Analizand un pic activitatea societatii actuale, ajungem la concluzia ca toate nisele exista si evolueaza datorita mediului online iar, web hostingul detine functia vitala pentru existenta acestuia. Fiind o sfera atat de dezvoltata, exista multe informatii despre aceasta, dar totusi, multi comit greseli fatale in alegerea unei companii de gazduire web.
Iata 3 greseli pe care nu trebuie sa le faci, atunci cand apelezi la serviciile de hosting:
- Stiai ca orice furnizor de hosting ar trebui sa ofere funcționalitate de 99.9%, cifra care este de fapt, cea mai buna metoda de a masura calitatea serviciilor de hosting. Astfel, dupa cum a fost demonstrat de nenumarate ori in timp, acesta este cel mai bun criteriu pentru alegerea unei companii care ofera servicii de calitate. Insa, multi fiind incepatori in spatiul online, nu sunt destul de informati despre acest fapt, facand astfel o greseala in alegerea companiei de gazduire web.
- Frecvent, persoanele care apeleaza la serviciile de hosting pentru prima data, au obiceiul de a deveni sceptice. Cu alte cuvinte, majoritatea fac o greseala enorma indicand date inexacte. Fie ca e vorba de tine sau companie, la inregistrare este foarte important sa indici datele corecte cu un e-mail activ. In caz contrar risti sa pierzi totul. Cum e posibil? Simplu! Un furnizor a serviciilor de hosting poate sa-ti blocheze contul daca i se pare ceva suspect sau mailul indicat nu este activ. Altfel spus in aceasta situatie exista 3 posibilitati in care pot decurge lucrurile:
- In cel mai bun caz vei putea gestiona cu site-ul, accesand panoul de control.
- Daca lucrurile iau o intorsatura putin mai complicata, pur si simplu nu vei putea utiliza site-ul o perioada.
- Iar in cel mai rau scenariu exista riscul sa pierzi totul.
- Dupa cum deja cunosti exista tipuri de gazduire web unde trebuie sa imparti serverul de stocare a informatiei cu alte persoane, precum e shared hosting-ul, VPS-ul intr-o oarecare masura etc. Impartind serverul cu mai multi utilizatori exista posibilitatea sa risti cu securitatea site-ului tau, cu alte cuvinte:
- Serverele vecinilor tai pot fi supuse mai des atacurilor DdoS.
- Exista posibilitatea ca vecinii tai sa revanda spatiul de stocare unor companii straine iar, adresele IP ale acestora sa se incadreze in lista neagra a google.
Pentru final iata un sfat care iti fa oferi un minim de garantie la alegerea furnizorului de hosting. Cel mai simplu mod de a verifica compania este sa te asiguri ca toate platile trebuie efectuate prin transfer bancar. Acest fapt demonstreaza existenta societatii de gazduire ca organizatie.