Sistemele de tip kit pentru albirea dintilor

Sistemele de tip kit pentru albirea dintilor

0 Shares
0
0
0

Sistemele de tip kit pentru albirea dintilor asa cum ar fi benzile de albire sau gutierele achizitionate de la un medic dentist, implica aplicarea unui gel la nivelul dintilor, gel ce contine o solutie de peroxid.

Acest agent are capacitatea de albire a dintilor, atunci cand intra in contact cu acestia pentru o perioada de cateva ore pe zi.

Gutiera sau banda de albire trebuie purtate ceva timp, pana in momentul in care se observa rezultatele dorite. In general se poarta peste noapte (atunci cand dormiti) sau pentru cateva ore in timpul zilei.

Aceste tratamente trebuie prelungite pe o perioada de pana la 4 saptamani, in functie de ce v-a recomandat medicul stomatolog si depinzand de gradul de decolorare al dintilor si de nivelul de albire la care doriti sa ajungeti.

Procesul de albire asistat, la cabinetul stomatologic.

Procesul de albire asistat la cabinet, efectuat de catre un medic stomatolog specialist, este cea mai rapida forma de tratament pentru albirea dintilor, putand sa observati rezultate foarte bune chiar dupa prima sedinta de tratament.

Acest tratament este insa mai scump si nu va scuteste nici de drumul sau de o programare la cabinet. La cabinetul medicului stomatolog se mai pot folosi substante de albire in concentratii mai mari, aparatura cu lumina speciala sau cu laser, ce pot albi dintii mult mai rapid, decat o puteti face voi acasa, folosind kiturile de albire.

Rezultatele se vad intr-adevar, dupa doar 30 sau 60 de minute de tratament, dar pentru a imbunatati si mai mult aceste rezultate, este nevoie de cel putin 2 sau 3 astfel de sedinte.

Cat de mult dureaza efectele procesului de albire?

Albirea dintilor nu este un proces permanent din pacate. Persoanele care isi expun dintii la consumul unor alimente sau bauturi cunoscute ca favorizante pentru depunerea petelor dentare si pentru decolorarea dintelui, vor trebui sa repete aceste proceduri mai des ca persoanele care au grija foarte mare de dantura lor, se spala pe dinti regulat si corect si evita consumul alimentelor si bauturilor cu grad ridicat de risc in patarea danturii.

Pentru astfel de persoane, vizitele la medic pentru albire pot fi mult mai rare, 1 an sau chiar mai mult. Pentru celelalte persoane care mananca normal, sedintele de albire la cabinet trebuie repetate de 2-3 ori pe an, pentru rezultate consistente.

De asemenea, gradul de albire variaza in general de la individ la individ, depinzand de conditia generala de sanatate a dintilor, de nivelul de patare a dintilor si de tehnica de albire folosita.

Daca gradul de patare este foarte mic si ati observat doar o mica pata pe un dinte, aparuta recent, puteti incerca acasa un kit de albire, pentru cateva zile. In cele mai multe cazuri acea pata va disparea.

Daca au aparut deja cateva pete, pe care probabil nu le-ati observat de la inceput, va recomandam sa va deplasati la cabinetul stomatologic, pentru investigatii mai amanuntite.

Medicul dentist va alcatui impreuna cu dumneavoastra o strategie de albire la domiciliu sau la cabinet, in functie de gradul de patare si de tipul petelor.

0 Shares
You May Also Like