Tot ce trebuie sa stiti despre aurul din care se fac bijuteriile

Tot ce trebuie sa stiti despre aurul din care se fac bijuteriile

0 Shares
0
0
0

Cu totii ne indreptam atentia spre casele de amanet aur atunci cand intentionam sa ne cumparam bijuterii din aur, insa cu siguranta nu toata lumea cunoaste prea multe informatii despre aur. Tocmai din acest motiv, vom discuta in urmatoarele randuri despre aurul folosit pentru confectionarea bijuteriilor.

Aurul are o mostenire extraordinara, cu calitati unice. Ca element rezistent care se gaseste in mod natural intr-o culoare galbena distincta, aurul este rezistent la rugina, lacuri si coroziune. Desi aurul este foarte puternic, este, de asemenea, cel mai maleabil dintre toate metalele pretioase.

Puritate

Aurul pur este prea moale pentru uzura de zi cu zi, astfel incat este aliat cu un amestec de metale precum argintul, cuprul, nichelul si zincul pentru a-i conferi rezistenta si durabilitate. Karatajul, notat cu un numar urmat de „k” indica puritatea, sau cat de mult din metal dintr-o bijuterie este aur.

Ne realizam bijuteriile folosind atat aur de 18k cat si 14k. Aurul de 18k este compus din 75% aur, care este aliat cu alte metale pentru a-l face suficient de puternic pentru uzura de zi cu zi. Aurul de 14k este compus din 58,3% aur si 41,7% din alte metale.

Aur Galben

Aurul natural si aliajele saturate de culoare sunt cele care ofera bijuteriilor din aur galben stralucirea sa bogata. Aliajele utilizate cel mai des, sunt cupru cu o nuanta rosie, si argintiu cu o nuanta verde. Un amestec expert de cupru, argint si aur pur confera acestui metal pretios caldura semnaturii sale.

Aur Alb

Un personaj alb argintiu este ceea ce face ca bijuteriile din aur alb sa fie atat de atragatoare. Pentru a face albul auriu, acesta este combinat cu aliaje metalice care sunt de natura alba si placate cu un element extrem de dur numit rodiu. Desi puternic, rodiul se poate uza in timp. Replicarea este un proces simplu care poate fi facut pentru a restabili albul bijuteriilor.

Aur Alb Cu Rodiu Negru

Rodiul negru este placat cu aur alb creand un aspect negru bogat care este extrem de dur si puternic. La fel ca in cazul traditionalului rodiu alb, rodiul negru se poate uza in timp.

Frumoasa nuanta roz de bijuterii din aur este creata folosind un aliaj de cupru. Din nou, procentele generale ale aliajelor metalice sunt aceleasi pentru aurul roz, ca si pentru galben sau alb, exista doar un amestec diferit in ceea ce se utilizeaza aliajele.

Vermeil

Bogate in culoare aurie, multe dintre piesele noastre de bijuterii fine sunt realizate cu vermeil. Definitia standard a industriei a vermeilului este argintul sterlin care este placat cu aur de 10k cu o grosime de minimum 2,5 microni pentru o durabilitate indelungata.

Ingrijire

Deoarece aurul este un element natural, este afectat de substante chimice dure, cum ar fi clorul sau alte produse de curatare. Va recomandam sa va indepartati bijuteriile atunci cand utilizati substante chimice pentru a reduce abraziunile zilnice si pentru a prelungi stralucirea. Pentru a curata bijuteriile din aur, utilizati o solutie de apa calda si sapun fara detergent cu o perie cu peri moi. Cand nu sunt uzate, pastrati-va bucatile de aur in pungi moi de panza sau in cutia originala pentru a le proteja de elementele expunerii zilnice.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…