Stiluri diferite de fotografii

Stiluri diferite de fotografii

0 Shares
0
0
0

Fotografiile fac parte din viata noastra si le vedem in foarte multe locuri. Indiferent ca alegem sa ne uitam la fotografii din albumul de nunta realizate de catre un fotograf Rm Valcea, sau ca le vedem afisate pe diferite panouri afara, fotografiile fac parte din viata noastra. In urmatoarele randuri vom discuta despre cele mai cunoscute stiluri de fotografii.

Fotografia creativa

Fotografia creativa este dificil de definit. Nu are o descriere universal convenita sau o linie impartitoare precisa care separa genul de toate celelalte. Utilizarea reala a termenului este confuza, iar suprapunerile cu alte genuri sunt numeroase. Cu toate acestea, o scurta discutie poate fi utila in contextul categoriilor utilizate pe acest site web.

Toti fotografii sunt creativi intr-o oarecare masura, cel putin la nivelul cel mai de baza al „crearii” imaginilor. Un fotograf decide sa foloseasca o camera foto, o indica spre ceva de interes si elibereaza obturatorul. O imagine este facuta, iar fotograful este o parte esentiala a procesului de creatie. Cu toate acestea, nivelul de creativitate implicat este foarte mic, iar procesul nu se incadreaza in cele mai multe descrieri ale fotografiei creative.

Descrierea lucrarii ca ceativ devine mai justificata pe masura ce nivelul de intrare de la fotograf creste. Un fotograf creativ si-a antrenat ochii pentru a vedea lucruri pe care altii ar putea sa nu le vada. Un fotograf creativ poate fi gasit intins pe pamant si aruncand o privire spre un subiect pe care altii il vad doar de la inaltimea normala a capului. De ce? Deoarece a fost identificata posibilitatea unei imagini interesante bazate pe perspective neobisnuite. In cadrul multor descrieri ale genului, acest lucru s-ar putea califica drept o munca de creatie.

Daca se adopta aceasta descriere larga a fotografiei creative, se accepta o suprapunere considerabila cu alte genuri. Orice imagine surprinsa intr-un mod imaginativ ar putea fi clasificata sub bannerul creativ, inclusiv unele subiecte acceptate, de exemplu, ca portret, flora. abstract, sport etc.

Fotografia de nunta

Fotografia de nunta este realizata de catre un fotograf Rm Valcea renumit precum Cotea Razvan. Aceasta imortalizeaza momente cheie din desfasurarea unei nunti. Un asemenea fotograf trebuie sa cunoasca anumite detalii precum unghiurile de fotografiere, asezarea nuntasilor pentru pozele de grup, etc.

Fotografia documentara

Fotografia documentara este un stil de fotografie care ofera o reprezentare simpla si precisa a oamenilor, locurilor, obiectelor si evenimentelor si este adesea folosita in reportaj. Pana la mijlocul secolului al XX-lea, fotografia documentara a fost o modalitate vitala de a da marturie evenimentelor mondiale: de la fotografiile filmate din sold ale razboiului civil, pana la portretele considerate ale fermierilor saraci de Dorothea Lange.

In aceasta perioada traditia fotografiei documentare a fost reinventata. Artistii au inceput sa vada aparatul foto ca un instrument de schimbare sociala, folosindu-l pentru a arunca lumina asupra nedreptatii, inegalitatii si a aspectelor marcate ale societatii. Cu toate acestea, fotografia documentara sociala este adesea o arta subiectiva si nu toti fotografii din aceasta categorie isi propun imaginile pentru a ajuta imbunatatirea societatii.

Fotografia de familie

Fotografia de familie poate fi realizata de catre orice membru al familiei cu un aparat foto oarecare sau chiar si cu telefonul mobil. Exista insa si situatii in care intreaga familie este fotografiata de catre un fotograf profesionist.

Fotografie glamour

Fotografia glamour este ca fotografia de portret, de obicei cu subiecte feminine. Fotografia Boudoir este cel mai apropiat gen. Utilizeaza pozitii erotice care variaza de la imagini imbracate pana la nude.

Pot realizate sedinte foto boudoir sau glamour care pot fi utilizate pentru publicitate sau pentru a impresiona pe cineva drag. Fotografia glamour se realizeaza de obicei intr-un studio, pe cand fotografia boudoir se realizeaza intr-o incapere intima, precum dormitor, camera de hotel, etc.

Fotografie de interior

Fotografia de interior se refera la imaginile surprinse in interior. Aici, fotograful trebuie sa utilizeze setarile camerei sau uneltele pentru a contribui la lipsa luminii ambientale. Fotografia de interiornu are  scop editorial sau comercial specific.

Fotografie infrarosie

Fotografia cu infrarosu se refera la o imagine in care exploatarea luminii infrarosii este importanta. Se pot realiza asemenea fotografii analogice sau digitale. Lumina infrarosie trece prin senzorul camerei, blocand alta lumina vizibila. Pentru realizarea acestui tip de fotografii va ni necesar un filtru special.

Fotografie cinetica

Fotografia cinetica se refera la miscare. Nu subiectul, ci camera dvs. foto. Mutarea aparatului foto in timp ce filmati o scena poate oferi o imagine interesanta si creativa.

Fotografie peisagistica

Fotografia peisagistica reprezinta imortalizarea frumusetilor naturii. Acestea pot include fotografia copacilor, natura, deserturile si plajele. Se concentreaza pe exterior in timpul anotimpurilor specifice (primavara, vara, toamna, iarna). Apusurile de soare si chiar fotografia de noapte sunt de asemenea populare in acest gen.

Dupa cum se poate vedea, existat multe tipuri de fotografii, iar acestea sunt doar cateva exemple. Cele mai multe tipuri de fotografii dintre cele mentionate anterior, sunt realizate de catre fotografi profesionisti.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…