iPad dar si pe iPod Touch-urile din generatia a 6-a, la data de 1 Ianuarie 1970, va face ca aceste device-uri sa se restarteze intr-un loop continuu (restart continuu) si sa nu mai poata fi folosite.

Device-urile afectate, nu mai pot trece in secventa de bootare de logo-ul Apple, adica de ecranul de start (startup screen). Apple nu a reusit inca sa rezolve aceasta problema, dar au scos un patch care poate rezolva problema pe unele device-uri. Din informatiile obtinute de la utilizatori, se pare ca modelele afectate sunt iPhone-urile si iPad-urile, echipate cu procesoare pe 64 de biti : A7, A8, A8X, A9 si A9X SoC.

Adica, cu alte cuvinte, aproape toata gama de iPhone :  iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Air, iPad Pro, iPad Air 2, precum si a 6-a generatie de iPod Touch. Se pare ca versiunile pe 32 de biti ale modelelor de mai sus, nu sunt afectate de acest bug.

Nu este clar inca ce anume declanseaza aceasta problema la nivelul sistemului de operare, insa multi utilizatori cred ca are legatura cu functia de management al timpului (datei) a sistemului de operare si cum este afisata aceasta pe ecran.

Daca valoarea datei este mai mica decat 0, aceasta previne telefonul sa porneasca din nou. Pentru cei care s-au confruntat cu aceasta problema si nu si-au stricat telefoanele, exista si un motiv – fusele orare.

Pe unele fuse orare, setarea datei la 1 Ianuarie 1970 va seta ceasul intern la un numar mai mic decat 0, iar apoi offset-ul este aplicat pe display. Pe alte fuse orare, setarea ceasului va rezulta intr-o valoare pozitiva (mai mare decat 0), cu alte cuvinte bug-ul apare numai atunci cand valorile timpului sunt mai mici decat 0.

Pe de alta parte, este foarte putin probabil ca cineva sa vrea sa-si schimbe data de pe device-ul mobil (oricare ar fi acela) la o data cu 46 de ani in urma (1970), de aceea multi utilizatori nu au intalnit acest bug.

Cei care s-au lovit insa de acest bug, au reusit sa blocheze functionalitatea telefoanelor. Daca intalniti si voi aceasta problema, trebuie sa mergeti cu telefonul la un service autorizat Apple, pentru a putea scapa de eroare.

Pana in momentul in care cei de la Apple vor scoate un patch definitiv care nu va mai permite acestui bug sa se manifeste, recomandam sa nu incercati schimbarea datei la o data mult anterioara timpului prezent. Veti scapa de multe batai de cap.

0 Shares
You May Also Like