Este ceva special intr-o baie prelungita cu spuma la final de zi. Iesi din ea un om nou, parca toata lumea este mai…curata. Cand alegi viitoarea ta cada baie, gandeste-te la aceste momente de relaxare si la cat de importante sunt pentru tine.
Acum depinde de fiecare, eu nu as renunta la cada baie pentru nimic in lume, iar alegera ei mi se pare aproape la fel de importanta ca alegerea canapelei din living room. Daca esti fanul dusurilor rapide, probabil nu ai aceasta problema, dar in continuarea articolului vei gasi oricum informatii utile pentru, cine stie, atunci cand vei prinde drag de baile lungi.
Cada baie traditionala vs cada freestanding
Sunt doua tipuri principale de cada baie: cea traditionala cu care esti probabil foarte familiar si cea freestanding care a devenit din ce in ce mai populara in ultimii ani. Cada freestanding are un prim mare avantaj: este cada pe care ti-o imaginezi atunci cand spui relaxare. Toti am vazut pozele: bai luminate perfect, mari si perfect amenajate, avand ca obiect central o cada baie care parca te roaga sa te rasfeti.
Cada freestanding este frumoasa
Nu ai cum sa negi, cada freestanding este frumoasa. La limita design-ului perfect. Uneori pare ca este acel element inseparabil de ideea de relaxare si seren. In plus, trebuie sa tii cont ca pot veni in toate formele si capacitatile pe care ti le poti imagina. Depinde de rezultatul pe care vrei sa il obtii la finalul zilei, dar numarul mare de modele iti permite sa faci aproape orice.
Spatiu necesar pentru cada baie
Spatiul de care ai nevoie pentru orice cada baie este destul de strict. Nu il poti lungi, nu negociezi, iar daca nu esti foarte atent la masuratori, modelul pe care ti-l alegi nu va incapea niciodata acolo unde ti l-ai dori. Intre cele doua tipuri de cada baie, cada freestanding ocupa mai mult spatiu.
In primul rand are nevoie de cel putin cativa centimetri liberi de jur-imprejur pentru a crea acel efect wow pentru care ai ales-o. Trebuie sa tii cont si de faptul ca este mai grea decat o cada baie traditionala, ceea ce insemna ca daca o vrei pentru baia de la etaj, trebuie sa gasesti o solutie de a o urca acolo.
Costul initial si cel de instalare
O cada baie freestanding va costa mai mult decat o cada traditionala. Depinde de model, insa daca alegi o cada traditionala pentru dimensiuni standard 170×75, poti gasi solutii foarte bune si la 600-750 ron, iar pretul urca pana si la cateva mii de lei. Pentru o cada freestanding, preturile pornesc de la 3500 ron. Investitia initiala este clar mai mare daca alegi o cada freestanding, dar ai un mare avantaj: vor lipsi costurile de instalare.
Pentru o cada baie traditionala, ai nevoie fie de panouri laterale si frontale care sa acopere dedesubturile, fie de un placaj cu gresie sau faianta pe partea exterioara. Bineinteles, ambele varianta genereaza costuri. Cel mai probabil nu ajungi cu valoarea totala a investitiei chiar la o cada freestanding, dar macar diferenta nu mai este la fel de mare.
In concluzie, alege o cada baie freestanding daca ai o baie cu dimensiuni generoase si iti doresti un design aparte. Pozitioneaz-o central, astfel incat atentia intregii bai sa cada asupra ei si fa bai cu spuma cat de des posibil ca sa o folosesti la capacitate maxima.