Mai merita iPhone 6 in 2018?

0 Shares
0
0
0

Odata cu lansarea unui nou model Apple cele vechi beneficiaza de reduceri de pret, ce le permit celor cu bugete reduse sa-si achizitioneze un terminal iPhone. In toamna lui 2018 se vor lansa trei noi modele Apple, astfel incat putem anticipa o reducere de pret a lui iPhone 6. Dar mai merita iPhone 6 in 2018, la peste 3 ani de la lansarea ce a avut loc in 2015.

Bineinteles in functie de nevoile dumneavoastra raspunsul poate fi diferit, insa in randurile de mai jos vom analiza atat argumentele pro cat si contra, pentru a putea astfel lua cea mai buna decizie cu privire la achizitia unui nou telefon.

Avantajul principal al modelului iPhone 6 il reprezinta pretul redus, dispozitivul fiind disponibil la momentul de fata pe magazinele online la suma de aproximativ 1600 de RON. Desi poate parea o suma mare in comparatie cu alte modele de telefon, pentru brandul Apple este o suma modica.

De asemenea, fiind un model mai vechi, orice potentiala reparatie va costa mai putin decat in cazul unui iPhone 8, iPhone X, sau al modelelor ce se vor lansa in curand. De pilda o inlocuire acumulator iphone 6 va costa cu siguranta mai putin pentru iPhone 6 decat iPhone X.

Pentru cei ce doresc un iPhone deoarece sunt fani ai design-ul telefonului mai degraba decat al performantei, iPhone 6 este un clasic Apple si deci o alegere potrivita, mai ales ca pastreaza butonul de Home ce in cazul lui iPhone X nu mai este disponibil, desi multi utilizatori au avut nevoie de timp de adaptare la noul model, traditia Apple fiind pana acum de a pastra familiaritatea experientei de utilizare de la un model la altul.

Pentru cei ce sunt fani Apple dar nu isi permit sa achizitioneze deci cel mai recent model, iPhone 6 poate fi o alegere buna, chiar si in 2018.

Cu toate acestea, exista si dezavantaje cu privire la achizitia acestui model, principalul fiind ca este un model mai vechi, avand deci nevoie de actualizari. Aceste actualizari pot diminua in timp viteza cu care telefonul opereaza din cauza compatibilitatii usor scazute intre vechiul hardware de 2015 si cea mai recenta versiune de software disponibila.

De asemenea, este posibil ca modelul sa fie retras treptat de pe piata, la fel cum a fost si in cazul iPhone 5, ceea ce va face mai dificila procurarea de accesorii precum folii, huse sau piese precum acumulatori, display-uri de care puteti avea nevoie in cazul in care modelul necesita reparatii.

Odata cu lansarea noului iPhone piata se va concentra pe acesta, iar oferta pentru iPhone 6 va scadea, cumparatorii de iPhone 6 avand deci mai putine accesorii dintre care sa aleaga pentru telefonul lor dar si potentiale dificultati in cazul in care acesta necesita reparatii.

Daca insa acest lucru nu va deranjeaza si doriti totusi un iPhone 6, va puteti alege cu un telefon inca viabil pentru anul 2018 la un pret comparabil mai mic fata de noile lansari.

0 Shares
You May Also Like