De ce sa consultam un specialist in machiaj?

0 Shares
0
0
0

Stiti cum arata raiul femeilor? Cand la noi inca nu erau mari magazine de cosmetice, am ajuns, intamplator, pe Champs-Élysées, intr-un magazin imens, cu produse in toate culorile posibile si femei foarte aranjate, care incercau tot felul de cosmetice.

Bine, mai incolo era o librarie mai mare, un alt rai pe cateva etaje, dar rasfatul pentru o femeie inseamna, intai de toate, cosmetice si parfumuri. Marturisesc ca m-am simtit pierduta in spatiu si am petrecut acolo mai bine de o ora pana am ales ceva, desi o domnisoara superba m-a ajutat si mi-a recomandat tot felul de cosmetice.

La fel cum mergem la hair stylist pentru a schimba ceva in privinta parului, o vizita la un makeup artist ar trebui sa facem cel putin o data. Un profesionist ne poate ajuta sa intelegem ce anume ni se potriveste si ce ne defavorizeaza in machiaj.

Magazinele noastre ofera acum produse la fel de multe si de diverse ca si cele din Occident. Sau avem posibilitatea de a gasi pe Internet, pe site-uri romanesti, produse profesionale de makeup din cele mai diverse si marcile cele mai celebre.

Dar înainte de a ne face o trusa personala de machiaj, produsele de calitate fiind foarte scumpe, sfaturile unui machior profesionist ne poate ajuta sa alegem corect si chiar sa facem economie, altfel ne putem trezi ca un makeup artist ne sfatuieste sa aruncam jumatate din produsele cumparate fara sa stim ce ni se potriveste.

Un makeup artist va fi mereu la curent cu tendintele momentului in materie de machiaj, dar nu orice este la moda ni se potriveste, insa putem afla cum sa adaptam moda la infatisarea noastra.

Ultimele tendinte recomanda, de exemplu, pastrarea unui aspect natural al sprancenelor, dar sunt femei care au sprancenele mult prea groase si nu se simt bine daca nu le penseaza. Nici o cosmeticiana nu va recomanda niste sprancene dezordonate, acestea pot fi pensate sau doar aranjate in asa fel incat sa arate natural.

De calitatea si nuanta potrivita a unui fond de ten depinde un machiaj reusit. Acesta poate corecta zonele imperfecte, va ascunde problemele unui ten gras si poate inlocui un anticearcan daca nu sunt foarte pronuntate cearcanele.

Un fard de obraz este, de asemenea, necesar in machiaj, iar pudra ajuta la obtinerea unui makeup impecabil. Makeup artistul te va sfatui cum se le folosesti in asa fel incat sa nu obtii un machiaj cu aspect incarcat.

Putem afla, de exemplu, ca un machiaj cat mai natural este potrivit nu numai ziua, dar si pentru evenimentele de seara, unde se pot adauga tuse de culoare, fara a incarca insa prea mult fata. Un machiaj de zi va include, pentru orice tip de ten, produse cu nuante maro – mascara, un creion sau un fard pentru ochi, acestea potrivinduse si cu orice culoare a ochilor sau a parului. Iar pentru buze, un balsam poate suficient sau makeup artistul stie ce culoare se potriveste cel mai bine fiecarei persoane.

Machiajul de seara este mai complex, dar o prima lectie a unui makeup artist este de folos pentru a sti cum se pot ascunde imperfectiunile si cum se pot pune in valoare trasaturile frumoase. Infatisarea poate deveni spectaculoasa cu ajutorul liniilor si al culorilor, iar un machiaj de seara ofera libertatea de a folosi culori si de a exagera daca evenimentul si vestimentatia permit.

Cu timpul, fiecare femeie deprinde indemanarea de a contura linii si putem fi propriul makeup artist. Tutorialele de pe Internet ne pot ajuta, dar inainte trebuie sa invatam ce anume sa alegem.

0 Shares
You May Also Like