cele mai frumoase 8 flori din lume

Care sunt cele mai frumoase 8 flori din lume?

0 Shares
0
0
0

Florile fac parte din cele mai importante ocazii ale vietii si au un limbaj propriu. Exista, de asemenea, flori care se potrivesc cu ocazii specifice, cum ar fi ziua de nastere, inmormantarea, nunta, ceremoniile de absolvire si asa mai departe. Unele flori au si o semnificatie religioasa.

Semnificatiile si simbolizarea florilor au fost un element cheie in urma cu multi ani.

In perioada victoriana, semnificatii speciale au fost atribuite diferitelor flori pentru a trimite mesaje codificate si au permis persoanelor sa exprime sentimente despre care nu se putea vorbi. Aceasta practica, numita floriografie, este inca vie si infloritoare astazi. Fiecare sentiment poate fi exprimat intr-o forma sau in cealalta prin aceste flori fragile.

Cititi mai departe pentru a afla mai multe despre diferitele semnificatii ale florilor si simbolismul lor, astfel incat atunci cand accesati https://www.atelierfloricel.ro, sa alegeti florile potrivite de fiecare data. Mai jos sunt enumerate cateva dintre cele mai frumoase flori, pe care le puteti oferi diferitelor persoane importante din viata dvs., cu diferite ocazii speciale.

  1. Trandafir

Trandafirul este una dintre cele mai populare si iubite flori din toate timpurile, iar sensul lui frumos este cunoscut de aproape toti oamenii la un anumit nivel. Trandafirii, cu combinatia lor unica de tulpini spinoase si flori aromate, sunt adesea apreciati ca simbol al realizarii, finalizarii si perfectiunii. Trandafirul este o planta perena care are peste 100 de specii.

Unele dintre aceste flori au ambalate indeaproape petale, in timp ce altele au frunze libere. Un trandafir traditional are de obicei o culoare rosie inchisa, cu o tulpina lunga cu spini. Trandafirii diferiti simbolizeaza diferite lucruri; trandafirul galben simbolizeaza prietenia, iubirea matura si bucuria, in timp ce trandafirii albi semnifica sfintenie, puritate, pace si admirator secret. Trandafirul rosu simbolizeaza iubirea si pasiunea nemuritoare, iar trandafirul roz reprezinta vindecarea, inocenta si prima iubire.

  1. Lalele

Forma lor perena le face un simbol al invierii si al determinarii. Lalelele sunt disponibile in diferite culori, care includ rosu, roz, galben, portocaliu si violet. Floarea de lalea este o floare care se ofera la cea de a 11-a aniversare a nuntii si reprezinta eleganta si harul.

Lalelele galbene simbolizeaza veselie, iar lalelele albe sunt iertatoare. Laleaua purpurie este sinonima cu regalitatea, in timp ce lalelele rosii simbolizeaza dragostea profunda. Se crede ca centrul catifelat negru al lalelelor reprezinta inima unui iubit.

  1. Orhidee

Cand vorbim despre cele mai frumoase flori, nu putem lasa in afara listei orhideele. Orhideele sunt flori frumoase si delicate, cu aproximativ 880 de genuri si 250.000 de specii diferite. Aceste plante ornamentale extrem de ravnite reprezinta dragoste, lux, frumusete si forta si sunt de obicei oferite cu ocazia aniversarii a 14 ani de la ziua nuntii. Orhideele roz transmit afectiune pura, in timp ce orhideele crude semnifica farmecul matur. Florile de orhidee roz si albe pot fi de asemenea, trimise ca un gest de simpatie.

  1. Floarea soarelui

Floarea-soarelui a fost cultivata pentru prima data in America Centrala si de Sud si reprezinta o combinatie unica de frumusete si utilitate. Acestea sunt utilizate pentru decorare si pentru furnizarea de ulei si alimente. Chipurile vesele ale floarii-soarelui simbolizeaza soarele, caldura, fericirea, adoratia si longevitatea. Ele sunt oferite la cea de a 3-a aniversare a casatoriei.

  1. Crini

Crinii sunt floarea cea mai des folosita pentru inmormantari, deoarece simbolizeaza inocenta care a fost restaurata in sufletul celor plecati. Crinul Stargazer simbolizeaza simpatia si este asociat cu maretia si puritatea si a fost simbolul puritatii si castitatii Maicii Maria. In timp ce frunzele ii simbolizeaza modestia, petala alba ii reprezinta inocenta si puritatea.

Crinii peruani reprezinta prietenie si devotament, in timp ce crinii roz reprezinta bogatia si prosperitatea. Aceste flori frumoase aduc intotdeauna pace in mintea receptorilor.

  1. Narcise

Narcisele sunt flori frumoase de culoare galben auriu cu tulpini lungi, care sunt sinonime cu primavara. Numele botanic al narcisei este Narcissus. Narcisa este cunoscuta si sub denumirea de jonquils in Anglia. Narcisele sunt un simbol al reinnoirii si al inceputului nou. Ele aduc incurajare si speranta unei persoane indurerate si nefericite.

Narcisele au mai multe semnificatii. Ele inseamna onestitate, iertare si dreptate. Chinezii le vad adesea ca un simbol al averii si le sarbatoresc ori de cate ori infloresc. Un buchet de narcise daruit unei persoane asigura fericirea, dar nu se ofera o singura floare, deoarece poate prezice o nenorocire.

  1. Galbenele

Galbenele sunt unele dintre cele mai populare si comune flori. Florile infloresc in diferite culori precum aurul, portocalul, albul si bineinteles galbenul. Florile de galbenele cu contururi maronii le fac sa para si mai frumoase. Florile de galbenele sunt asociate cu lumina soarelui, si se presupune ca au un sens pozitiv. Cu toate acestea, au fost de asemenea percepute ca fiind asociate cu calitati mai intunecate. Pot simboliza gelozia, cruzimea, intristarea si mahnirea. Unele culturi asociaza aceasta floare cu moartea.

  1. Lotus

Planta de lotus apartine genului Nillumbik si are o semnificatie simbolica in culturile majore din intreaga lume. Sensul floral al Lotusului este renasterea si divinitatea. In budism este privit ca un semn al puritatii vorbirii si a mintii si este asociat cu trezirea si iluminarea spirituala. In hinduism floarea este asociata cu frumusetea si reprezinta modul in care o persoana poate fi trezita la realitatea spirituala. In Egipt, lotusul sta pentru soare. Cea mai marcanta caracteristica a lotusului este ca, desi creste in noroi si se intoarce in interior, floarea curata a doua zi.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…