De ce să alegi o gradinita privata: beneficii și diferențe față de sistemul public

0 Shares
0
0
0

În căutarea locului ideal în care micuțul tău să își înceapă primii pași în educație te vei afla față în față cu o decizie extrem de importantă: grădiniță la stat sau gradinita privata? Dacă în ceea ce privește grădinițele publice, nivelul de alegere este semnificativ mai mare, cele private nu sunt la fel de populate.

Totuși, în ultima perioadă, se recunoaște o înclinație masivă către grădinițele private datorită avantajelor dovedite de-a lungul timpului. Nu este necesară o experiență proprie pentru a înțelege diferențele, ci recenziile celor care au copiii la astfel de grădinițe sunt suficiente pentru a-ți face o idee.

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce să alegi o grădiniță privată, prima dată ar trebui să analizezi calitatea învățământului din aceste unități. Urmează, bineînțeles, și alte aspecte ce țin de îngrijirea și asistența micuților care contează foarte mult pentru o dezvoltare sănătoasă.

4 beneficii oferite de o gradinita privata

Unitățile private asigură numeroase beneficii suplimentare și servicii extra pe care grădinițele publice nu le pot pune la dispoziție. Un motiv întemeiat pentru care sunt înregistrate aceste diferențe este, în principal, numărul de copii, precum și bugetele puse la dispoziție de stat. Iată doar 4 beneficii pentru care ar trebui să alegi o gradinita privata:

  • Numărul redus de copii într-o grupă

Comparativ cu grădinițele publice, cele private au, de regulă, un număr mai mic de copii asociați unei grupe. Acest fapt atrage o atenție mai sporită asupra educației deoarece educatorii pot fi mult mai atenți și prompți față de nevoile celor mici. Prin intermediul unui număr redus de copii, se va crea un cadru individualizat pentru fiecare dintre membrii grupei.

  • Personalul angajat

De regulă, personalul angajat al grădinițelor private au la bază studii avansate în ceea ce înseamnă domeniul educației timpurii. Specializările și pregătirea acestora vor oferi copiilor activități și programe mult mai diverse și interactive în comparație cu grădinițele publice. Părinții consideră personalul cu calificări superioare ca fiind mult mai potrivite pentru a îngriji și oferi educația necesară copiilor.

  • Programele educaționale

În grădinițele private se pune accentul pe personalizarea programelor educaționale care să răspundă într-un mod adecvat interesului superior al copilului. Datorită specificului unităților, de a aduce plus valoare, precum și datorită personalului specializat, programele sunt formate din metode pedagogice inovatoare. De asemenea, tehnologiile prezente în grădinițele private, ce sunt adesea utilizate în programele educaționale sunt un alt avantaj al acestor unități.

  • Facilități superioare

În comparație cu grădinițele publice, cele private se bucură de facilități superioare. Spații de învățare moderne, locuri de joacă bine echipate, laboratoare sau ateliere de artă sunt doar câteva exemple de resurse disponibile. Acestea sunt o sursă ideală pentru învățare, explorare și dezvoltare pentru fiecare copil.

 

Grădiniță privată de elită - Dezvoltăm abilități și talent într-un mediu sigur și stimulant

Diferențe între sistemul public și privat

La o scurtă analiză între sistemul public și privat, vei sesiza faptul că există numeroase avantaje pentru care să alegi a doua variantă. Pe lângă beneficiile pe care grădinițele private le aduc pentru cei mici, chiar și adulții se vor bucura de această alegere. Iată câteva diferențe între cele două tipuri de grădinițe:

  • Durata programului

În unele cazuri, grădinițele private oferă programe prelungite, extrem de benefice pentru părinții a căror context socio-profesional nu este cel mai fericit. În special părinții care nu se bucură de timpul liber al rudelor care îi pot supraveghea pe cei mici cât timp nu sunt în preajmă, au foarte multe de câștigat alegând o gradinita privata cu program prelungit.

Pentru această categorie de părinți, grădinițele pun la dispoziție un program complet de îngrijire. Cei mici pot dormi, mânca, învăța și juca pe parcursul orelor petrecute de părinți la muncă. Astfel, grijile adulților se vor diminua în cea mai mare măsură.

  • Siguranța

În grădinițele private există un nivel mult mai ridicat de siguranță. Pe lângă normele și reglementările legislației în vigoare, unitățile private au și un regulament personalizat de funcționare. Acesta poate aduce restricții suplimentare, dar și protecție mai avansată.

De asemenea, sistemele de supraveghere sunt mult mai complexe. Părinții vor avea un confort ridicat știind că, în cazul unor semnalmente neobișnuite sau evenimente neprevăzute, pot apela la verificări pentru clarificări concrete.

  • Aspectul

Pentru cei mici, despărțirea de părinți și un inserția într-un nou grup social poate fi o etapă dificilă. Chiar dacă aspectul unei clădiri poate părea superficial, pentru copii are un impact semnificativ. Culorile, design-ul prietenos, locurile de joacă și dotările le pot distrage atenția. Astfel, separarea va fi mai ușor primită și acceptată și se pot integra mult mai rapid.

Indiferent de tipul de grădiniță pe care îl alegi pentru micuțul tău, trebuie să iei în calcul aspectele menționate anterior ca fiind obligatorii într-o anumită limită. Dacă unitatea aleasă răspunde nevoilor copiilor, dar și pe ale tale, dacă îți inspiră încredere și competență, atunci te îndrepți spre a lua decizia potrivită. 

0 Shares
You May Also Like