Scoala particulara sau scoala de stat?

Scoala particulara sau scoala de stat?

0 Shares
0
0
0

Una dintre cele mai mari provocari pe care le poate avea un parinte, este aceea de a alege cea mai buna scoala pentru copilul sau, iar acest lucru este cat se poate de firesc.

Pentru un parinte este foarte greu sa se decida in ceea ce priveste alegerea scolii dat fiind faptul ca o scoala nu inseamna doar locul unde copiii invata 5-6 ore pe zi. O scoala este locul in care acestia invata si sa se integreze intr-un grup.

Deasemenea, o scoala este acel loc in care copiii incep sa isi formeze personalitatea, iar abia apoi este locul in care ei invata o multime de materii.

Ei bine, tinand cont de toate aceste aspecte, este cat se poate de evident faptul ca fiecare parinte isi doreste sa isi inscrie copilul la cea mai buna scoala.

In acest sens, parintii au posibilitatea de a opta pentru o scoala de stat, care se afla in apropierea locuintei lor. Aceasta este fara doar si poate cea mai simpla varianta pentru toti parintii, deoarece scoala se afla aproape de casa, iar copiii vor putea pleca singuri spre scoala, sau inapoi spre casa dupa finalul orelor de curs.

Parintii care nu sunt multumiti de scolile din apropierea locuintelor lor, cu siguranta au posibilitatea de a cauta si o scoala care sa fie putin mai departe, insa care de exemplu poate fi in apropierea locului lor de munca.

Acesta ar fi un mare avantaj pentru toti parintii, deoarece isi vor putea lasa diminetile copiii la scoala, iar apoi vor putea sa plece linistiti spre locul de munca.

Este foarte important de mentionat faptul ca parintii care nu gasesc o scoala de stat buna  si aproape de casa pentru copiii lor, pot oricand sa opteze si pentru o scoala particulara sector 1.

Aici este foarte important de mentionat faptul ca foarte multi parinti se feresc si isi feresc copiii de astfel de scoli deoarece considera ca in cadrul orelor de curs, copiii nu primesc suficient de multe informatii pretioase.

Ei bine, este important de mentionat faptul ca in cadrul acestor scoli lucreaza doar cadre didactice cu experienta, si cadre didactice care isi dau foarte mult interesul pentru ca elevii sa inteleaga tot ce li se preda.

Alti parinti isi feresc copiii de scolile private datorita faptului ca nu sunt foarte bine informati, si cred ei ca o asemenea scoala este extrem de scumpa. Intr-adevar parintii care isi inscriu copiii la o asemenea scoala au de platit o taxa anuala, insa cu siguranta taxa nu este una foarte mare.

Plus de asta, si parintii care isi inscriu copiii la o scoala de stat au cheltuieli, pentru ca aici se plateste fondul scolii si fondul clasei, iar banii dati sunt destul de multi.

Asadar, parintii care trebuie sa isi inscrie copiii la scoala pot opta cu incredere pentru o scoala privata, pentru ca acolo copiii vor avea cele mai bune conditii pentru a invata, insa pot opta si pentru o scoala de stat, insa in mod evident cea mai buna scoala pentru cei mici este o scoala privata.

0 Shares
You May Also Like