De ce este indicat sa invatati limba franceza?

De ce este indicat sa invatati limba franceza?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre, persoanele care vorbesc mai multe limbi straine, au mai multe avantaje in comparatie cu persoanele care nu vorbesc decat o limba straina, sau nici macar o limba straina.

Atat la interviurile pentru obtinerea locurilor de munca, si nu numai, cunoasterea a cel putin unei limbi straine este foarte importanta. Cu cat cunoasteti insa mai multe limbi straine, avet mai multe avantaje, si nu doar in a obtine un job.

Din acest motiv, ar trebui sa luati in considerare ideea de a va inscrie la cursuri de limba franceza, iar acum exista astfel de cursuri atat pentru vorbitorii avansati de limba franceza, cat si pentru incepatori, sau pentru cei care vorbesc aceasta limba straina la un nivel mediu.

In continuare puteti descoperi care sunt cateva dintre cele mai importante motive pentru a invata aceasta limba. Iata despre ce este asadar vorba!

 1. Limba relatiilor internationale

Limba franceza este atat o limba de lucru, cat si o limba oficiala a Natiunilor Unite, Uniunii Europene, UNESCO, NATO, Comitetul Olimpic International, Crucii Rosie Internationale si instantelor internationale. Competenta in limba franceza este esentiala pentru oricine ia in considerare o cariera in orice organizatie internationala.

 1. O limba care deschide lumea

Dupa engleza si germana, franceza este a treia limba cea mai utilizata pe Internet, inaintea spaniolei. Abilitatea de a intelege limba franceza ofera o perspectiva alternativa a lumii prin comunicarea cu vorbitorii de franceza din intreaga lume si prin stiri din mass-media internationale de renume franceze (TV5, France 24 si Radio France Internationale).

 1. Un limbaj de rationament si dezbatere

Limba franceza este un limbaj analitic care structureaza gandirea si dezvolta gandirea critica. Este limba marilor filozofi (Descartes, Sartre si Derrida, printre altii) si a unor oameni de stiinta eminenti (Pierre si Marie Curie, Pasteur, Georges Charpak etc.). In invatarea limbii franceze, copiii invata de asemenea sa argumenteze un caz si sa prezinte puncte de vedere diferite, abilitati valoroase pentru discutii si negocieri.

 1. Limba iluminarii

Limba franceza este limba idealurilor universale sustinute de filosofii Iluminismului din secolul al XVIII-lea, care au ajutat la raspandirea ideii drepturilor omului in intreaga lume.

 1. O limba distractiva de invatat

Contrar credintei populare, franceza nu este o limba dificila de invatat. Este un limbaj care necesita o anumita precizie, dar este de asemenea, capabil sa exprime o mare subtilitate. Nu este nevoie de mult timp pentru a ajunge la un nivel in care poti comunica in franceza. Exista multe metode pe piata care fac invatarea franceza placuta, incepand cu primii ani de scoala. De asemenea, multi studenti apeleaza la limba franceza, deoarece este o limba romantica, melodioasa.

 1. O limba pentru invatarea altor limbi

Limba franceza reprezinta o baza buna pentru invatarea altor limbi, in special limbile romanice (spaniola, italiana, portugheza) si chiar engleza, deoarece peste jumatate din vocabularul englezesc modern este derivat din franceza.

 1. Un standard ridicat de predare

Profesorii francezi sunt renumiti pentru abordarea dinamica, inventiva si asteptarile ridicate. Deoarece franceza are o reputatie de excelenta, studentii tind sa fie extrem de motivati si sa atinga un nivel ridicat de competenta.

De asemenea, Franta joaca un rol activ in furnizarea de instruire continua pentru profesorii francezi din strainatate, astfel incat cursurile sustinute sa fie intotdeauna la un nivel ridicat.

 1. Un limbaj creativ

Franceza este adesea auzita pe scena. Profesorilor le place sa puna piese in franceza si sa-si implice elevii in festivaluri de teatru in limba franceza. Invatarea limbii franceze ii ajuta pe copii sa se exprime si sa-si castige increderea in sine in fata celorlalti. De asemenea, studentii invata limba franceza prin cantece, datorita vastului repertoriu de cantareti din trecut si din prezent.

 1. Multe oportunitati de schimb

Este usor pentru studenti sa ia legatura cu vorbitorii de franceza de varsta proprie, ca prieteni sau prin Internet. Exista multe programe de schimb diferite in Franta, care ofera experiente satisfacatoare. Mii de scoli franceze sunt infratite cu diferite alte scoli din intreaga lume, creand legaturi cu cea mai mare retea de invatamant din lume.

 1. Un sistem unic de scoli internationale franceze

Aproximativ 310.000 de elevi sunt inscrisi la 481 de scoli franceze din 133 de tari. Jumatate dintre ei sunt resortisanti straini, ceea ce face ca reteaua de scoli internationale franceze sa fie cu adevarat unica.

 1. Promovarea diversitatii lingvistice

Vorbirea in limba franceza aduce o contributie majora la pastrarea diversitatii lingvistice in lume si la evitarea dominatiei exclusive a unei singure limbi in lumea globalizata de astazi.

Iata asadar 11 motive datorita carora, este indicat sa invatati aceasta limba straina, asa ca puteti accesa https://www.ilsc.ro/franceza/, cu scopul de a va inscrie la un curs de limba franceza, indiferent de nivelul dvs. de cunostinte in aceasta limba.

Puteti opta pentru cursuri franceza incepatori, pentru cursuri destinate celor care au cunostinte medii sau cunostinte avansate in aceasta limba straina.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…