Tipuri de incarcatoare pentru smartphone

Tipuri de incarcatoare pentru smartphone

0 Shares
0
0
0

In ciuda faptului ca atunci cand vine vorba despre accesorii telefoane, multi sunt cei care considera ca accesoriile de protectie ale dispozitivelor sunt cele mai importante, lucrurile stau total diferit.

Cel mai important accesoriu pentru un smartphone este fara doar si poate incarcatorul, pentru ca atunci cand dispozitivul este descarcat, acesta nu mai poate fi incarcat fara un incarcator. Deci, practic telefonul nu mai poate fi functional daca nu are un incarcator compatibil. Tocmai acesta este si motivul pentru care in continuare vom vedea care sunt cele mai des intalnite tipuri de incarcatoare smartphone.

Cele mai multe computere si dispozitive electronice au o forma de conexiune USB, iar multe dispozitive sunt de asemenea ambalate cu un cablu USB. Pentru ce sunt toate aceste cabluri diferite si de ce conteaza care dintre ele folositi?

Iata tot ce trebuie sa stiti despre aceste incarcatoare USB:

USB este presupus universal, dar exista atat de multe tipuri diferite. De ce? Dupa cum se dovedeste, fiecare servesc diferite functii, in principal pentru a pastra compatibilitatea si a sprijini dispozitive noi.

Tipul A:  interfata standard plat, dreptunghiulara pe care o gasiti la un capat al aproape a fiecarui cablu USB. Majoritatea calculatoarelor au mai multe porturi USB-A pentru conectarea perifericelor. Le veti gasi pe console de jocuri, televizoare si alte dispozitive. Acest cablu se introduce numai intr-un singur mod.

Tipul B:  Un conector aproape patrat, utilizat in cea mai mare parte pentru imprimante si alte dispozitive alimentate care se conecteaza la un computer. Nu sunt foarte frecvente aceste zile, deoarece majoritatea dispozitivelor s-au mutat pe o conexiune mai mica.

Mini-USB:  un tip de conector mai mic, care era standard pentru dispozitive mobile inainte de micro-USB. Desi nu este la fel de obisnuit astazi, veti vedea totusi acestea pe unele camere, pe controlerul PlayStation 3, pe MP3playere si altele similare.

Micro-USB: Standardul actual (desi scazut incet in popularitate) pentru dispozitive mobile si portabile, care este chiar mai mic decat mini-USB. In timp ce veti gasi inca micro-USB pe tot felul de smartphone-uri, tablete, acumulatori USB si controlori de jocuri, unii s-au mutat pe USB-C.

Tipul C:  Cel mai nou standard USB, acesta este un cablu reversibil care promite rate de transfer mai mari si mai multa putere decat cele din trecut. Este, de asemenea, capabil sa jongleze mai multe functii. Veti vedea pe multe laptopuri si smartphone-uri astfel de incarcatoare.

Lightning:  Acesta nu este un standard USB adevarat, dar este conectorul proprietar al Apple pentru iPhone, iPad, AirPods si multe altele. Este o dimensiune similara cu cea a USB-C si vine standard pe dispozitivele Apple lansate incepand cu septembrie 2012. Dispozitivele mai vechi ale Apple utilizeaza conectorul proprietar mult mai mare de 30 de pini.

Ei bine, acestea sunt cele mai des intalnite tipuri de incarcatoare pentru smartphone. In functie de modelul telefonului si de portul USB al acestuia, se gasesc incarcatoare normale care transfera curent de la priza spre telefon, incarcatoare wireless, incarcatoare auto sau incarcatoare solare, iar fiecare isi poate alege incarcatorul ideal.

0 Shares
2 comments

Comments are closed.

You May Also Like