De ce avem nevoie de separator hidrocarburi?

De ce avem nevoie de separator hidrocarburi?

0 Shares
0
0
0

Sunt multe persoane care se intreaba de ce ar trebui sa fie nevoie de un separator hidrocarburi? Separatoarele de hidrocarburi au rolul de a prelua toata cantitatea de apa de pe platformele betonate, parcuri industriale, parcari, ateliere, santiere si diverse service-uri, unitati industriale si aeroporturi, dar si spalatorii si altele si de pe sosele cu ajutorul rigolelor si caminelor aferente dar si de a le separa de toate reziduurile de hidrocarburi si permit mai departe ca apa uzata sa se poata scurge in canalizare.

Toate reziduurile de natura petroliera se retin in interiorul separatoarelor prin fltrele acestuia prin care se trece initial apa uzata.

Scopul articolului acestuia este de a constientiza nevoia si importanta existentei unui separator de hidrocarburi pe interior pentru oricare platforma in care stationeaza vehiculele si utilajele, echipamentele si altele. Sunt multe persoane care inca se mai intreaba de ce.

Este un raspuns foarte simplu la aceasta intrebare. Ce se va intampla cu apa de ploaie ori cu apele care rezulta din urma spalarilor? Deversarea acestor ape uzate de genul acesta direct in canalizare este interzisa peste tot in lume pentru ca statiile de epurare din orase nu pot sa curete aceste ape si exista chiar si riscul de a dana foarte grav procesului prin care apa este tratata.

Apa de ploaie dar si apa care rezulta din spalari antreneaza particulele de hidrocarburi de pe si din vehicule, echipamente si utilaje in asa fel incat momentul cand apa ajunge pe platforma are deja continutul periculos pentru mediu.

Din motivul acesta apa uzata e preluata in rigole si in camine de scurgere de unde este directionata spre separatorul de hidrocarburi care aplica tratamentul descris mai sus.

Se interzice si amenajarea unor platforme si parcari industriale care sa nu fie betonate fara a se monta separatoarele de hidrocarburi si rigolele aferente.

De asemenea este foarte important sa existe un sistem de separare pt apele uzate de reziduuri periculoase pentru a fi protejat mediul inconjurator si sanatatea publica. De asemenea sistemele acestea au nevoie de curatare si de ecologizare cel putin o data la 6 luni pentru a functiona in mod eficient.

Sunt si unele activitati industriale si doar ele care genereaza cantitati importante de lichide care nu sunt solubile si care plutesc pe suprafata apei de unde rezulta o diminuare a transferului de oxigen existent intre mediu gazos si mediul lichid care duc la moartea vietuitoarelor din apa care este poluata.

Separarea apelor reziduale care rezulta in urma unor procese industriale, spalarea masinilor si curatarea elementelor unste in ulei ori de alta provenienta precum curtile statiilor de alimentare cu carburanti. Epurarea apei meteorice contaminate cu ulei care provine din zone impermeabile precum parcari pt masini, drumuri, curti si uzine sau spalatorii, dezmembrari masini, etc.

Principiul pe care functioneaza se bazeaza in general pe principiul diferentei de densitate pe care o are apa si uleiurile minerale adica pe principiul coalescentei, si separarea prin gravitatie a materiilor grele cum ar fi noroiul.

Din motivul acesta nu e nevoie de o sursa externa de energie sau de substante chimice.

0 Shares
You May Also Like