Perifericele computerelor refurbished

Perifericele computerelor refurbished

0 Shares
0
0
0

Perifericele unui pc fie el nou sau refurbished, reprezinta acele device-uri ce pot fi atasate pc-ului, pentru a-i extinde functionalitatea si sfera aplicatiilor. Cauti magazin calculatoare refurbished? Intra pe DiablosComputer.ro.

Optical drives – unitatile optice.

Unitatile optice permit citirea si inregistrarea (prin scriere) a cd-urilor, dvd-urilor sau mai nou, discurilor blu-ray. Un “burner” sau un “recorder” este abreviat in general prin literele “RW”, permitand inregistrarea informatiilor pe disc, prin scriere.

Majoritatea device-urilor optice au scris la exterior (pe carcasa) tipul de discuri cu care sunt compatibile si daca pot scrie sau nu, un anumit tip de disc. Device-urile numite “ROM” pot doar citi anumite discuri, fara a avea capabilitatea de a scrie informatie pe acestea. Device-urile “RW” pot scrie informatia.

Pentru a face acest lucru mai clar, de exemplu o unitate de tip DVD-ROM/CD-RW poate citi dvd-uri dar fara sa le scrie si poate citi/scrie cd-uri normale. De asemenea, un aspect foarte important in cazul unitatilor de citire sau de scriere pentru cd-uri, dvd-uri sau discuri blu-ray, este viteza de citire si de scriere, ce poate varia foarte mult de la producator la producator si de la un model de unitate, la altul.

Pentru a fi siguri ca aveti la dispozitie o unitate optica de calitate, asigurati-va ca intrebati vanzatorul sistemului pe care vreti sa-l achizitionati, despre vitezele de citire si de scriere pe care le suporta unitatea optica respectiva.

Nu in ultimul rand, multe dintre unitatile optice (cele mai vechi), nu sunt compatibile cu toate firmele producatoare de cd-uri, refuzand sa citeasca unele modele.

Alte periferice.

Echipamentele electronice conectate printr-un cablu (sau prin wireless) la pc-ul tau sunt foarte diferite si ofera o multitudine de capabilitati. Aceste periferice pot fi monitoarele, tastaturile, device-urile de pointing (mouse, trackball-uri sau touchpad-uri), imprimantele, scanerele si device-urile aferente acestora.

Daca vorbim despre monitoare, caracteristica principala este dimensiunea fizica a ecranului. Pe locul 2 este rezolutia suportata de catre monitor (bazata pe numarul de pixeli ce formeaza imaginea de pe ecran). Mai multi pixeli, rezulta intr-o imagine mai clara, cu o calitate mai buna.

Monitoarele pentru desktop pot avea dimensiuni ce variaza intre 15 inch (in diagonala) cu rezolutii de 1024×768 pixeli si pana la monitoare foarte scumpe, de calitate inalta, cu rezolutii 4k (de 4 ori full hd 1080p).

Monitoarele standard in ziua de astazi, au diagonale cuprinse intre 21 si 24 inch, iar rezolutia maxima este full hd (1980×1080 pixeli). Display-urile laptop-urilor pot varia in dimensiuni de la 14-15 inch la peste 17 inch, iar rezolutia este 1024×768 pixeli sau mai mare (in general 720p sau 1080p).

Bateriile sau acumulatorii.

Atunci cand nu sunt introduse in priza, laptop-urile functioneaza cu ajutorul acumulatorilor incorporati. Unele laptop-uri pot avea baterii de dimensiuni mai mari, ce permit functionarea acestora cateva ore, de la momentul in care au fost incarcate si pornite.

Totusi, o baterie mai mare, inseamna un laptop mai mare si mai greu. De asemenea, alte laptop-uri pot avea baterii sau acumulatori ce nu pot fi inlocuite, ceea ce le face mult mai scumpe de reparat in cazul in care apar disfunctionalitati la acumulatori.

0 Shares
You May Also Like