Tipuri de telefon – ce telefoane au aparut pana acum?

Tipuri de telefon – ce telefoane au aparut pana acum?

0 Shares
0
0
0

Astazi cunoastem multe tipuri de telefoane, cum ar fi:

 • Primul model inventat, este conectat la linia telefonica printr-un cablu, prin care se transmit impulsuri electrice. Acestea pot fi clasificate in:
 • Disponibil pentru oricine plateste, folosind monede sau carduri.

Privat. Cele detinute de fiecare gospodarie si care apartin unei familii care plateste lunar costul apelurilor lor. Tozmobile.ro este locul din care poti sa iti cumperi telefonul preferat.

Ele pot fi, de asemenea, clasificate in:

 • Cu fir.Receptorul este atasat la aparat printr-un cablu.
 • Fara fir.Receptorul este independent de baza dispozitivului si se poate indeparta de acesta pe o raza din apropiere.
 • Telefon prin satelit.Cele care sunt legate prin unde cu un satelit de telecomunicatii, putand fi accesate de la distanta si functionand cu baterii reincarcabile.
 • Telefon mobil.Numite si “celulare”, deoarece functioneaza printr-o retea de antene sau celule repetoare, sunt telefoane portabile care functioneaza cu o baterie independenta si care se conecteaza wireless printr-o legatura de frecventa radio.
 • Ultimul pas in evolutia telefonului sunt acele telefoane mobile care au, de asemenea, o anumita capacitate de calcul independenta, care, pe langa efectuarea operatiunilor, le permite sa se conecteze la Internet.

Evolutia telefonului

Evolutia telefonului a insemnat schimbari atat in constructia acestor dispozitive, cat si in administrarea retelelor de telefonie. In acest sens, cateva repere importante au fost:

 • Introducerea microfonului de carbon, cresterea puterii emise si, prin urmare, domeniul de aplicare al comunicarii.
 • Inlocuirea discului de apelare cu o tastatura apasare de tasta si introducerea apelarii cu mai multe frecvente.
 • Adaugarea unui microfon electretmodern care a imbunatatit enorm calitatea
 • Introducerea de schimburi telefonice mai intai manual (cu operatorul) si apoi automat, controlat de calculator.
 • Incorporarea trimiterii de SMS-uri (mesaje text) la telefoanele mobile, din 1992.
 • Incorporarea cablajelor de fibra optica si a altor materiale mai nobile, precum si a retelelor digitale de servicii integrate (telefon, Internet, televiziune prin cablu).

De ce este important telefonul?

Telefonul a fost o inventie revolutionara, care a schimbat pentru totdeauna modul in care fiintele umane se raporteaza intre ele.

Posibilitatea de a vorbi de la distanta cu oricine, chiar si cu cineva dintr-o tara indepartata, a fost unul dintre primii si fundamentalii pasi catre un model de societate globalizata si interconectata tehnologic.

Ce este un telefon mobil?

Telefoanele mobile sau celulare sunt cele care functioneaza wireless si autonom.

Acestea sunt echipate cu baterii reincarcabile independente si capacitatea de a se conecta la o retea de frecvente radio, functionand ca telefoane personale sau portabile.

Aceste telefoane de astazi sunt o implementare atat de de zi cu zi si versatila incat au devenit un instrument indispensabil in viata contemporana.

Pentru a tine pasul cu noile progrese tehnologice, acestea sunt inlocuite in medie la fiecare 11 pana la 18 luni si se estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2018 vor exista 3.000 de milioane de utilizatori de telefonie mobila in lume.

Antecedentul direct al telefonului mobil a fost un dispozitiv portabil cu raza de actiune de 1,5 km inventat de Leonid Kuprianovici in URSS in anii 1950. In ciuda faptului ca a fost publicata in revista sovietica Radio, nu a avut un mare succes comercial.

Cum iti poti proteja telefonul

Multe telefoane au fost pierdute in temutul vas de toaleta. Este posibil sa evitati deja sa folositi telefonul in cada, dar chiar si in timp ce faceti dus, picaturile de abur pot strica un telefon asezat inocent pe blat.

Unele dintre cele mai bune huse de telefon sunt, de asemenea, cele mai bune pentru a va acoperi telefonul cu murdarie, bacterii, celule moarte ale pielii si murdarie generala. Toata aceasta murdarie are potentialul de a se incurca cu mufele de intrare ale telefonului si cu setarile de sensibilitate.

Din fericire, curatarea telefonului este mai usoara ca niciodata. Puteti folosi chiar si o statie de igienizare cu lumina UV pentru a ajuta la indepartarea bacteriilor ramase din telefon, oferindu-va si telefonului dumneavoastra un strat suplimentar de protectie.

Micii pasi gresiti in ceea ce priveste software-ul unui telefon au posibilitatea de a deteriora serios functionalitatea telefonului in timp. Mentinerea curata a software-ului telefonului inseamna eliminarea oricaror erori si programe spion, dar implica si efectuarea unor modificari mai mici, de zi cu zi.

Repornirea telefonului are posibilitatea de a-l accelera, de a va imbunatati durata de viata a bateriei, de a curata memoria temporara si multe altele.

De asemenea, ar trebui sa inchideti complet telefonul din cand in cand. Nu numai ca va va oferi o odihna de tehnologie, dar va va permite si telefonului sa se raceasca din cand in cand si poate extinde durata de viata a telefonului.

Punerea telefonului sub perna noaptea este un pericol de incendiu. Daca este posibil, incarcati intotdeauna telefonul in timpul zilei si pe o suprafata neinflamabila.

0 Shares
You May Also Like