Importanta folosirii unei creme de corp naturale

Importanta folosirii unei creme de corp naturale

0 Shares
0
0
0

Pentru pielea sanatoasa, moale si frumoasa in acelasi timp, tot mai multi oameni opteaza acum pentru utilizarea zilnica a unei creme hidratante naturale.

Spre deosebire de cremele clasice care prezinta anumite dezavantaje, o crema corp naturala are intr-adevar multe avantaje.

Pentru a te ajuta sa intelegi mai bine motivele pentru care utilizarea cremelor hidratante naturale starneste acum un entuziasm real in cat mai multi oameni, iti oferim detalii despre beneficiile lor multiple.

Datorita informatiilor de mai jos, vei afla mai multe despre importanta hidratarii zilnice a pielii corpului.

Intelege mai bine importanta hidratarii

Hidratarea pielii este o actiune care consta mai ales in reducerea cat mai mare a pierderilor de apa din corpul tau.

Pentru a face acest lucru, crema pastreaza  functia de bariera pe care o joaca epiderma  datorita substantelor grase.

Cand o substanta grasa sau un ulei fin este trecut peste piele, functia de bariera reuseste sa fie imbunatatita, deoarece moleculele lipidice reusesc sa alunece usor in epiderma. Aceasta din urma este apoi mai moale, mai flexibila si, de asemenea, mai rezistenta la apa.

Retine, de asemenea, ca hidratarea faciliteaza captarea umezelii gasite pe suprafata pielii. Aceasta actiune este facilitata de agenti aposi, cum ar fi acid hialuronic, uree sau polizaharide obtinute din gel de aloe vera.

In ceea ce priveste hidratarea corpului, de cele mai multe ori, optam pentru substante grase si ulei. Acest lucru se datoreaza faptului ca formula de apa se evapora prea repede.

Tot ce va ramane sunt „agentii de hidratare a suprafetei” care vor proteja in mod eficient pielea impotriva diferitelor conditii meteorologice.

Ce este crema hidratanta naturala?

Crema hidratanta este un produs cosmetic care consta dintr-o faza grasa si o faza apoasa. In timp ce faza apoasa asigura pielii alimentarea cu apa necesara, faza grasa la randul sau intareste filmul hidrolipidic,  care promoveaza retentia adecvata a apei de catre piele.

Cu alte cuvinte, apa hraneste mai intai pielea, iar uleiul asigura protectia acesteia.

Datorita designului diferitelor formule de creme care se disting prin ingredientele lor active, aceasta a suferit totusi o anumita evolutie, care permite adaptarea acesteia la diferitele tipuri de piele ale utilizatorilor.

Retine ca gasesti si pe piata derivati de creme hidratante pentru creme hidratante, precum seruri sau emulsii.

In plus, pentru a pastra pielea si a-i permite sa-si pastreze stralucirea, cremele hidratante naturale sunt acum disponibile pe piata.

Spre deosebire de cremele hidratante „industriale”, care contin ingrediente daunatoare sanatatii si sunt mai putin eficiente decat s-ar putea crede, cremele naturale permit pielii sa-si mentina echilibrul.

Acest lucru se datoreaza faptului ca formularea unei creme hidratante naturale este de fapt un amestec inteligent intre o faza uleioasa (grasimea) si o faza apoasa (apa).

Legarea acestor faze este realizata de un emulgator. Acest lucru are ca rezultat un echilibru intre apa si grasimi, ceea ce permite in mod evident pielii sa aiba o sanatate perfecta.

Alegerea cremei de corp naturale se dovedeste a fi, prin urmare, o actiune care ar trebui efectuata cu cea mai mare grija, daca vrei ca pielea sa-si pastreze stralucirea, precum si toata sanatatea.

0 Shares
You May Also Like