De ce nu pot trimite sms-uri de pe Xiaomi Mi 6?

De ce nu pot trimite sms-uri de pe Xiaomi Mi 6?

0 Shares
0
0
0

Smartphone-urile sunt folosite pentru a comunica, pentru a cauta informatii pe internet, pentru divertisment, si nu numai; iar utilizatorii cauta mereu dispozitive care sa faca fata cerintelor lor.

Cei care isi doresc smartphone-uri la preturi atractive si care dispun de specificatii decente, isi pot indrepta atentia spre diferite modele de telefoane mobile Xiaomi. Aceste dispozitive de obicei functioneaza fara probleme, fac poze foarte clare, si rezista incarcate mult timp.

Exista insa si cazuri izolate, in care de exemplu utilizatorii se plang ca nu pot trimite mesaje scrise. Acestea sunt mici exceptii, si au rezolvari, dupa cum se poate vedea in continuare.

Solutii potentiale si solutii de solutionare pentru rezolvarea problemelor SMS pe Xiaomi Mi 6

Mai jos sunt prezentate solutii generice pentru probleme cu trimiterea de mesaje text pe un dispozitiv Xiaomi Mi 6. Aceste metode se bazeaza pe cauze probabile. Pe cat posibil, incercati sa determinati cauza principala a problemei pentru a economisi timp si efort in a remedia problema.

Asigurati-va ca testati dispozitivul dupa finalizarea fiecarei metode pentru a determina daca problema a fost deja rezolvata si ca Xiaomi Mi 6 dvs. este capabil sa trimita mesaje text sau SMS.

Pasul 1: Realizati o resetare soft (repornire) pe Xiaomi Mi 6.

Repornirea unui dispozitiv va poate ajuta la remedierea defectiunilor software minore sau a defectiunilor aplicatiilor. Asadar, asigurati-va ca o faceti ori de cate ori ceva nu merge bine cu oricare dintre functiile dispozitivului dvs., cum ar fi esecuri ale expedierii de mesaje.

O resetare soft se realizeaza prin oprirea telefonului dupa modul obisnuit, lasati-l oprit timp de cel putin 30 de secunde, apoi reporniti-l. Este un proces simplu, dar eficient, atunci cand tratam probleme software minore pe dispozitivele mobile. Nicio informatie nu va fi afectata in proces, deci este in siguranta.

Pasul 2: Verificati starea retelei.

Intreruperile din retea sunt printre factorii care pot intrerupe mesaje, apeluri si alte functii de retea pe orice dispozitiv. Daca reteaua nu este disponibila, niciunul dintre aceste servicii nu functioneaza. Verificati-va telefonul si asigurati-va ca are conexiune activa la retea si primeste semnal bun.

Barele de semnal sau indicatorul de retea de pe starea dispozitivului dvs. vor servi drept indiciu in acest caz. Daca nu primiti niciun serviciu, niciun semnal sau alte probleme de retea, trebuie sa va ocupati mai intai de problema retelei pentru a face ca functiile de mesaje ale telefonului dvs. sa functioneze.

Pasul 3: Verificati si asigurati-va ca numarul centrului de mesaje (numarul SMSC) este corect.

Multi oameni nu sunt constienti ca aceste numere exista. Numarul centrului de mesaje este format dintr-un set special de numere alocate dispozitivului dvs. pentru a putea trimite sau primi mesaje text prin reteaua dvs. Daca acest numar este sters sau modificat pe dispozitiv, atunci cel mai probabil veti avea probleme pentru a trimite sau primi mesaje text.

Instalarea unei actualizari a sistemului de operare poate schimba aceste numere de pe dispozitivul dvs. fara sa stiti macar. Acesta este unul dintre motivele pentru care au aparut erori de text printre alte probleme de post-actualizare in smartphone-uri.

De asemenea, aceste numere pot fi modificate dupa efectuarea unei resetari din fabrica. Trebuie sa apelati furnizorul de servicii pentru a verifica aceste informatii.

Pasul 4: Stergeti memoria cache si datele din aplicatia de mesaje

Avand in vedere posibilitatea ca problema sa fie izolata de aplicatia de mesagerie pe care o utilizati, stergerea cache-ului si a datelor aplicatiei va poate ajuta sa rectificati glitch-ul, sa eliminati continutul corupt sau fisierele sparte si sa faceti ca aplicatia sa functioneze din nou normal.

Puteti sterge datele si memoria cache pentru aplicatii prin intermediul Managerului de aplicatii de pe dispozitiv. Iata cum:

 • Navigati la Setarile telefonului.
 • Atingeti Aplicatii instalate.
 • Atingeti fila Toate.
 • Gasiti aplicatia de mesagerie pe care doriti sa o stergeti memoria cache si datele.
 • Atingeti aplicatia dorita.
 • In ecranul Informatii despre aplicatii, atingeti optiunea Stergeti datele / Stergeti memoria cache.

Nota importanta:

Stergerea datelor aplicatiei va va sterge datele din aplicatie, inclusiv datele de autentificare de autentificare precum numele de utilizator si parolele. Asigurati-va ca retineti aceste informatii inainte de a continua.

Ultima solutie: Resetare din fabrica.

Daca niciuna dintre procedurile mentionate nu este in masura sa remedieze problema si daca dispozitivul dvs. Xiaomi Mi 6 nu este inca in masura sa trimita SMS-uri, atunci puteti lua in considerare sa apelati la o resetare din fabrica in acest moment.

Este posibil ca problema sa fie cauzata de unele erori grave sau de glitch-ul sistemului care pot fi redresate numai prin stergerea dispozitivului.

Daca faceti acest lucru insa, veti sterge toate informatiile personale stocate pe telefonul dvs., deci asigurati-va ca faceti backup in prealabil pe dispozitiv. Iata cum se face o resetare din fabrica pe dispozitivul dvs. Xiaomi Mi 6:

 • Porniti telefonul in mod obisnuit.
 • Navigati la meniul principal
 • Selectati Setari.
 • Accesati sectiunea Backup si Resetare.
 • Selectati Resetarea datelor din fabrica.
 • Atingeti Resetare telefon. In acest fel, se va deschide un meniu pop-up care contine un avertisment de resetare.
 • Cititi si examinati mesajul, apoi selectati optiunea de a sterge totul.

Dupa resetare, incercati sa vedeti daca telefonul dvs. poate acum trimite SMS

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…