Sfaturi de protejare a fotografiilor

0 Shares
0
0
0

Fotografiile fac parte din viata noastra de zi cu zi, aducand un pic de frumusete momentului care este astfel permanent reamintit. Prin intermediul fotografiilor oamenii se bucura de retrairea sentimentelor din trecut si pot avea imaginile calatoriilor preferate, momentelor petrecute in familie sau iubirii lor.

Pot de asemenea sa pastreze intr-o forma vie momentele speciale precum nunta, botezul, zilele de nastere ale lor si ale personelor dragi si asa mai departe. Cu totii stim ca fotografiile sunt importante si ca trebuie sa fie pastrate in cea mai buna varianta, care sa le permita sa ramana la fel si peste ani de zile.

Pentru ca in zilele noastre tindem sa facem multe poze in orice locatie mergem sau in orice moment, pastrarea datelor a devenit uneori o problema. Nu stim intotdeauna ce putem sa facem pentru a nu fi nevoiti sa recuperam des poze pierdute.

Daca echipamentele pe care sunt stocate sunt defecte sau daca se strica in acel moment din diverse motive, ceea ce se poate face este sa se contacteze o firma care se ocupa cu recuperarea de poze.

Aceasta se va ocupa de intreg procesul de recuperare poze si va face tot posibilul pentru a trimite inapoi catre client cea mai mare parte a informatiilor stocate pe echipamentul stricat trimis catre firma.

Firma pe care puteti sa o contactati pentru a asemenea situatie neplacuta legata de pierderea amintirilor celor mai de pret, este Recuperarepoze.ro. Aici veti gasi informatiile necesare pentru a putea sa primiti inapoi pozele dorite de dumneavoastra.

Ce se poate face insa pentru a proteja fotografiile?

Pentru a proteja fotografiile si pentru a le mentine intr-o forma sigura, se pot urma mai multi pasi:

  • Se face back-up

O copie de rezerva a pozelor va poate salva de la a fi nevoiti sa recuperati pozele in situatia in care echipamentul se strica. Este important sa faceti aceasta copie de rezerva imediat cum faceti pozele pentru ca altfel exista posibilitatea de a uita de acest proces.

  • Copie pe calculator

Cea mai buna solutie este sa puneti din cardul de memorie si o copie pe calculator. Avand aceasta fora de back-up puteti sa stati mai linistit in ceea ce priveste stocarea fotografiilor importante.

  • Nu scoateti aparatul conectat fara a inchide aplicatiile

Este important ca atunci cand manevrati echipamentele sa stiti ce trebuie sa fie inchis, ce anume poate sa fie deconectat si cand. Daca faceti greseala de a nu inchide aplicatiile este foarte posibil sa ramaneti fara datele inscrise pe dispozitivul cu care lucrati pentru ca apar erori.

  • Asigurati-va ca aveti grija de cardul de memorie in mod corespunzator

Pentru a avea grija de cardul de memorie in mod corespunzator trebuie sa il tineti in siguranta, in folie sau in cutie speciala, locatia trebuie sa fie fara umezeala puternica pentru a putea sa fie pastrat in forma sa buna, iar cand este transportat trebuie avuta grija la modul in care este manevrat, la substantele cu care ar putea sa intre in contact si la mediul in care sta.

0 Shares
You May Also Like