De ce trebuie sa intretineti piscina?

De ce trebuie sa intretineti piscina?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care ne hotaram sa construim piscine, de cele mai multe ori ne gandim ingroziti la cheltuielile pe care aceasta le implica si inclusiv la intretinerea piscinei. Indiferent ca vorbim despre piscine normale sau piscine premium acestea trebuie intretinute iar in realitate costurile pe care le vom suporta cu intretinerea sunt foarte mici.

Desigur este nevoie sa facem o investitie, dar costurile sunt mai mici cu mult fata de ceea ce v-ati imagita. Mai jos va vom explica pe ce veti cheltui atunci cand veti intretine piscina si de ce este nevoie sa o intretineti.

Filtrul de psicina este necesar pentru a filtra apa si pentru a nu lasa impuritatile sa treaca. Apa din piscina trebuie sa ramana cristalina si limpede. Piscinele moderne sunt aproape toate dotate cu filtre care au nisip filtrant. Cei care au sisteme de filtrare cu cartus filtrant stiu cat de neplacut este momentul in care trebuie sa schimbe foarte des cartusul, care fie permite sa treaca foarte multe dintre impuritatile existente in apa fie risca sa arda pompa in momentul in care se colmateaza.

Atunci cand trebuie sa alegeti va recomandam sa nu stati pe ganduri. Cea mai buna instalatie de filtrare este cea cu nisip. La un astfel de filtru nu trebuie sa schimbati aproape nimic, doar nisipul se schimba la intervale de doi ani si veti beneficia de o apa cristalina si curata tot timpul.

Pentru ca apa sa fie mereu limpede este necesar ca aceasta sa fe tratata. Tratarea apei se face folosind preparate chimice speciale. Procedeul nu este deloc complicat si nici nu este scump. Ca si regula generala puteti umple pisicina cu apa din retea pentru ca este deja tratat chimic si mecanic si nu va veti complica cu tratarea apei.

In general persoanele care constuiesc piscina o vor dota si cu un sistem manual pentru curatarea piscinei. Piscina se poate curata si cu altceva decat peria si anume cu un aspirator special pentru piscina.

La inceput vi se va parea cu siguranta amuzant si interesant sa curatati piscina cu peria si o veti face ca pe un hobby, dar in timp curatarea piscinei va deveni o corvoada si atunci veti incerca sa pasati aceasta responsabilitate. Noi va recomandam sa incercati sa va usurati pe cat posibil munca fara sa faceti o investitie foarte mare.

Puteti alege un aspirator hidraulic de piscina. Acesta va fi actionat cu ajutorul pompei de recirculare si se va deplasa singur in piscina. Acest aspirator curata numai fundul piscinei si nu are capacitatea de a curata si scarile sau peretii piscinei. Se recomanda pentru o piscina de dimensiuni medii sau mici. Din fericire pretul pentru un astfel de dispozitiv este rezonabil si curata singur si foarte frumos.

Exista si aspiratoare electrice pentru piscina. Acestea sunt variantele indicate atunci cand piscina este de dimensiuni mari sau cand fundul piscinei este in panta. Un robot electric pentru piscina este actionat electric si se cumpara cu tot cu un carucior de deplasare. In functie de pret, acesti roboti pot sa curete fundul sau peretii, linia apei si scarile.

0 Shares
You May Also Like