5 solutii pentru un proces de picking mai productiv

0 Shares
0
0
0
warehouse management software Crosspoint WMS - Point Logistix
warehouse management software Crosspoint WMS – Point Logistix

Managementul si eficienta depozitelor sunt intr-o transformare continua. Cum reusesc furnizorii sa tina pasul cu concurenta? Ei bine, o zona importanta in care multe depozite isi pot imbunatati sistemele este productivitatea colectarii comenzilor (procesul de picking), prin intermediul unei solutii Warehouse Management Software
WMS asa cum este Crosspoint WMS, dezvoltata de Point Logistix.
Fie ca este vorba despre produse mici care necesita colectare si ambalare, fie ca ne referim la produse de dimensiuni mai mari, care ocupa mai mult loc pe palet, exista cinci solutii excelente pentru a maximiza eficienta procesului de picking din depozit.

1. MENTINEREA UNITATILOR DE STOCARE SEPARATE

Exista un timp destul de mare alocat gasirii unui SKU anume dintr-un mix. Cat timp? Studiile au constatat o intarziere de 15 secunde sau mai mult per pick, ceea ce inseamna ca o afacere va pierde un minut la fiecare patru articole colectate, atunci cand nu exista o separare clara intre SKU-uri.
Se recomanda, asadar, stabilirea unei locatii anume de picking pentru fiecare SKU.

2. UTILIZAREA DE STRATEGII DE LOT SAU GRUP PENTRU PICKING

Aceste strategii, la fel ca si sistemele cu conveioare pot fi folosite pentru reducerea timpului de deplasare a marfurilor, in cadrul procesului de picking. Deplasarea poate dura pana la 50% din timpul total de picking al comenzii. Iata de ce se recomanda combinarea mai multor comenzi intr-o singura deplasare, pentru a creste eficienta.

3. UTILIZAREA UNUI SISTEM DE PICKING ORIZONTAL, CAND ESTE POSIBIL

Pickingul pe un singur nivel inlesneste gasirea obiectelor necesare, fara a schimba nivelurile. Daca nu exista suficient spatiu pentru a configura acest mod, se recomanda prioritizarea in functie de frecventa. Elementele cele mai frecvent comandate ar trebui sa fie mai accesibile, in timp ce articolele mai putin frecvente ar trebui sa fie dispuse pe verticala.

4. GRUPAREA ARTICOLELOR COMANDATE IN MOD OBISNUIT PENTRU A FORMA UN HOT ZONE

In acest fel, stafful va sti exact unde sa mearga pentru picking, economisind timp pentru localizare si deplasare. Daca in general comenzile au tendinta de a fi grupate intr-o anumita categorie, se recomanda stabilirea de zone in interiorul categoriei, ordonate de la cele mai selectate, la cele mai putin selectate.

5. GRUPAREA ELEMENTELOR IN TIPUL CORECT DE STOCARE PENTRU A MINIMIZA MANEVRAREA LOR

Produsele cu deplasare lenta ar trebui sa fie plasate in containere cu rafturi, iar articolele cu deplasare rapida ar trebui plasate pe rafturi de depozitare pentru paleti, astfel incat inlocuirea sa se faca rapid, iar timpul de restocking sa fie redus.
Tinand cont de timpul mediu necesar pentru ca o locatie de picking sa se goleasca, se poate decide care sunt articolele care ocupa un spatiu important si care sunt cele care au nevoie de metode de stocare diferite.

Toate aceste idei privind imbunatatirea performantei in procesul de picking al comenzilor fie la nivel de depozit, fie la nivel de unitate de distributie, fulfillment sau e-commerce, vor reusi sa faca diferenta intre un an profitabil pentru o companie si un an in care datoriile se vor acumula treptat, Intelegerea eficientei si cautarea sa cu orice pret face diferenta in orice afacere!

0 Shares
You May Also Like