Bijuteriile sunt un lux sau o investitie?

Bijuteriile sunt un lux sau o investitie?

0 Shares
0
0
0

Nu exista nici o indoiala ca multi oameni, atunci cand se gasesc cu o putere de cumparare confortabil, incepe sa se gandeasca daca, probabil, achizitionarea de bijuterii poate fi o idee buna. Uneori, exista oameni care pur si simplu decid sa aiba un lux prin manifestare catre bijuteriile lor. Dar alti oameni le cumpara pentru a avea o economie, astfel incat atunci cand se afla intr-o criza economica, poate ca bijuteriile sunt o solutie excelenta pentru a iesi din ea.

In timp ce, pe de alta parte, exista cei care pretind ca sunt reevaluate, deci este o investitie, deoarece nu numai ca recupereaza ceea ce se cheltuie pe ele, dar si castiga putini bani in plus fara niciun efort. Dar este ca intr-adevar cazul?, Sunt bijuteriile un lux sau o investitie?

Ce trebuie sa iei in considerare inainte de a cumpara o bijuterie

Inainte de a te gandi la cumpararea de bijuterii ca o modalitate de a salva sau de a investi, in primul rand ar trebui sa stii cate ceva despre afaceri foarte bine. Adica, in acest caz, trebuie sa iei in considerare anumite aspecte care vor influenta pretul achizitiei si vanzarii. de exemplu:

Puritate

Cand vorbim despre bijuterii, trebuie sa fie clar despre ceea ce aI de gand sa dobandesti, de exemplu, puritatea sa este importanta, un mineral amalgamat cu alte metale are o valoare mai mica decat un mineral care este in starea sa cea mai pura. In cazul aurului poti gasi diferite tipuri, cum ar fi 14, 18 si 24 de carate.

Cu cat are mai multe carate, inseamna ca, cu cat puritatea mineralului este mai mare, cu atat este mai mare greutatea sa si, desigur, cu atat pretul sau este mai bun. Acelasi lucru este valabil si pentru diamante, plus ca ar trebui sa te concentrezi foarte bine asupra starii bijuteriei, culorii, claritatii sau taieturii.

Cumpara  AGS ceasuri de investitie si bucura-te de toate avantajele oferite de un produs de lux.

Pretul de pe piata

Acest lucru poate varia in functie de cerere si oferta. Deci, in ciuda faptului ca ai o bijuterie de aur de 24 de carate, acest lucru nu iti ofera nicio asigurare ca maine o poti vinde la acelasi pret, mai scumpa sau mai mica decat ceea ce ai cumparat-o.

Acelasi lucru este valabil si pentru cumpararea si vanzarea oricarei monede, criptomonede, proprietati sau orice alt obiect… Pretul este ceva care trebuie sa depinda intotdeauna de cerere si oferta.

Dar in cazul vanzarii unei bijuterii din cauza unei crize financiare, cu siguranta vei dori banii rapid, asa ca va trebui sa vinzi la un pret foarte ieftin si pierderea ar fi vizibila, deoarece va fi cu siguranta sub ceea ce ai investit in ea.

Proiectantul

Acesta este un factor foarte important, in special pentru colectionari. Uneori, dincolo de a fi o bijuterie facuta cu un metal pur, cheia consta in designer, cu cat artistul a avut mai multa faima, cu atat este mai mare valoarea bijuteriei de-a lungul anilor. Dar nu uita ca, in acest caz, ai un certificat de autenticitate, astfel incat, daca decizi sa-l vinzi maine, nu ai nicio problema in a dovedi ca este intr-adevar o piesa originala a unui designer renumit.

De exemplu, in cazul picturilor vechi, intr-adevar valoarea ca atare a materialului este irelevanta, o panza veche pictata cu ulei de acum multe decenii nu are o valoare mai mare. Dar daca o astfel de panza a fost pictata de Leonardo Da Vinci, cu siguranta va avea o valoare comerciala ridicata.

Revenind acum la subiectul bijuteriilor, idealul este de a avea o piesa de designer autentica (x AGS ceasuri de investitie) care, desi cel mai probabil nu va fi deloc economica pentru a o achizitiona, probabil ca in viitor valoarea sa va creste in ciuda faptului ca materialul s-a degradat putin in timp.

Comisioane

Atunci cand cumperi sau vinzi o bijuterie, este obisnuit sa existe intermediari implicati. Deci, va exista intotdeauna o a treia persoana dispusa sa perceapa taxe si, in conformitate cu legalitatile necesare, vor exista comisioane care trebuie platite. Este intotdeauna bine pentru a obtine bine raportate inainte de a cumpara o bijuterie.

Impozitare

In functie de tara in care te aflii, legile pot impune taxe pe bijuteriile pe care mergi sa le cumperi. De exemplu, in S.U.A. Metalele pretioase si pietrele pretioase sunt considerate obiecte de colectie. Prin urmare, profiturile din vanzarea de aur si bijuterii sunt supuse impozitarii, cu unele exceptii.

O bijuterie de lux indiferent ca vorbim de un colier, o pereche de cercei sau un ceas de renume, poate constitui o investitie pe termen lung si de ce nu, o mosternire pentru urmasi. Vrei sa faci cadou persoanei iubite o bijuterie? Nu mai sta pe ganduri si alege dintr-o mare varietate de produse pretioase accesand site-ul https://www.ags-bijuterie.ro/.

0 Shares
You May Also Like