Tot ce trebuie sa stiti despre marirea buzelor

Tot ce trebuie sa stiti despre marirea buzelor

0 Shares
0
0
0

Traind intr-o perioada in care se pune mare accent pe aspectul fizic, este cat se poate de firesc ca femeile sa opteze pentru diferite tratamente corporale si faciale, astfel incat sa arate cat mai bine.

Foarte multe femei opteaza in zilele noastre pentru procedura de marire a buzelor, iar o astfel de procedura le va oferi buze mai voluminoase si mai frumoase.

Marirea buzelor este o procedura cosmetica al carei scop este acela de a imbunatati aspectul buzelor, facandu-le sa para mai pline si mai frumoase dupa cum spuneam, iar femeile care doresc o asemenea procedura, pot accesa https://www.dr-renert.com/proceduri-faciale/buze, pentru a afla mai multe detalii, direct de la specialist.

In general, buzele pline si voluminoase fac ca o persoana sa para mai sanatoasa si mai tanara, deoarece buzele tind sa se subtieze pe masura ce o persoana imbatraneste.

Forma sau marimea ideala a buzelor este de obicei considerata proportional cu marimea nasului pacientului si a trasaturilor faciale din jur. Procedura a fost folosita inca de la inceputul secolului XX.

Cine ar trebui sa se supuna si rezultatele asteptate

Marirea buzelor poate fi o solutie foarte utila in cazul persoanelor ale caror buze sunt prea subtiri, incat par sa dispara atunci cand zambesc, precum si celor ale caror buze au devenit mai subtiri din cauza imbatranirii.

Exista diferite metode de efectuare a maririi buzelor, unele dintre acestea fiind temporare, iar altele de durata mai lunga. Acestea includ:

 • Umpluturi dermice injectabile;
 • Injectii de transfer de grasime;
 • Implanturile in buze, care sunt permanente si sunt greu de indepartat odata plasate;
 • Chirurgie pentru buze.

In general, optiunile temporare sunt preferate, deoarece pot fi modificate pentru a satisface aspectul dorit al pacientului. Printre acestea, umpluturile dermice injectabile sunt cele mai frecvente, in special cele care folosesc acid hialuronic.

Aceste umpluturi, care sunt comercializate sub diferite denumiri comerciale, sunt substante care sunt injectate in buze si in suprafata din jurul gurii. Deoarece acidul hialuronic este prezent in mod natural in organism, exista un risc foarte mic de complicatii sau reactii negative la injectii.

De asemenea, este foarte eficient in cresterea volumului buzelor pentru o perioada extinsa, cu efecte care dureaza pana la aproximativ sase luni, reducand in acelasi timp riscul de vanatai. Dupa sase luni, pacientul trebuie sa sufere mai multe injectii pentru a mentine efectele tratamentului.

Indiferent de metoda folosita, procedurile de marire a buzelor pot produce efecte imediate, facand buzele sa para mai pline. Procedura poate face de asemenea, ca buzele unei persoane sa para mai definite si sa aiba un contur mai bun. Mai mult decat atat, pe langa imbunatatirea aspectului buzelor, procedura poate echilibra si intreaga fata.

Cum se efectueaza procedura?

Amplificatoare dermice injectabile sunt efectuate ca o procedura de ambulatoriu intr-o clinica cosmetica. Inainte de injectie, specialistul in cosmetica aplica mai intai un agent de amortire topica pe buze.

Daca este necesar, se pot utiliza si injectii blocante nervoase. Zonele din jurul gurii in care se vor face injectiile sunt marcate, iar mai apoi acele sunt apoi folosite pentru a injecta acid hialuronic in buze.

Procedura necesara in vederea efectuarii injectiilor de grasime este mai dificila si sunt sanse ca pacientii sa fie nevoiti sa stea in spital sau in centrul de tratament cosmetic pentru o perioada mai lunga pentru indepartarea grefei de grasime. Grefa este preluata mai intai din corpul pacientului prin liposuctie inainte de a fi injectata in buze.

In urma procedurii de marire a buzelor, gheata este aplicata usor pe zona pentru a usura disconfortul pacientului si a reduce umflarea. Dupa o scurta perioada de recuperare, care dureaza doar o zi sau doua, buzele pacientului vor avea, in mod vizibil, un aspect mai voluminos si mult mai frumos.

In timp ce perioada de recuperare dupa o injectare a buzelor dureaza doar o zi, perioada de recuperare care urmeaza in urma optiunilor chirurgicale de marire a buzelor poate dura pana la o saptamana, deoarece unele dintre aceste proceduri, cum ar fi ridicarea si grefa dermica, pot necesita unele suturi.

Suturile utilizate in aceste proceduri sunt foarte mici, dar trebuie totusi indepartate la patru pana la cinci zile dupa procedura.

Posibile riscuri si complicatii

Optiunile de marire a buzelor injectabile sunt in general mai sigure in comparatie cu optiunile chirurgicale, dar ambele optiuni prezinta un anumit grad de risc. Unele dintre posibilele complicatii care pot aparea in urma unui tratament de imbunatatire a buzelor includ:

 • Sangerare;
 • Umflatura;
 • Vanatai;
 • Roseata;
 • Sensibilitate.

Acestea sunt usoare si temporare si se asteapta sa se rezolve fara tratament. Cu toate acestea, in cazul in care umflarea, roseata sau vanataile dureaza mai mult de 10 zile, pacientul trebuie sa informeze imediat specialistul in cosmetica. Roseata prelungita si mancarimea pot indica o reactie alergica la substanta injectata.

Intre timp, potentialele complicatii legate de rezultatele procedurii includ:

 • Asimetria buzelor;
 • Lumini in buze;

Pierderea tesuturilor, cauzata de injectarea substantei in vasul de sange;

 • Cicatrizarea;
 • Intarirea buzelor;
 • Ulceratii la nivelul buzelor.

Acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste procedura de marire a buzelor cu acid hialuronic.

0 Shares
You May Also Like