Lista de sfaturi pentru imbunatatirea economisirii bateriei

Lista de sfaturi pentru imbunatatirea economisirii bateriei

0 Shares
0
0
0

Bateria telefonului este probabil prima din lista de piese telefoane care va poate crea neplaceri, iar acest lucru este firesc in conditiile in care smartphone-urile se descarca uneori mult prea repede. In cazul in care doriti sa preveniti o asemenea surpriza neplacuta, mai ales atunci cand va aflati undeva departe de casa si nu aveti incarcator sau baterie externa pentru a va incarca bateria, trebuie sa puneti in practica anumite sfaturi, pe care le veti descoperi in urmatoarele randuri.

Luminozitatea afisajului

Ecranul telefonului dvs. este ceva care va consuma cea mai mare parte a bateriei. Nu folositi niciodata functia de luminozitate automata din telefonul mobil, utilizati in schimb setari manuale. Desi ne simtim convenabil in timp ce folosim luminozitatea automata, atunci cand suntem intr-un loc intunecat, ecranul se intuneca si cand suntem afara intr-un loc luminos, luminozitatea creste automat.

Dar nivelurile pe care le foloseste algoritmul de luminozitate automata sunt inca mai luminoase decat ceea ce ne dorim. Mai mult, senzorul pentru a recunoaste lumina din jurul tau lucreaza intotdeauna pentru a regla luminozitatea automata pentru tine. Daca opriti luminozitatea automata si o reglati manual in functie de nevoia dvs. puteti obtine o usoara imbunatatire a duratei de viata a bateriei telefonului.

Sfat pentru expirarea ecranului

Este durata de timp, dupa acea perioada specifica, ecranul dvs. se opreste. Uneori este setat pe 1 sau chiar 2 minute pe telefon. Ceea ce se intampla dupa ce, de exemplu, primiti o notificare care nu poate fi nedorita, ecranul se porneste sau deblocati telefonul pentru a verifica acea notificare, acum este pornit pentru acea perioada specifica de timp definita in setari.

Puteti modifica aceste setari la mai putin timp, puteti schimba limita de oprire a ecranului numai la 20 pana la 15 secunde. S-ar putea sa va simtiti penibil cand cititi ceva lung, dar acest lucru este benefic in majoritatea cazurilor si puteti avea o durata de viata mai buna a bateriei.

Imagini de fundal

Niciodata nu incercati sa utilizati un fundal viu, desi este atractiv. Utilizati imagini de fundal simple statice si daca telefonul dvs. are un ecran AMOLED, incercati sa utilizati un tapet negru simplu sau un mod intunecat in telefon. Deoarece in ecranele AMOLED sau OLED, pixelii se opresc complet pentru a va arata culoarea neagra. Acest lucru imbunatateste intr – adevar dvs. bateria telefonului viata.

Opriti wifi, datele mobile si Bluetooth

Atunci cand nu folositi wifi, datele mobile sau functia Bluetooth, cu siguranta este indicat sa le dezactivati, in conditiile in care acestea in momentul in care sunt active, consuma destul de multe resurse. Cand observati ca nivelul bateriei este scazut, cu siguranta trebuie sa le inchideti cat mai repede, iar astfel veti economisi energie.

Ei bine, acestea sunt doar cateva trucuri si sfaturi care va pot ajuta sa economisiti energie. In cazul in care bateria deja este depasita de situatie si orice truc ati incerca, nu rezista incarcata, atunci cel mai probabil veti ajunge in situatia de a va comanda o baterie smartphone noua.

0 Shares
You May Also Like