Modul in care smartphone-ul a simplificat activitatea bancara

0 Shares
0
0
0

Un smartphone poate avea numeroase utilizari, iar serviciul de telecomunicatii mobile este unul dintre lucrurile ideale pe care le puteti utiliza. Fie ca va verificati soldul, platiti facturi sau transferati bani de la un cont la altul, nu mai trebuie sa vizitati banca sau un ATM pentru niciuna dintre aceste tranzactii.

Tot ce va trebuie este telefonul dvs. cu conectivitate la internet si puteti realiza toate activitatile bancare necesare, chiar daca va aflati pe canapea acasa.

Un alt avantaj major al serviciilor de telefonie mobila este faptul ca acum puteti “purta banca in buzunar”. De exemplu, daca doriti sa platiti o factura la hotel si doriti sa verificati soldul contului dvs., il puteti face cu usurinta de la receptia hotelului.

Din nou, daca nu sunteti sigur cu privire la suma pe care ati cheltuitut-o in timp ce faceti cumparaturi la un mall, puteti solicita o declaratie mini pentru toti pentru a valida tranzactiile anterioare.

Faptul ca telefoanele sunt mult mai usor de purtat decat un laptop, a facut din bancking-ul mobil mult mai popular. Fiecare banca majora a venit cu o aplicatie bancara proprie pentru a facilita serviciile bancare pentru clientii sai.

Aplicatiile ofera utilizatorilor o experienta mai personalizata si sunt mult mai usor de utilizat decat un site web. Acest lucru a permis utilizatorilor sa-si utilizeze telefonul mobil pentru a face tot ar putea face pe laptopurile lor.

Cu toate acestea, exista putine servicii care sunt mult mai populare cu clientii, ceea ce conduce intreaga experienta bancara.

Verificarea soldului contului

Clientii sunt de obicei sceptici inainte de a face o achizitie uriasa si, de obicei doresc sa verifice suma existenta in contul lor. Acest lucru le confera increderea si, de asemenea, asigura faptul ca tranzactia nu este refuzata, deoarece poate fi o jena majora.

De asemenea, majoritatea clientilor prefera sa mentina un control pe cheltuielile lor prin vizualizarea sumara a tranzactiei destul de frecvent. Aceasta practica nu numai ca ii ajuta sa se afle pe contul lor, dar poate fi un factor de descurajare a activitatilor frauduloase.

Acest lucru se datoreaza faptului ca, cu cat clientul este mai inactiv, cu atat este mai mare riscul ca el sau ea sa nu cunoasca nicio frauda din cont. Astfel, serviciul de telefonie mobila ii ajuta pe clienti sa evite greselile si sa pastreze contul in siguranta.

Localizarea bancomatelor

In timp ce telefonul poate rezolva toate problemele care implica tranzactii digitale, exista situatii in care devine necesar sa utilizati banii cash. Chiar si atunci, smartphone-ul dvs. poate fi util pentru a va ajuta sa localizati cel mai apropiat ATM care nu percepe taxe pentru tranzactii.

Acest lucru poate fi foarte util, deoarece majoritatea bancilor percep o suma substantiala ca o taxa pentru utilizarea cardului de debit sau de credit al altei banci. Ca client, puteti salva acesti bani localizand ATM-ul potrivit cel mai apropiat de dvs.

Cumparaturi pentru produse bancare

Cele mai multe banci prefera sa le ofere clientilor o experienta personalizata, iar aplicatia pentru telefoane mobile le poate ajuta sa realizeze exact acest lucru. In plus, le ofera si posibilitatea de a-si promova produsele cum ar fi imprumuturi, depozite sau asigurari.

Bancile pot analiza lista tranzactiilor efectuate de clienti si le pot oferi produsele potrivite la momentul potrivit. Acest lucru ii ajuta sa obtina raspuns intuitiv de la clienti. De exemplu, o banca poate identifica faptul ca unul dintre clientii sai a cumparat o masina si i-a oferit o asigurare auto, care este mai probabil sa o cumpere.

A plati chitante

Una dintre provocarile majore cu care se confrunta clientii este sa pastreze legatura cu facturile lor. Fie ca este vorba de chirie, facturi de utilitati sau plati prin carduri de credit, este dificil sa se pastreze o evidenta a acestora, ceea ce duce, de obicei, la intarzierea platilor.

Clientul poate utiliza acum telefonul pentru a-si seta mementouri pentru diverse facturi si poate sa le plateasca la fata locului prin diverse aplicatii de plata. Acest lucru nu doar simplifica intregul proces de pastrare a evidentei facturilor, ci si le salveaza din taxele de intarziere.

Astfel, un smartphone nu este doar un instrument care poate fi folosit ca un simplu dispozitiv de comunicare sau divertisment, ci poate fi de ajutor substantial atunci cand vine vorba de reducerea exercitiilor greoaie ale serviciilor bancare traditionale.

Tocmai de aceea, utilizatorii ar trebui sa opteze pentru huse telefoane care sa le protejeze dispozitivele. In acest fel, telefoanele fiind protejate de catre huse smartphone, fie ele flip-cover sau carcase smartphone, durata de viata a dispozitivelor va fi mai mare, iar dispozitivele vor putea fi folosite mult timp in scopurile amintite in acest articol.

0 Shares
You May Also Like