Instalarea panourilor solare fotovoltaice pentru sisteme OFF Grid vă permite să vă produceți propria energie electrică acasă, respectând mediul înconjurător și reducând factura la energie electrică.
Panourile solare fotovoltaice sunt panouri solare capabile să transforme energia solară în energie electrică. Acest sistem de producere a energiei regenerabile este din ce în ce mai răspândit în multe case.
Ce reprezintă rata de rentabilitate a unui panou solar pentru sisteme OFF Grid?
Rata de rentabilitate fotovoltaică indică raportul dintre producția produsă și puterea radiației captate de panourile solare fotovoltaice. Eficiența panourilor solare fotovoltaice variază în funcție de mai mulți factori, dar în general este între 6 și 20%. Prin urmare, este important să se favorizeze panourile de înaltă eficiență pentru a maximiza producția de energie fotovoltaică.
Producția unei celule fotovoltaice depinde de radiația solară. Pentru a optimiza producția panourilor dvs. solare fotovoltaice datorită radiației solare, trebuie să luați în considerare următorii factori: locul instalației dvs., înclinarea panourilor dvs. pe acoperiș, orientările și temperatura lor.
Rendamentul la suprafață al unui panou solar pentru sisteme fotovoltaice OFF Grid
Toate panourile solare au o performanță calculată în aceleași condiții numite STC (Standard test conditions) cu valoarea principală fiind lumina soarelui la 1000W/m². Puterea panoului solar este deci comparată cu această valoare medie a soarelui trimisă pe pământ. Teoretic un panou solar fotovoltaic cu o suprafață de 1m² și o putere de 1000W ar avea un randament de 100%. Randamentul la suprafață este direct legat de suprafața panoului și de puterea acestuia, dar nu și de producția acestuia. De fapt, funcționarea fotovoltaică generează pierderi, motiv pentru care nu avem astfel de randamente.
Într-adevăr, valoarea eficienței este deci un indiciu al performanței panoului solar în funcție de suprafața acestuia. Un panou solar cu o eficiență mare va fi foarte avantajos pentru proiectele în care spațiul este limitat. Dimpotrivă, dacă aveți un spațiu mare pe acoperișul unei case, de exemplu, eficiența ridicată nu ar trebui să fie prima valoare de verificat pe un panou solar. În schimb, comparați puterea și costul acestuia din urmă, precum și calitatea acestuia. Acest ultim factor este important pentru a avea un panou solar durabil și pentru a vă garanta o rentabilitate a investiției. Acești parametri ar trebui să vă ajute să vă alegeți panourile fotovoltaice pentru sisteme fotovoltaice OFF Grid.
Diferitele instalatii cu panouri fotovoltaice pentru sisteme solare OFF Grid
Aveți două soluții atunci când alegeți să instalați panouri fotovoltaice în casa dvs.:
- Optează pentru un sistem de autoconsum: cumperi un kit solar care conține panouri solare pentru acoperiș, unul sau mai mulți acumulatori încarcăre, un invertor solar și cabluri. Nu este nevoie să semnați un contract de energie electrică cu un furnizor de energie. Panourile solare sunt conectate la un acumulator încărcare, la un invertor solar și la panoul electric. Tu consumi energia pe care o produci.
- Optează pentru un kit solar conectat la rețea: ai abonament la energie. Instalația solară vă permite să vă reduceți facturile la energie producând o parte din energia necesară nevoilor dumneavoastră.