Poti dezinstala in siguranta aceste aplicatii Android de pe telefonul tau. Ii vei face un bine!

Poti dezinstala in siguranta aceste aplicatii Android de pe telefonul tau. Ii vei face un bine!

0 Shares
0
0
0

Anumite aplicatii sunt preinstalate pe smartphone-uri noi si sunt destinate sa il faca mai rapid, mai bun sau mai sigur, desi sunt inutile pentru proprietar sau chiar au dezavantaje. Nu te ingrijora, nu va fi nevoie sa apelezi la serviciile de reparatii telefoane Bucuresti, caci nimic rau nu i se va intampla.

Fie ca este vorba de un consum crescut de baterie, de o nevoie prea mare de date mobile sau de prea multa publicitate: aplicatiile pot fi enervante din multe puncte de vedere. Cu toate acestea, poate te numeri printre cei care au instalat prea multe dintre ele. Sterge aceste aplicatii si bucura-te din nou de timpul petrecut cu smartphone-ul,  fara sa iti faci griji tot timpul.

Economizor de memorie RAM si killer de aplicatii

Aplicatiile din fundal folosesc RAM si continua sa utilizeze energie chiar si in modul de asteptare. Deci, ideea este sa inchizi sistematic aceste aplicatii. Asa-numitele boostere RAM sau killer-uri de aplicatii promit sa curete memoria de lucru si astfel sa reduca consumul de baterie. Din pacate, opusul este adevarat.

Unele aplicatii care ruleaza in fundal se repornesc singure daca, de exemplu, trebuie sa se asigure ca mesajele sunt primite. Poti instrui aplicatiile doar pentru a reporni automat cu permisiunile root . In plus, consuma si mai multa energie atunci cand o aplicatie trebuie sa fie reincarcata complet decat atunci cand anumite parti ale acesteia sunt deja in memorie.

Acest mers inainte si inapoi creste necesarul de energie si face smartphone-ul  instabil. De obicei, nu este necesara inchiderea aplicatiilor, deoarece Android gestioneaza stocarea automat si nu are nevoie de ajutor pentru a decide daca sa ruleze sau nu o aplicatie.

Astfel de aplicatii chiar nu sunt necesare. Daca le-ai instalat, alege sa le stergi imediat. Nu ai nevoie de o alternativa.

Facebook

Facebook are probleme. Reteaua sociala se afla in centrul diferitelor scandaluri de date. Se pare ca este timpul sa elimini aplicatia de pe smartphone.

Dezinstalarea Facebook iti va accelera smartphone-ul si va imbunatati performanta, dar nu este un secret. Aplicatia Facebook pentru Android a devenit monstruoasa in ultimii ani. Ocupa mult spatiu de stocare, ruleaza in fundal, iti consuma cu foame datele mobile si doreste tot felul de permisiuni.

Daca doresti sa continui sa utilizezi Facebook, poti plasa un link catre site-ul mobil pe ecranul de pornire. Daca apoi inchide fila din browser, aceasta nu va mai folosi resursele smartphone-ului tau. Daca doresti sa faci un pas mai departe, iti poti sterge complet contul de Facebook.

Aplicatii antivirus

Spre deosebire de un PC, un smartphone Android nu are, in general, nevoie de niciun software de protectie suplimentar.

Ceea ce poate vedea aplicatia sunt autorizatiile si codul de programare al unei aplicatii instalate, care este apoi analizat si comparat cu baza de date a furnizorului de antivirus.

Google verifica, de asemenea, daca o aplicatie este de fapt malware in Play Store si direct pe telefonul tau prin Google Play Protect . Daca nu utilizezi aplicatii din surse necunoscute si nu descarci aplicatii complet necunoscute, esti de obicei protejat impotriva majoritatii atacurilor malware.

Protectia impotriva furtului este mai utila, deoarece depaseste adesea ceea ce ofera Android prin intermediul managerului de dispozitive. Capacitatea de a proteja aplicatiile cu o intrare PIN este, de asemenea, foarte utila daca smartphone-ul este adesea scos din mana.

 

0 Shares
You May Also Like