Cum să ai un somn odihnitor în fiecare seară?

Cum să ai un somn odihnitor în fiecare seară?

0 Shares
0
0
0

Odihna face parte din criteriile de bază ale unui stil de viață sănătos. Somnul este mai mult decât esențial pentru corpul nostru nostru, deoarece este momentul oportun în care organismul se reface la nivel celular, își repară țesuturile și se încarcă pentru noi provocări. Totuși, din cauza programului încărcat și a stresului zilnic, multe persoane se confruntă cu probleme de odihnă, iar acest lucru poate avea efecte negative atât asupra minții, cât și a fizicului. 

Iată ce poți face pentru a te odihni în fiecare noapte:

Pentru a avea întotdeauna parte de odihnă este necesar să dormi cel puțin șapte sau opt ore pe noapte. Dacă te afli în circumstanța în care nu ai mereu timp să dormi suficient, acest lucru nu înseamnă că nu poți obține un somn de calitate.

Creează o rutină

Rutina este un pas important către un somn odihnitor și liniștitor. Deși este indicat să ai o oră exactă la care vei dormi și la care te vei trezi, acest lucru poate fi de multe ori greu de realizat. Dacă sunt seri în care trebuie să stai peste program sau responsabilitățile îți fură din când în când câteva ore se somn, este important să respecți măcar ora la care te vei trezi cu strictețe. Acest lucru va seta ritmul tău circadian și, astfel, chiar dacă nu vei dormi întotdeauna toate orele recomandate, respectând ora de trezire te vei simți odihnit chiar și în lipsa orelor și minutelor de somn. 

Creează un mediu confortabil

Confortul este esențial pentru organism, mai ales în timpul somnului. Salteaua și lenjeria de pat sunt elemente în privința cărora nu trebuie să faci niciodată compromisuri, deoarece acestea îți vor permite să ai un somn odihnitor în fiecare noapte. Alege o saltea care să-ți susțină corpul cât mai bine în timpul somnului și care se simte cât mai confortabil pentru tine. De asemenea, optează pentru lenjerii de calitate, care să mențină o temperatură perfectă a corpului și care să nu suprasolicite simțurile în timpul somnului. Dacă îți dorești acest lucru, atunci ai posibilitatea de a comanda lenjerii de pat din bumbac 100%, întrucât acestea sunt eficiente pentru un somn liniștitor. Pe patulmeu.ro poți găsi o selecție variată de produse, excelente atât pentru odihnă, cât și pentru stilul interior de amenajare al locuinței. 

Renunță la telefon înainte de somn

Lumina telefonului tău poate afecta calitatea somnului și îți menține creierul activ. De aceea, nu este recomandat ca înainte să utilizezi telefonul sau să îți încarci simțurile cu o sursă de lumină artificială. Pentru a te odihni este necesar să ai câteva minute de liniște și întuneric pentru a-i oferi creierului prilejul de a semnala corpului că este timpul pentru relaxare. Astfel, te vei trezi mult mai energic și vei elimina oboseala care apare indiferent de orele dormite.

Așadar, somnul este un element esențial pentru sănătatea noastră fizică și psihică. Dacă există circumstanțe care nu îți permit să obții toate orele de somn recomandate, acest lucru nu înseamnă că nu te poți odihni cum trebuie. Asigură-te că îți vei forma o rutină strictă și că vei respecta mediul tău de somn pentru un confort sporit și un corp mereu odihnit.

Sursa foto: unsplash.com

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de ingrasaminte

Tipuri de ingrasaminte

Plantele au nevoie de substante nutritive precum cele de pe https://www.esenzi.ro/ingrasaminte/ingrasaminte-lichide, pentru a se dezvolta, pe care le…