Aplicatii Android si iOS, foarte utile pentru soferi

Aplicatii Android si iOS, foarte utile pentru soferi

0 Shares
0
0
0

L.A Auto Show mai are putin si incepe, iar fanii masinilor abia asteapta sa vada noile modele-vedeta din acest an.

Multe dintre aceste automobile vor fi echipate cu cele mai noi tehnologii, ce le vor permite soferilor sa le poata conduce cat mai eficient.

Dar, ce se va intampla cu soferii posesori de smartphone, cum isi vor putea acestia folosi aplicatiile pentru a face condusul mai usor? Iata cateva aplicatii gratuite pentru smartphone, ce te pot ajuta sa-ti imbunatatesti experienta sofatului si care iti pot aduce si economii importante in acelasi timp:

GasBuddy.

Cei care vor sa faca economie la benzina sau la motorina, trebuie sa-si descarce neaparat aplicatia Gasbuddy. Aceasta iti va permite sa localizezi cele mai ieftine statii de benzina, precum si pe cele care sunt in imediata apropiere.

Poti filtra rezultatele, in functie de tipul de combustibil pe care il folosesti. Aplicatia este disponibila pentru Apple, Android, Windows Phone, dar si pentru device-urile de tip BlackBerry.

ParkMe.

Daca esti intr-un oras foarte aglomerat (intr-o capitala europeana de exemplu), aplicatia ParkMe iti va fi cu siguranta de ajutor. Aceasta aplicatie te ajuta sa gasesti cel mai ieftin loc de parcare, folosind intinerariul tau si tinand cont de cat timp ai nevoie sa-ti tii masina parcata.

O data ce ai parcat masina, poti marca punctul de pe harta unde aceasta se afla si poti seta un timer ce te va avertiza atunci cand timpul de parcare setat va expira. Aplicatia este disponibila momentan doar pe device-urile Apple.

Sigalert.

Sigalert este o aplicatie simpla, dar foarte eficienta. Iti arata traficul live (in timp real), pentru majoritatea oraselor din Statele Unite. Are o schema de culori foarte intuitiva, bazata pe culorile verde, galben si rosu.

Sigalert iti poate arata de asemenea soselele in constructie sau cele pe care au avut loc accidente grave, pentru a le putea ocoli, folosind alte rute. Aceasta aplicatie este disponibila momentan doar pentru device-urile Apple, dar va aparea foarte curand si pentru alte sisteme de operare.

O alternativa pentru aceasta aplicatie, daca nu sunteti in Statele Unite, ar putea fi chiar Google Maps, aplicatia celor de la Google fiind disponibila pentru mai multe sisteme de operare, printre care Android si BlackBerry. Google Maps arata si ea informatii despre trafic la fel cum o face si Sigalert, dar nu are capabilitatea de a accesa camerele din trafic.

RepairPal.

Gasirea unui service auto poate fi o activitate destul de frustranta. Aceasta aplicatie a fost conceputa pentru a ajuta soferii in acest proces, estimanad pana si cat timp ar trebui sa dureze o anumita reparatie, dar si costul maxim, bazat pe locatia in care te gasesti.

Aplicatia te poate ajuta sa gasesti cel mai apropiat sevice auto si poate tine un istoric al reparatiilor masinii. Este disponibila pentru device-urile Apple si cele cu Android.

Trapster.

Trecerea la culoarea rosie a semaforului, poate fi o mare problema. Nu numai ca este foarte periculos, dar poate fi si foarte costisitor.

Aceasta aplicatie avertizeaza soferii despre culorile semafoarelor din intersectii, despre anumite intersectii periculoase sau accidente din trafic. Se bazeaza pe rapoartele date de catre alti soferi din trafic. Este disponibila pentru Apple, Android, Windows Phone si BlackBerry.

 

0 Shares
You May Also Like