Care este semnificatia unui trandafir rosu?

Care este semnificatia unui trandafir rosu?

0 Shares
0
0
0

Sa examinam semnificatia trandafirului rosu in limbajul florilor. Ce inseamna sa daruiesti buchet 50 de trandafiri. Aceasta floare este asociata cu diferite simboluri, iar semnificatia sa se schimba in functie de culoare. Toti trandafirii simbolizeaza dragostea, puterea si farmecul. Pe aceasta pagina ne vom concentra in special pe semnificatia trandafirului rosu si pe originile sale.

Trandafir rosu: semnificatie

Ce inseamna trandafirul rosu? Trandafirul rosu este simbolul iubirii care invinge totul, al iubirii care poate invinge chiar si moartea. Trandafirul este supranumit “regina florilor”, in mitologia greaca exista mai multe legende asociate cu aceasta floare si, de asemenea, exista una despre geneza trandafirului rosu.

Trandafirul rosu: simbol politic

Florile pot avea, de asemenea, o semnificatie politica, asa cum garoafa rosie este un simbol al partidului democrat, trandafirul negru este un simbol al anarhiei (pentru mai multe informatii, un trandafir rosu, tinut in pumn, este un simbol al socialismului.

Socialismul este un set de idei care vizeaza transformarea societatii in sensul egalitatii, fara disparitati economice intre diferitele clase sociale. Socialismul poate fi inteles ca un sistem economic care se gandeste la intreaga populatie, depasind conceptul de clase sociale. Prin urmare, in acest context, trandafirul rosu este interpretat ca un simbol al egalitatii, al respectului si al fortei.

Trandafir rosu: semnificatie mistica si ezoterica

Trandafirul rosu, din diverse motive, este asociat cu francmasoneria. In realitate, insa, nu se poate identifica o “semnificatie masonica”, ci mai degraba o semnificatie mistica legata de Ordinul Rozicrucian, Ordinul Antic si Mistic Rosea Crucis.

Acest ordin este descris ca fiind o “mare organizatie” prezenta in intreaga lume si care opereaza in 19 limbi diferite. Simbolul acestui ordin secret este trandafirul rosu. La fel ca si francmasoneria, se spune ca existenta acestui ordin este secreta, insa operatiunile desfasurate de Ordinul Antic si Mistic Rosea Crucis au ajuns in rapoartele intocmite de comisia parlamentara privind sectele din Franta.

Aceasta societate secreta, cu origini imemoriale, pare sa fi luat nastere cu mult inaintea francmasoneriei. In literatura ezoterica, acest ordin este adesea mentionat ca fiind succesorul Cavalerilor Graalului si al Cavalerilor Templieri. Simbolul ordinului este o cruce de aur cu un singur trandafir rosu in centru.

Trandafir rosu, caracteristici

In botanica, trandafirul, spre deosebire de multe alte flori, este definit prin numele sau comun: “trandafir”. Apartine familiei Rosaceae si exista aproximativ 150 de specii diferite in natura. In ceea ce priveste ingrijirea lor, trandafirii trebuie udati din abundenta sub frunzis, dar numai in timpul celor mai fierbinti anotimpuri de vara.

Trebuie sa se aiba grija ca solul sa nu fie inecat sau excesiv de uscat. De obicei, trandafirii trebuie fertilizati intre mijlocul si sfarsitul lunii iunie. Ele pot fi cultivate si in ghivece, dar in acest caz au nevoie de mai multa fertilizare si udare decat cele plantate in pamant.

Daca va decideti sa plantati trandafirul in aer liber, asigurati-va ca primeste multa lumina solara si tineti cont de faptul ca este un tip de planta care poate creste pana la un metru, sau chiar mai mult daca este un specimen catarator. Totusi, daca nu aveti o zona in aer liber, nu este nicio problema: exista si specii potrivite pentru apartamente.

0 Shares
You May Also Like