Cum se aleg cartile pentru copiii mici?

Cum se aleg cartile pentru copiii mici?

0 Shares
0
0
0

Un numar din ce in ce mai mare de parinti se intreaba de la ce varsta este indicat sa inceapa sa le citeasca copiilor. Ei bine, pentru cei care nu stiu, inca de la cea mai frageda varsta, de cand copilasii lor sunt bebelusi, este indicat sa le citeasca.

Cei mici inca de la cateva luni, pot intra in contact cu diferite carti cu sunete sau carti muzicale, care de cele mai multe ori sunt echipate cu butoane sau cu diferite zone, care atunci cand sunt apasate, declanseaza tot felul de sunete.

Parintii trebuie sa afle despre carti faptul ca acestea reprezinta o modalitate ideala prin care bebelusii lor chiar mai mici de un anisor, pot invata foarte multe notiuni simple. De exempu, din aceste carti cu sunete, cei mici pot invata sa recunoasca diferite animale, pasari salbatice sau domestice.

Cartile cu sunete ii pot invata pe cei mici sa recunoasca sunetele masinilor sau ale motocicletelor, ori le pot fi de folos pentru a invata diferite cantece de leagan. Cartile cu sunete ii pot ajuta pe cei mici sa dezvolte tot felul de abilitati, cum ar fi intoarcerea unei pagini a cartii cu mana.

Tot datorita cartilor cu sunete, cei mici isi pot dezvolta mult mai bine coordonarea mana-ochi, si pot invata sa asocieze diferite sunete cu imagini, plus multe altele.

Ce tipuri de carti pentru copii exista?

Parintii care au intentia de a le cumpara celor mici carti muzicale sau carti cu sunete, este important sa tina cont de caracteristicile acestora. Una dintre acestea este faptul ca fiecare carte cu sunete functioneaza pe baterii,

De-asemenea, aparintii trebie sa aleaga cartile cu sunete in functie de varsta copiior, si de ceea ce doresc sa ii invete pe acestia. Nu in ultimul rand, trebuie sa tina cont e faptul ca aceste carti au preturi destul de mari in comparatie cu alte carti pentru cei mici, dar cu siguranta parintii nu se uita la bani atunci cand vine vorba despre fericirea copiilor lor.

  1. Carti cu sunete din plastic

Fara doar si poate, atunci cand vine vorba despre carti cu sunete pentru copii sau carti muzicale pentru copii, cele mai multe dintre acestea sunt realizate din materiale plastice, grose si rezistente.

Cele mai multe dintre aceste carti au un numar mic de pagini, dat fiind faptul ca paginile sunt groase si realizate din materiale plastice groase dupa cum am mentionat in randurile de masi sus.

Cele mai multe asemenea carti muzicale, de fiecare data incep automat sa cante in momentul in care o pagina este intoarsa. De fiecare data cand se intoarce o pagina dintr-o asemenea carte, incepe un cantecel diferit.

De cele mai multe ori, aceste carti sunt prevazute cu butoane interactive, iar atunci cand aceste butoane sunt atinse, pot incepe sa se auda diferite sunete.

De-asemenea, aceste carti sunt prevazute si cu elemente luminoase, mai exact cu beculete incorporate. Cei mici se vor bucura de fiecare data sa vada luminitele stralucitoare atunci cand vor deschide cartea.

Trebuie insa facuta precizarea ca pretul acestor carti este destul de piperat, si ca ele sunt ideale pentru acei bebelusi care nu stiu sa apese de butoane; dar care se vor bucra foarte tare cand vor vedea luminile si cand vor asculta cantecelele si muzica linistitoare.

  1. Carti cu sunete cartonate

Acestea sunt cele mai des intalnite carti pentru copii cu sunete. Cele mai multe dintre aceste carti sunt fabricate dintr-un carton gros, iar marginile si zona de butoane sunt incadrate de cele mai multe ori intr-un material plastic rezistent.

Aceste carti sunt foarte asemanatoare cu cele mentionate anterior (cu cartile cu sunete din plastic), dar contin mai multe pagini, si de multe ori sunt mai interactive, si de fiecare data au pretul mult mai atractiv decat cartile cu sunete din plastic.

Aceste carti sunt ideale pentru copiii care deja au trecut de un anisor implinit, iar cei mici trebuie sa apese butoanele cartii sau anumite zone ale acesteia, pentru a auzi sunetele emise de carte.

De-asemenea, cei mici vor putea sa asocieze sunetele emise de carte, cu tot felul de imagini din carte.

  1. Carti cu sunete din materiale textile

Cartile cu sunete din materiale textile, sunt cele mai rar intalnite. De obicei acestea sunt cumparate de catre parinti, pentru bebelusii lor care inca nu au implinit nici macar 6 lunite.

Parintii bebelusilor aleg aceste carti datorita materialului textil moale, care nu permite ca bebelusii sa se raneasca cu copertile cartilor.

Materialele textile folosite de catre producatori pentru a fabrica aceste carti, au si o componenta senzoriala importanta. In afara de sunete, bebelusii vor avea posibilitatea de a descoperi texturi ale materialelor precum aspru, moale, pufos, neted, lucios, etc. De-asemenea, ei vor descoperi si diferite culori si nu in ultimul rand, tot felul de sunete diferite.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…