De ce merita sa investesti in imobiliare?

De ce merita sa investesti in imobiliare?

0 Shares
0
0
0

Una dintre principalele diferente dintre bogati si saraci este ca primii au pus banii sa lucreze in favoarea lor, in timp ce cei din urma ii lasa pe loc, fara a-i investi pentru a genera profituri .

In acest sens, investitiile imobiliare reprezinta una dintre cele mai bune oportunitati pentru tine de a atinge libertatea financiara si o calitate superioara a vietii. De ce? Exista mai multe motive care valideaza o astfel de afirmatie:

Situatia pietei.

Pentru a contracara efectele devastatoare ale “marii recesiuni” sau ale crizei financiare din 2007-2009, guvernele multor natiuni au intervenit pe piete pentru a furniza lichiditati si credite, pentru a recapitaliza bancile, pentru a opri cresterea somajului si pentru a restabili stabilitatea economica intre tari. Aceste actiuni au adus cu ele rate ale dobanzii neobisnuit de scazute in diferitele economii ale lumii, care au ramas pana acum asa.

In Chile, de exemplu, nivelul a scazut la unul dintre cele mai scazute din ultimele decenii. O dovada in acest sens este ca, in perioada decembrie 2016 – semestrul I 2017, dobanzile la creditele ipotecare au crescut de la 3,5% la 2,75%; adica o scadere de 0,75%.

Acest lucru are consecinte directe asupra sumelor care trebuie platite, care se adauga la stocul mare de locuinte fac din acest moment cel mai bun pentru investitii imobiliare.

Nivel scazut de risc.

Investitiile imobiliare au fost si vor continua sa fie o optiune buna pentru investitorii care prefera sa nu-si asume riscuri.

Aceste tipuri de proprietati nu sunt susceptibile la fluctuatiile economiei si, cu exceptia crizelor, este imposibil ca preturile lor sa cada in gropi abisale, cum ar fi cele suferite de obicei de alte tipuri de active.

Valoare excedentara constanta.

Avantajul imobiliar este ca in componenta principala a pretului sau este terenul, o resursa naturala neregenerabila, care este rareori devalorizata.

Dimpotriva, isi creste valoarea pe masura ce trece timpul, in functie de lucrarile de infrastructura si echipamente care sunt dezvoltate in jur sau de valoarea intangibila pe care o iau, cum ar fi cea istorica, culturala sau de mediu.

Produce fluxuri constante de chirii.

Dupa cum bine stiti, prin inchirierea proprietatilor dvs., generati un venit periodic care va permite sa va acoperiti o parte din cheltuieli (inclusiv creditul ipotecar, daca exista) sau sa acumulati capital pentru investitii viitoare.

In orice caz, amintiti-va ca venitul produs de proprietate nu reflecta profitul real al investitiei. Principalele profituri ale afacerii se situeaza in valoarea pe care an de an o dobandeste proprietatea, de cele mai multe ori peste indicele inflatiei.

Faciliteaza efectul de” levier” financiar.

Efectul de levier se refera la utilizarea imprumuturilor pentru a finanta o tranzactie. Pentru sectorul bancar, proprietatea este o marfa de mare valoare si imprumuta cu usurinta bani pe ipoteca.

In functie de banca si de caracteristicile dumneavoastra particulare, puteti obtine credite ipotecare pentru pana la 90% din valoarea proprietatii.

Este usor sa generati valoare adaugata pe imobiliare.

Puteti lua proprietatea si modifica, restaurati-o, extindeti-o, remodelati-o, impartiti-o si alte actiuni care vizeaza cresterea dividendelor, precum si valoarea si interesul comercial.

Investitiile imobiliare sunt intotdeauna profitabile. Important este ca atunci cand cumperi sa nu te lasi purtat de emotii si sa fii cat mai rational posibil. Acesta analizeaza profitabilitatea viitoare tinand cont de pret, de cererea de chirie in zona, de perspectivele de reevaluare si de alti factori care pot determina succesul sau esecul afacerii. Recomandam  garsoniera decomandata, spatioasa, Grand Arena – Postalionului  si vezi daca este potrivita pentru tine.

De ce sa investesti in imobiliare?

Diversifica-ti portofoliul

Imobiliarele sunt un tip de activ alternativ care s-a dovedit a fi o optiune de reducere a riscului total al unui portofoliu compus din investitii in actiuni, obligatiuni si fonduri de investitii.

Investesti in active reale

Activele reale sunt supuse unei dinamici diferite de activele financiare. Prin urmare, ele sunt prezentate ca o alternativa la acest tip de investitii pentru diversificarea unui portofoliu.

Va protejati economiile impotriva inflatiei

Inflatia sau cresterea preturilor este dusmanul fiecarui economizor, deoarece il face sa piarda puterea de cumparare. Imobiliarele sunt una dintre clasele de active care protejeaza cel mai bine investitorul impotriva acestor cresteri de pret.

Recomandarea noastra este ca ori de cate ori luati in considerare investitia intr-un tip de activ sa luati in considerare impactul pe care il poate avea asupra portofoliului dumneavoastra de investitii si sa incercati sa minimizati riscurile prin diversificare.

Ce alte beneficii vedeti? Credeti ca investitia imobiliara este o buna oportunitate ca alternativa la alte produse de investitii?

Va invitam sa rasfoiti oportunitatile de investitii pe care profesionistii din sector doresc sa le impartaseasca cu dvs. Sau daca aveti mai multe indoieli, consultati ghidurile in imobiliare si stiti tot ce trebuie sa stiti despre sector. O investitie intr-o locuinta noua este net superioara decat daca ai investi intr-o locuinta cu o vechime mai mare de 10 ani.

0 Shares
You May Also Like