Cum se manifesta intoxicatia cu gaze?

Cum se manifesta intoxicatia cu gaze?

0 Shares
0
0
0

CO se gaseste in fumul produs de fiecare data cand ardeti combustibil in masini sau camioane, motoare mici, sobe, felinare, gratare, seminee, sobe cu gaz sau cuptoare. CO se poate acumula in interior si poate otravi oamenii si animalele care il respira.

Care sunt simptomele intoxicatiei cu CO?

Cele mai frecvente simptome ale intoxicatiei cu CO sunt dureri de cap, ameteli, slabiciune, stomac deranjat, varsaturi, dureri in piept si confuzie. Simptomele CO sunt adesea descrise ca „asemanatoare gripei”. Daca inspiri mult CO, te poate face sa lesini sau sa te omoare. Persoanele care dorm sau sunt beate pot muri din cauza otravirii cu CO inainte de a avea simptome. Pe e-constructinstal.ro poti gasi servicii complete.

Cine este expus riscului de intoxicatie cu CO?

Toata lumea este expusa riscului de intoxicatie cu CO. Sugarii, varstnicii, persoanele cu boli cronice de inima, anemie sau probleme de respiratie sunt mai susceptibile de a se imbolnavi de CO. In fiecare an, peste 400 de americani mor din cauza otravirii neintentionate cu CO care nu este legata de incendii, peste 20.000 viziteaza camera de urgenta, iar peste 4.000 sunt internati.

Cum pot preveni intoxicatia cu CO in casa mea?

Instalati un detector de CO care functioneaza cu baterie sau de rezerva in casa dvs. Verificati sau inlocuiti bateria detectorului cand schimbati ora ceasurilor in fiecare primavara si toamna. Plasati detectorul intr-un loc unde va va trezi daca alarmeaza, cum ar fi in afara dormitorului dvs. Luati in considerare cumpararea unui detector cu cititor digital. Acest detector va poate spune cel mai mare nivel de concentratie de CO din casa dvs. in plus fata de alarmant. Inlocuiti-va detectorul de CO la fiecare cinci ani.

Asigurati-va ca sistemul de incalzire, incalzitorul de apa si orice alte aparate cu gaz, ulei sau carbune sunt intretinute de un tehnician calificat in fiecare an.

Nu utilizati incalzitoare chimice portabile fara flacara in interior.

Daca simti un miros de la aragaz, apeleaza la un service specializat. Un miros poate insemna ca ar putea avea scurgeri de CO.

Cand cumparati echipamente pe gaz, cumparati numai echipamente care poarta sigiliul unei agentii nationale de testare, cum ar fi Laboratoarele Underwriters.

Asigurati-va ca aparatele dvs. pe gaz sunt ventilate corespunzator. Conductele orizontale de aerisire pentru aparate, cum ar fi un incalzitor de apa, ar trebui sa urce usor pe masura ce se indreapta spre exterior, asa cum se arata mai jos. Acest lucru previne scurgerile de CO daca imbinarile sau tevile nu sunt bine fixate.

Verificati sau curatati cosul de fum in fiecare an. Cosurile de fum pot fi blocate de resturi. Acest lucru poate cauza acumularea de CO in interiorul casei sau cabinei dumneavoastra.

Nu imbinati niciodata o conducta de aerisire cu banda adeziva, guma sau altceva. Acest tip de plasture poate face sa se acumuleze CO in casa, cabina sau rulota.

Nu folositi niciodata un cuptor cu gaz sau un cuptor pentru incalzire. Utilizarea unui cuptor cu gaz sau a unui cuptor pentru incalzire poate provoca acumularea de CO in interiorul casei, cabinei sau rulotei dvs.

Nu arde niciodata carbune in interior. Arderea carbunelui – rosu, gri, negru sau alb – emite CO.

Nu folositi niciodata o soba portabila de tabara cu gaz in interior. Folosirea unui aragaz cu gaz in interior poate cauza acumularea de CO in interiorul casei, cabinei sau rulotei dvs.

Nu utilizati niciodata un generator in interiorul casei, subsolului sau garajului sau la mai putin de 20 de picioare de orice fereastra, usa sau aerisire.

Cand utilizati un generator, utilizati un detector de CO alimentat cu baterie sau de rezerva in casa dvs.

Cum pot evita intoxicatia cu CO din masina sau camionul meu?

Solicitati unui mecanic sa verifice sistemul de evacuare al masinii sau camionului dvs. in fiecare an. O mica scurgere in sistemul de evacuare poate duce la acumularea de CO in interiorul masinii.

Nu rulati niciodata masina sau camionul intr-un garaj care este atasat unei case, chiar si cu usa garajului deschisa. Deschideti intotdeauna usa unui garaj detasat pentru a lasa aer proaspat atunci cand conduceti o masina sau un camion inauntru.

Daca conduceti o masina sau un SUV cu hayon, atunci cand deschideti hayonul deschideti orificiile de ventilatie sau geamurile pentru a va asigura ca aerul trece. Daca doar hayonul este deschis, CO de la evacuare va fi tras in masina sau SUV.

Cum functioneaza sistemul de tevi de gaz?

Un sistem de conducte de gaz este o retea de conducte utilizate pentru distribuirea gazelor naturale. Gazul este extras din puturi, procesat la o fabrica si apoi transportat catre case si intreprinderi. Pentru a asigura livrarea sigura si fiabila a gazelor naturale, aceste conducte sunt supuse reglementarilor federale riguroase.

Exista multe parti si statii care alcatuiesc un sistem de conducte de gaz si asta este ceea ce vom analiza astazi. Asadar, daca ati fost curios sa aflati mai multe despre modul in care gazul pe care il utilizati in casele dvs. este procesat si transportat in siguranta la dvs., atunci sunteti in locul potrivit.

Conducta de gaz este sistemul care transporta gazul natural de la sursa la casa sau afacerea dumneavoastra. Este alcatuita dintr-o retea de tevi care se desfasoara in subteran sau de-a lungul partilor laterale ale cladirilor. Conductele sunt de obicei din metal si transporta gaz natural sub presiune de la compania de utilitati pana la domiciliul dumneavoastra.

Primul pas in instalarea conductelor de gaz in casa ta este sa vina un profesionist si sa iti evalueze nevoile. Se vor uita la lucruri precum cat de mult gaz folositi si unde doriti sa curga conducta. De asemenea, vor trebui sa determine ce tip de teava este cel mai potrivit pentru situatia dvs. Teava din PVC este o alegere comuna pentru proprietarii de case, deoarece este accesibila si usor de instalat.

0 Shares
You May Also Like