De ce turistii calatoresc la Bucuresti cu avionul?

De ce turistii calatoresc la Bucuresti cu avionul?

0 Shares
0
0
0

Cel mai mare si cel mai important oras al Romaniei, dupa cum bine stim cu totii, este Bucurestiul, care este si capitala tarii. Aici sosesc zilnic mii de oameni, dintre care multi turisti.

Dat fiind faptul ca orasul are o multime de locuri frumoase care merita vizitate, este firesc ca turistii sa ne viziteze tara si capitala, iar in continuare vom vedea care sunt cateva dintre cele mai des vizitate locatii din Bucuresti.

Muzeul de Istorie Bucuresti

Muzeul National de Istorie este situat in inima Bucurestiului, in Centrul Vechi, aproape de cele mai importante atractii turistice ale orasului. Muzeul de Istorie a Bucurestiului este cel mai important din tara, prezentand istoria Romaniei inca din cele mai vechi stadii si pana in epoca moderna. Muzeul a fost inaugurat in 1970.

Este usor accesibil de oriunde in oras, iar biletul de intrare este accesibil, la aproximativ 6 Euro / 8 USD. Este cu adevarat una dintre atractiile de top din Bucuresti, avand o colectie uriasa de obiecte si artefacte istorice, care prezinta trecutul Romaniei.

Cladirea in care este gazduit muzeul este, de asemenea o cladire istorica de la sfarsitul secolului XIX, care este construita intr-un stil neoclasic frumos. Intrand in muzeu, se poate vedea cum colectiile sunt prezentate in mod exceptional in aproximativ 60 de sali, incepand cu replica Columnei lui Traian din Roma si continuand cu relicve nepretuite din cele mai vechi timpuri.

Avand in vedere comorile uimitoare care pot fi descoperite in interior, Muzeul National de Istorie a Bucurestiului ar trebui cu siguranta inclus in orice tur turistic din Bucuresti.

Calea Victoriei

Una dintre cele mai vechi strazi ale Bucurestiului, Calea Victoriei este, de asemenea, una dintre cele mai frumoase, interesante si elegante zone de vizitat de catre turisti. Flancata de tot felul de repere, cum ar fi magazine de design, hoteluri si restaurante boutique, aceasta strada fabuloasa a Bucurestiului, este un fel de Champs Elysees sau Las Ramblas din Bucuresti.

Bulevardul se intinde in centrul Bucurestiului pe o distanta de aproape 3 km, de la Piata Victoriei pana la Piata Natiunilor Unite. De-a lungul anilor, aceasta a fost cea mai importanta strada a Bucurestiului, cu nenumarate vile nobile, palate, hanuri si tot felul de cladiri de inalta clasa. Astazi, Bulevardul Calea Victoriei este cea mai la moda strada a orasului, cu multe hoteluri, restaurante, cafenele, magazine si, cel mai important, un numar mare de atractii turistice din Bucuresti.

Pe toata lungimea acestei strazi, cele mai importante repere si atractii sunt: Muzeul National de Istorie, Ateneul Roman, Cercul Militar National, Teatrul Odeon, Monumentul Nasterii Renasterii, Palatul Telefanelori, Hotelul Athenee Palace, Hotel Continental, Palatul Senatului, Palatul Cantacuzino, Academia Romana si cel putin o duzina de palate, muzee, hoteluri, teatre si biserici. Bulevardul  Calea Victoriei poate fi un loc minunat pentru un tur al Bucurestiului , descoperind o parte fermecatoare a orasului vechi, inca de pe vremea cand se numea Micul Paris.

Sala Palatului

Situata langa Palatul Regal, aceasta sala a fost construita in 1960 pentru a gazdui 3.000 de membri ai partidului comunist care, la fiecare cinci ani, au participat la congresul partidului comunist. In aceasta etapa, Nicolae Ceausescu si-a exprimat viziunea asupra unei societati socialiste dezvoltate multilateral. Astazi, masivul auditorium gazduieste diferite conferinte si evenimente, inclusiv unele dintre concertele Festivalului International George Enescu.

Palatul Bancii de Economii

Cu una dintre cele mai impresionante fatade neoclasice din oras, aceasta structura a fost construita in secolul al XIX-lea dupa proiectul arhitectului francez Paul Gottereanu (care intre 1875 si 1900 a proiectat peste 50 de cladiri in oras, pentru a adaposti prima banca de economii din Romania. Palatul in forma de patrat are o cupola centrala mare, cu nervuri metalice separate de sticla, ceea ce permite sa intre lumina naturala; exista si patru cupole mai mici.

Acestea sunt cateva locuri interesante de vazut pentru turisti in Bucuresti. Pentru a putea vizita aceste locatii, ei cu siguranta vor opta pentru inchirieri masini Otopeni.

Acest lucru inseamna ca pot fi asteptati direct la aeroport de catre un reprezentant al firmei de inchirieri auto, pentru a prelua masina si pentru a incepe sa viziteze. Turistii pot alege de la Premier rent a car chiar si serviciul de inchirieri masina cu sofer, astfel incat sa fie plimbati prin capitala de catre un sofer al firmei.

Din ce in ce mai multi turisti apeleaza la acest serviciu atunci cand aleg sa viziteze capitala Romaniei, dat fiind faptul ca Bucurestiul nu este totusi cel mai placut oras prin care se conduce. Traficul este infernal in foarte multe momente, motiv datorita cauria, daca tot au acum aceasta posibilitate, turistii inchiriaza masini cu tot cu sofer. Cu siguranta acest lucru este avantajos pentru ei, pentru ca nu mai folosesc Waze sau alte aplicatii, si sunt siguri ca nu se pierd prin capitala, dat fiind faptul ca au sofer la dispozitie.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…