Masa de Paşte, între tradiţie şi modernism

Masa de Paşte, între tradiţie şi modernism

0 Shares
0
0
0

În credinţele creştine se spune că sărbătorile pascale sunt cele mai importante dintre toate sărbătorile, fiind mai importante decât Crăciunul. Importanţa sporită a sărbătorii pascale are o explicaţie simplă: învierea lui Iisus Hristos este cea mai bună mărturie că El chiar este fiul lui Dumnezeu, cel care calcă pe moarte.

Ridicarea Sa la ceruri reprezintă motiv de sărbătoare pentru toţi creştinii iar noi, românii, ştim să preţuim astfel de momente. Mai ales prin arta culinară şi prin mesele copioase pe care le întindem pentru a marca acest moment simbolic, atât de important pentru creştinism.

Că suntem religioşi sau nu, asta nu este o problemă şi nici un factor care ne afectează. Oricum noi sărbătorim Paştele, cu mic cu mare. Şi da, în tradiţia noastră românească există anumite feluri de mâncare ce ne trimit direct cu gândul la sărbătoarea pascală.

Totuşi, în aceste vremuri şi o dată cu valul de modernism care curpinde încet încet şi ţara noastră, uneori ne mai abatem de la vechile tradiţii pentru a încerca preparate noi. Că o fi bine, că o fi rău, papilele noastre gustative sunt cele care judecă.

Şi, cum se apropie cu paşi repezi Paştele, noi vă propunem, dragi gospodine şi gospodari să vă relaxaţi. Aveţi destule de dus, în perioada asta. Nu are rost să mai pierdeţi ore întregi gătind când puteţi comanda foarte simplu o grămadă de mâncăruri gustoase! FoodEvolution vă va ajuta în acest sens, oferindu-vă mâncare gătită la oală gustoasă, tradiţională sau nu!

Şi totuşi, ce comandăm pentru masa de Paşti? Puteţi alege dintre foarte multe preparate tradiţionale, de la clasica pastramă de oaie cu mămăliguţă şi usturoi până la friptură, ciulama sau ostropel de orice fel.

Sau, puteţi încerca feluri de mâncare orientale, dacă vă plac şi dacă aveţi plăcerea. Pentru felul unu, vă propunem o ciorbiţă absolut delicioasă care să vă încânte toate simţurile. Ca ciorba de burtă, de exemplu.

Pentru vegetarieni, există alternative foarte gustoase: fasole la cuptor, ghiveci de legume, mâncărică de mazăre sau varză, pilaf cu legume, tocăniţă de legume, paste, sufleu, ciorbă de pleurots sau cartofi gratinaţi.

La capitolul desert, puteţi combina pasca tradiţională şi cozonacii pufoşi cu cremşnit sau cheesecake, de exemplu. De ce nu?

Iată cum tradiţiile se pot combina foarte uşor cu modernismul, astfel încât toată familia să fie satisfăcută din punct de vedere culinar în acest an de sărbătorile pascale.

Atunci când există echilibru, toate elementele se îmbină perfect parcă de la sine. Aşa se întâmplă şi cu preparatele pe care le veţi pune pe masă pe parcursul sărbătorilor de Paşti: tradiţia se va îmbina cu noutatea, iar rezultatul va fi unul pozitiv.

Până de Paşti, vă propunem să aruncaţi o privire asupra meniului FoodEvolution şi să vă convingeţi singuri de varietatea de mâncare gătită la oală pe care o veţi găsi. De asemenea, toate preparatele sunt gătite în condiţii maxime de siguranţă şi de igienă. În plus, la prima comandă realizată pe site veţi primi o reducere de 10%. Sună apetisant, nu-i aşa?

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…