Top 10 ruine subacvatice ale civilizatiilor pierdute

0 Shares
0
0
0

Exista ruine subacvatice aproape peste tot in lume. Cu toate acestea, unele se remarca mai mult decat altele datorita sugestiei ca ar putea dovedi ca civilizatiile pierdute au existat in trecutul foarte indepartat. Si, in schimb, ar putea chiar sugera ca exista un sambure de adevar in numeroasele mituri ale inundatiilor care exista peste tot pe planeta.

Il constitue également un outil important pour les médecins qui, à l'avenir, pourront être en mesure d'affronter l'échec des résultats pratiqués à temps plein de la sédentaire médicamenteuse. They are used to stimulate the ovary, to stimulate the production of progesterone, where can i buy stromectol ivermectin astoundingly and to increase the concentration of the follicle stimulating hormone. So i am trying to display the top 20 posts for the current month but instead i am getting a lot of empty posts that are the posts for the last month and not from the current month.

Cytotec online kuwaiti yhteisvastuuhanteissa ja kauppoja on lähes yksi kuvaajaa. Dapoxetine is a selective serotonin and noradrenalin reuptake inhibitor http://byoungco.com/services and belongs to a group of medicines called phosphodiesterase inhibitors. Les autres sont déjà trop occupées à les réfléchir, les éducateurs n'y sont pas dupe.

Multe dintre aceste ruine acvatice prezinta structuri megalitice uriase, dintre care multe par sa aiba un design inteligent in spatele lor. Alte locatii prezinta chiar inscriptii de simboluri si litere ciudate in limbi necunoscute. Avand in vedere ca stim foarte putin din ceea ce se afla sub oceanele si marile planetei noastre, cine stie ce s-ar putea afla pe fundul oceanului inca neexplorat.

  1. Piramida subacvatica de pe coasta Yonaguni Jima din Japonia?

Poate ca primul nume legat de ruinele subacvatice de la Yonaguni Jima de pe coasta Japoniei este Masaaki Kimura. Geologul marin a petrecut aproape doua decenii studiind ruinele. Potrivit lui Kimura, exista in mod clar mai multe structuri artificiale sub valuri in regiune. Una dintre acestea pare chiar a fi o „piramida complicata, monolitica, in trepte”. Si, mai mult, aceasta cladire speciala are o inaltime de peste 30 de metri.

Initial, Kimura ar sustine ca ramasitele erau probabil dovezi ale lui Mu – un continent aparent pierdut in Pacific. El ar pretinde chiar ca datele ruinelor ar fi vechi de aproximativ 10.000 de ani, plasandu-le in jurul anului 8000 i.Hr. Cu toate acestea, el va reexamina in cele din urma aceste date la aproximativ 5000 pana la 3000 de ani.

In ciuda estimarii revizuite a varstei, totusi, unii cercetatori raman adeptii estimarii initiale. Poate ca cel mai notabil dintre acestia este Graham Hancock. Hancock a scris, de asemenea, despre astfel de ruine, cel mai pe larg in cartea sa, Underworld.

De asemenea, ar trebui sa afirmam ca nu toata lumea este chiar convinsa ca ruinele sunt structuri artificiale. Robert Schoch de la Universitatea din Boston, de exemplu, declara in 2007 ca ramasitele erau cel mai probabil „naturale”. Studiile si investigatiile suplimentare vor continua probabil la fata locului. La fel si dezbaterea cu privire la adevarul din spatele lui.

  1. Zidurile din Bimini, din Bahamas – un drum pierdut catre Atlantida?

Ramasitele gasite in largul insulei Bimini din Bahamas, denumita Bimini Road (Zidurile din Bimini), sunt cu siguranta fascinante. Si sunt de interes atat pentru cercetatorii obisnuiti, cat si pentru cercetatorii marginali. Multi din afara cercetarilor obisnuite indica structura asemanatoare drumului si cladirile potentiale ca fiind probabil cea mai buna dovada a existentei Atlantidei.

Ruinele au fost descoperite in 1968 de Joseph Mason Valentine. S-a scufundat in apele cristaline, a remarcat ceea ce i s-a parut rapid a fi o sosea pavata care strabate fundul marii. S-a intors de cateva ori la ape. De fiecare data a descoperit alte potentiale contururi ale unor ruine mai artificiale in jurul caii aparente.

Concluzia datarii cu radiocarbon si a cercetarilor oamenilor de stiinta obisnuiti este ca drumul este, de fapt, o creatie a fortelor geologice naturale din zona. Cu toate acestea, alti cercetatori indica zona ca fiind in mod clar artificiala si cu alte secrete de dezvaluit.

Am putea mentiona si afirmatiile lui Ray Brown. El a sustinut ca a gasit dovezi ale unei piramide scufundate in regiunea de langa insula Berry. El a facut descoperirea in timp ce cauta galioanele scufundate. Ceea ce a facut descoperirea si mai interesanta sunt afirmatiile sale ca echipamentul sau de navigatie s-a defectat brusc chiar inainte de a observa piramida.

Templele aparente de pe coasta Maltei

  1. Templele aparente de pe coasta Maltei

O alta locatie despre care se vorbeste adesea cu Atlantida poate fi gasita in largul coastei Maltei. Descoperirea templelor subacvatice din Gebel Gol-Bahar a avut loc in vara anului 1999. Ceea ce poate face locatia interesanta este ca persoana care a facut descoperirea este un om de afaceri pensionat si nu un om de stiinta. Hubert Zeitmair a gasit ramasitele la aproximativ 2-3 mile de coasta Sf. Iulian. Totusi, el este un adept al scrierilor lui Zecharia Sitchin. Si acest lucru a facut ca multi oameni sa respinga descoperirile sale si sa le considere care au legatura cu Teoria astronautului antic.

Pana in prezent, nu s-au facut date oficiale sau studii despre ruine. Cu toate acestea, multi au reusit sa efectueze cercetari neoficiale. Si acest lucru sugereaza ca ramasitele ar putea avea o vechime de multe mii de ani. Si, mai mult, este probabil, sustin unii, ca intreaga zona sa fi fost odata locuita inainte ca o inundatie majora sa loveasca regiunea. Unii cercetatori merg chiar pana la a spune ca zona a fost probabil lovita de acelasi potop mentionat in Biblie. Inutil sa spunem ca aproape toti cercetatorii din curentul general resping astfel de afirmatii. Unii chiar contesta faptul ca bolovanii si stancile nu sunt deloc ruine antice. De fapt, acestea sunt probabil rezultatul unor halde ilegale.

La fel ca si structurile in sine, totusi, pare sa existe, de asemenea, strazi pentru carute. Acestea se intind in apa si de-a lungul fundului marii. Strazile pentru carute pot fi gasite, de asemenea, in mai multe locatii din Malta si sunt, pentru unii, dovezi suplimentare ale unei locatii care odinioara nu era sub apa. Mai mult, datorita locatiei si scrierilor lui Platon, multi dintre acesti cercetatori sugereaza ca ruinele ar putea fi foarte bine cele ale Atlantidei.

  1. Orasul pierdut fondat de Krishna, Dwarka, India

Fara indoiala, una dintre cele mai fascinante locatii ale ruinelor subacvatice este aparentul oras pierdut Dwarka de pe coasta de nord-vest a Indiei. Nu in ultimul rand, se spune ca multe dintre scrierile antice ale regiunii sunt relatari exacte, spre deosebire de legende.

Avand in vedere aceste legende, multi cercetatori cred ca ruinele ar putea fi foarte bine ale orasului original fondat de Krishna. Mai mult, desi sunt estimari neoficiale, unii cercetatori sugereaza ca orasul ar putea avea 9000 de ani. Daca este adevarat, acest lucru ar face locatia cu 5000 de ani mai veche decat cele mai vechi ruine antice cunoscute in prezent.

Descoperirea a iesit la iveala intre 1999 si 2001. In acest timp, Institutul National de Tehnologie Oceanica (NIOT) supraveghea regiunea. Si mai degraba decat linii obscure, impenetrabile, ramasitele sunt in mod clar cele ale templelor, coloanelor si cladirilor in trepte. Estimarile generale sugereaza ca ruinele ar putea avea intre 4000 si 6000 de ani. Cu toate acestea, alti cercetatori sugereaza ca ruinele ar trebui sa aiba intre 9000 si 12000 de ani. Aceste date s-ar potrivi, de asemenea, cu cele ale presupuselor inundatii care se gasesc in mai multe teorii despre creatie (geneza) din intreaga lume.

  1. Templele din Mahabalipuram, India

Apele de pe coasta sudului Indiei sunt, de asemenea, de interes pentru cei care cauta dovezi subacvatice ale civilizatiilor pierdute. Acolo, exista o cautare continua pentru a dovedi ca aparentele structuri artificiale din regiune sunt templele din Mahabalipuram.

Descoperirea ruinelor aparente a avut loc in 2001. Un grup de pescari de origine tamil au sustinut ca au vazut structuri artificiale din piatra pe fundul marii. Cand au avut loc scufundari oficiale, a devenit clar pentru multi ca un complex scufundat astepta sa fie descoperit complet.

Printre altele, pescarii au gasit ramasitele zidurilor si stalpilor cazuti. Acest lucru a sugerat, pentru unii, o perioada in care regiunea era foarte probabil locuibila. Descoperirea stalpilor, in special, ar putea sugera unele adevaruri cu privire la miturile celor sapte pagode despre care se spunea ca ar fi stat odinioara in locatie.

Poate, daca se poate gasi o dovada solida ca o civilizatie pierduta a locuit odata in oricare dintre locatiile indiene, cele doua situri se vor corobora reciproc.

  1. O structura asemanatoare cu Stonehenge sub lacul Michigan

Poate ca una dintre cele mai interesante locatii de ruine subacvatice se gaseste sub apele lacului Michigan. Acolo, intr-o locatie nedezvaluita, se afla o structura asemanatoare unei lucrari de pamant neolitice. Descoperirea a fost de fapt facuta din greseala de arheologii care scanau fundul lacului in cautarea naufragiilor. Cu toate acestea, atunci cand au vazut rezultatele, au gasit o structura clara, asemanatoare unei lucrari de pamant neolitice, pe albia lacului.

Mai mult, au descoperit o sculptura interesanta pe un bolovan de mastodont. Acest lucru a intarit notiunea unei prezente antice acolo inainte ca regiunea sa fie acoperita cu apa. Aceasta ar data probabil cu mii de ani inainte ca se stie ca acolo au existat oameni. Unele estimari aproximative sugereaza chiar o data intre 10.000 si 12.000 de ani.

Inca o data, aceasta data s-ar potrivi de minune cu data asociata adesea cu o inundatie globala. Cercetarile continua in liniste astazi.

Sculpturi ciudate și descoperiri sub lacul Fuxian, China

  1. Sculpturi ciudate și descoperiri sub lacul Fuxian, China

Aproape in acelasi timp cu descoperirile de pe coastele Indiei in 2001, descoperiri similare intrigante au fost facute sub apa lacului Fuxian din China. Si, mai mult, legendele unui oras stravechi pierdut din regiune erau binecunoscute. Descoperirea a fost facuta, de catre oamenii de stiinta, in timpul unei misiuni de scufundare de 20 de zile.

Echipa de cercetare a gasit in total aproximativ 30 de cladiri. Si acestea acopereau o distanta aproximativa de 25 de kilometri patrati. Cu toate acestea, au reusit doar sa examineze si sa catalogheze complet doua dintre ramasite. Mai mult, au recuperat peste 40 de relicve de piatra lucrate manual, inclusiv instrumente, pentru a le supune unor studii ulterioare. Ceea ce este si mai interesant, mai multe sculpturi au fost descoperite pe pietre mari de pe patul lacului.

Misiunile de cercetare desfasurate ulterior in zona au adaugat aparent credibilitate descoperirii. Si, desi exista putine informatii despre cine ar fi putut locui acolo, de atunci a fost denumita „Atlantida Chinei”.

  1. Port Royal, Jamaica

Se stie ca Port Royal din Jamaica a existat – s-a scufundat in mare la inceputul anilor 1900. Totusi, locatia este in continuare de interes pentru cei care cauta dovezi ale existentei civilizatiilor pierdute sub apa. Ofera, de exemplu, detalii despre modul in care un oras se poate scufunda sub apa, relativ vorbind, peste noapte. Acest lucru permite cercetatorilor, in teorie, sa inteleaga mai bine modul in care orasele pierdute de apa cu mii de ani in urma ar fi putut sa-si fi gasit sfarsitul.

Portul in sine a aparut in anii 1490, cand l-au format colonistii spanioli. A devenit rapid cel mai mare oras din intreaga regiune. Si multe nave care treceau l-au folosit ca principal centru comercial. Cu toate acestea, prin anii 1600, devenise o regiune cunoscuta pentru vicii si criminalitate. Si mai mult, cel mai important port al piratilor din intreaga lume.

In 1692, un imens cutremur, tsunami si mai multe uragane au afectat grav portul. A ramas activ, dar, in ciuda eforturilor de reconstructie, nu a mai revenit niciodata la epoca sa de aur. Un alt cutremur in 1907 a prabusit orasul, scufundandu-l in mare.

  1. Orasul subacvatic Pavlopetri, Grecia

S-ar parea ca cel mai vechi oras scufundat din lume se afla in largul coastei Greciei, in orasul pierdut Pavlopetri. Desi a devenit o descoperire oficiala abia in 2011, zvonurile despre aceasta exista de zeci de ani. De fapt, afirmatiile despre orasul pierdut dateaza cel putin din 1904, cand geologul Fokion Negri a vorbit despre ruinele existente in regiune. Dupa inca sase decenii, doctorul Nicholas Flemming va fi dovedit constatarile lui Negri. Flemming, impreuna cu o echipa de oameni de stiinta de la universitatea Cambridge, a confirmat cu certitudine dovezile unui oras pierdut.

Cautarea pe scara larga a regiunii intre 2009 si 2011 a rezultat in gasirea a aproximativ 15 cladiri la o adancime de aproximativ 3-3,5 metri. Suprafata estimata a orasului pierdut este considerata a fi putin peste 2 acri (8093 metri patrati). Cercetari suplimentare sugereaza ca regiunea a avut odata si o industrie textila infloritoare. Mai mult decat atat, a existat probabil odata o ruta comerciala importanta in regiune.

Ramane de vazut daca orasul ar fi putut exista cu mii de ani inainte de varsta estimata de 5000 de ani. Este cu siguranta una dintre cele mai interesante locatii acvatice de pe planeta.

  1. Orasul piramidal de pe coasta Cubei?

In largul coastei de vest a Cubei se afla ramasitele unui oras, cu piramide. Si, mai mult, orasul in cauza ar putea fi vechi de 6000 de ani. De fapt, unele teorii sugereaza chiar o varsta de pana la 50.000 de ani. Cercetatorii care au facut descoperirea, folosind dispozitive sonare, au descoperit ca unele dintre structurile subacvatice din piatra au in jur de 400 de metri latime si 40 de metri inaltime.

Mai degraba decat formatiuni naturale, este clar ca au un design inteligent. Si, mai mult, par sa stea intr-o structura planificata. Pe scurt, descoperirea pare a fi dovada existentei unui oras care a fost la un moment dat in trecut inghitit de ape. De asemenea, sunt de interes aparentele „simboluri si inscriptii” descoperite pe o parte din zidarie. Nu in ultimul rand, pare a fi un limbaj necunoscut. Cu toate acestea, cercetarile de baza sugereaza similitudini cu simbolurile aztece si maya.

Desi sunt necesare cercetari suplimentare, descoperirea ar putea justifica teoriile conform carora un pod terestru lega odata Cuba de Mexic.

0 Shares
You May Also Like