Folie de plastic sau de sticla pentru telefon

Folie de plastic sau de sticla pentru telefon?

0 Shares
0
0
0

Nu mai există acum român care să nu fie posesor măcar al unui telefon inteligent. Indiferent dacă acesta este obținut gratuit, în baza unui abonament pe care posesorul îl are la o companie de telefonie mobilă, ori l-a cumpărat de la un magazin specializat, trebuie ca să îl utilizeze cu grijă, deoarece dispozitivul se poate deteriora ușor.

Protejarea ecranului smartphone-ului de zgârieturi cu o folie specială este esențială, alături de o husă telefon bună, obligatorie și ea pentru păstrarea carcasei în stare bună.

Pentru că toți își doresc un ecran cristal la telefon, nu unul zgâriat, este nevoie de multă atenție în manevrare, dar și în modul în care este purtat în buzunar sau geantă (trebuie ținut departe de chei,monezi, alte obiecte metalice, tăioase).

Există două metode eficiente de protecție a ecranului unui telefon mobil:

– prin lipirea unei folii speciale de plastic;

– prin lipirea unei folii de sticlă.

Iată avantajele și dezavantajele principale ale fiecăreia dintre cele două tipuri de folii pentru smartphone:

 Foliile de plastic.

Avantaje:

Foliile de telefon sunt realizate din polimeri speciali și pot să fie de mai multe tipuri: lucioase, mate, mixte (cu un anume grad de matifiere), oglindă, antibacteriene, antispionaj (care feresc ecranul de ochi străini).

Sunt ieftine și tăiate exact pentru a se potrivi anumitor modele de telefoane.

Dezavantaje:

Sunt dificil de lipit, nu protejează ecranul la cădere, se deteriorează ușor, nu pot să fie relipite, afectează claritatea imaginii, pot exista bule de aer între ecran și folie.

 Foliile de sticlă

 Avantaje:

Protejează ecranul telefonului împotriva zgârieturilor și conferă rezistență  acestuia la căderi. Se lipesc și relipesc foarte ușor, nu există bule de aer între display și folie. Ușor de curățat. In cazul in care ai un telefon apple si nu doresti sa cumperi o husa de iphone 7 sau 8  deoarece ii rapesti din aspectul superb atunci o folie de sticla iti ofera minimul de protectie de care ai nevoie.

 Dezavantaje:

 Sunt mai scumpe decât foliile de plastic.

0 Shares
You May Also Like